به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، تحرکات این کشتی به مجادله بین هند و چین دو متحد بزرگ سریلانکا در بحران اقتصادی کنونی اش دامن زده، زیرا دهلی نو نگران است که پکن از این بندر در نزدیکی مسیر اصلی کشتیرانی آسیا –اروپا به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده کند.
یک مقام سریلانکایی در حالی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت که این کشتی به مدت سه روز پهلو می گیرد و هدف از اقامت در بندر، ذخیره سوخت، غذا و دیگر اقلام ضروری است.
ساعاتی پس از پهلو گرفتن کشتی، سخنگوی کابینه سریلانکا اعلام کرد که این کشور جزیره ای، در جهت اطمینان از نبود اختلاف نظر بین کشورهای دوست اقدام می کند.
در همین حال، بندولا گوناواردانا وزیر رسانه سریلانکا به خبرنگاران گفت: حتی قبل از این، کشتی هایی از آمریکا، هند و سایر کشورها به سریلانکا می آمدند.
وی افزود: ما اجازه ورود این کشتی را صادر کرده ایم. به همین ترتیب، به کشتی چینی اجازه پهلوگیری داده ایم.
تحلیل گران امنیتی خارجی، کشتی چینی را یکی از جدیدترین نسل کشتی های ردیابی فضایی چین توصیف می کنند که برای نظارت بر پرتاب ماهواره، راکت و موشک بالستیک قاره پیما مورد استفاده قرار می گیرد.
سریلانکا روز شنبه خبر داد به رغم نگرانی های امنیتی مطرح شده از سوی هند و آمریکا به کشتی چینی اجازه پهلوگیری داده است.
هند اما داعیه اعمال فشار بر سریلانکا به منظور خودداری از صدور مجوز ورود کشتی چینی را رد کرد.
سریلانکا بندر دریای عمیق هامبانتوتا را به مدت ۹۹ سال به قیمت ۱.۱۲ میلیارد دلار به چین اجاره داده است. این کشور ۱.۴ میلیارد دلار برای ساخت آن به یک شرکت چینی پرداخت کرده بود.