محبوب حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پروژهها در قالب احیای بافتهای فرسوده، احداث خانه محله و کتابخانه در اردبیل، مشگین شهر، پارس آباد، و خلخال اجرا و با تکمیل آنها استان اردبیل از این لحاظ به میانگین کشوری نزدیک میشود.
وی اظهار کرد: احیای بافتهای فرسوده در شهر های دیگر هم در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر اینها برای تامین قیر رایگان برای اجرای طرحهای عمرانی در اختیار شهرداریها قرار گرفته است.
حیدری مجموع اعتبارات پروژه های راه و شهرسازی استان اردبیل را هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: علاوه بر این اعتبارات ۲هزار میلیارد ریال هم تهاتر نفتی برای استان مد نظر قرار گرفته و در بحث تسهیلات بانکی هم هر سال ۱۵ هزار الی ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای مسکن اختصاص داده میشود.
وی درباره میزان ثبت نام متقاضیان نهضت ملی مسکن در استان افزود: از زمان شروع ثبتنام ، در این استان ۹۳ هزار و ۷۸۰ نفر ثبتنام کردند که از این تعداد ۳۲ هزار و ۸۰۰ نفر واجد شرایط دریافت مسکن شناخته شدند.
حیدری اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن یکی از برنامههای اصلی دولت برای خانه دار کردن اقشار مختلف مردم بوده و در حال حاضر فعالیت محوری دولت سیزدهم در جامعه محسوب می شود که میتواند مشمول تمامی اقشار جامعه فاقد مسکن شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: با عرضه مسکن ارزانقیمت تلاش میشود تا از یک سو از افزایش بیرویه قیمتها در بازار مسکن جلوگیری و امکان مالکیت برای مصرفکننده نهایی فراهم شود.
وی با بیان اینکه ساماندهی متقاضیان نهضت ملی مسکن در اردبیل از سال گذشته آغاز شده و شرایط دریافت این واحدها ابلاغ شده است، افزود: آورده اولیه برای ثبتنام متقاضیان ۴۰ میلیون تومان است که تنها ۲۰ درصد متقاضیان این مبلغ را واریز کردند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: در کنار تسهیلات بانکی و تخفیفی که دستگاههای خدماترسان بویژه شهرداریها و نظام مهندسی دارند باید پرداخت منابع اولیه انجام شود تا سرعت عملیات اجرایی پروژههای مسکن سرعت گیرد.
طرحهای بازآفرینی شهری در قالب فضای سبز،پارک محله و آسفالت محله از سال ۹۴ در این استان شروع شده و در سال ۹۸ بالغ بر ۲۲۰میلیارد ریال و در سال ۹۹ هم ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرحها هزینه شده است.
بر اساس اعلام مسئولان در استان اردبیل در مجموع بیش از ۲ هزار و ۶۶۹ هکتار با سکنه بیش از ۱۴۱ هزار نفر شامل یک هزار و ۱۴۵ هکتار سکونتگاه غیر رسمی و نیز حدود یک هزار و ۵۲۳ هکتار بافت ناکارآمد میانی شناسایی شده که حدود ۳۰ درصد مساحت شهرهای مورد مداخله استان را شامل می شود.