به گزارش ایرنا، ناصر فخر موحدی روز سه شنبه در نشست با تجار و تولید کنندگان خراسان شمالی اظهار داشت: بخش کشاورزی در این سال ها با کاهش بارندگی مواجه است و خشکسالی اراضی را تهدید می کند باید به دنبال یک الگوی اقتصادی باشیم تا اقتصاد معیشتی به ارزش افزوده و بالا رفتن درآمد در این بخش منجر شود.
وی بر تحول در بخش کشاورزی این استان تاکید کرد و افزود: نباید تولید کننده ها بعد از صرف هزینه های هنگفت با مشکل معیشت مواجه شوند، باید تدابیر لازم در این مورد اندیشیده شود.
فخر موحدی گفت: کشت گیاهان کم آب طلب و انواع گیاهان دارویی باید مد نظر کارشناسان و بهره برداران باشد چرا که دیگر کشت محصول پر آب طلب هیچ سودی نخواهد داشت.
ایجاد نهضت احیای واحد های راکد
فخر موحدی در ادامه افزود: نهضت احیای واحد های راکد خراسان شمالی در استانداری ایجاد خواهیم کرد و در این راستا واحد های مشکل دار دعوت می شوند و برای رفع مشکلات آنان از ظرفیت تمامی دستگاه ها، سازمان ها و بانک ها استفاده خواهیم کرد.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه نباید هیچ کارخانه ای به دلیل مشکلات تعطیل باشد افزود: از اتاق بازرگانی استان می خواهیم که مشکلات واقعی تولید کنندگان را در بخش های مختلف از جمله قانونی و استانی را احصا کنند و در اختیار این معاونت قرار دهند چرا که نباید هیچ واحدی در استان راکد بماند و سرمایه های زیادی بدون استفاده باقی بمانند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید در تمامی مسایل پیشگام باشد اظهار داشت: اینک باید تشکل های مختلف و اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون کنار هم قرار گیرند و برای رفع مشکلات همسو و هماهنگ تلاش کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در حال حاضر پشت میز نشستن هنر نیست بلکه باید حرف زدن ها را کنار گذاشت و به سمتی برویم که عملا وارد کار شویم و برای رفع مشکلات تلاش کنیم.
ناهماهنگی بین بخشی در استان
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: در این استان ناهماهنگی بین بخشی وجود دارد و دستگاه ها و سازمان های مختلف جزیره ای عمل می کنند.
وی تصریح کرد: برای اینکه اتفاق مثبتی انجام شود، تمامی مجموعه ها باید همسو با هم کار کنند و حداکثر هماهنگی ها را با هم داشته باشند.
جذب ضعیف سرمایه گذاری در استان
رییس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی گفت: متاسفانه جذب سرمایه گذاران در این استان بسیار ضعیف است و در طی سال های گذشته تعداد زیادی مراجعه کننده در این خصوص داشته ایم اما توجهی به آنان نشده است.
سعید پور آبادی افزود: یک سرمایه گذار برای صنایع پارچه بافی در این استان اقدام کرد که در این راستا باید زمینی برای کشت پنبه و تامین نیروی انسانی در اختیار می گذاشتیم اما متاسفانه در این خصوص هیچ اقدامی انجام نشد در حالی که راه اندازی این صنعت اشتغال زیادی را به دنبال داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر عملکرد بانک ها انتقاد کرد و افزود: متاسفانه سخت گیری بانک ها و نرخ بالای سود بیشتر برای تولید کنندگان مشکلاتی را به دنبال داشته و بیشتر به صنایع آسیب وارد کرده است.
در این جلسه تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و تولید کنندگان به بیان مشکلات خود در بخش های مختلف پرداختند.