به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، دانشآموزان ایرانی امسال در المپیادهای جهانی توانستند در رشتههای مختلف با بکارگیری تواناییهای خود موفقیتهای چشمگیری بدست آورند و در عرصه بین المللی بدرخشند.
کسب مدالهای طلا، نقره و برنز توسط دانشآموزان ایرانی غرور و نشاط در کشور را بیش از پیش کرد و این موفقیت به گونهای بود که برای اولین بار رئیس کمیته علمی المپیاد زیستشناسی کشورمان به عنوان عضو اصلی کمیته جهانی المپیاد زیستشناسی انتخاب شد.
در واقع موفقیت تیم ملی المپیاد زیست شناسی ایران با کسب چهار مدال طلا در سی و سومین المپیاد بین المللی زیست شناسی و کسب رتبه اول جهان، تیم المپیاد ریاضی ایران در شصت و سومین المپیاد جهانی ریاضی در نروژ و کسب مقام هشتم، تیم المپیاد ملی فیزیک دانشآموزی ایران هم با کسب ۲ مدال نقره و ۳ برنز و تیم ملی المپیاد شیمی ایران با کسب ۲ مدال طلا و ۲ مدال نقره باعث افتخار ایران در عرصههای بین المللی شد.
همچنین تیم ملی المپیاد کامپیوتر جمهوری اسلامی ایران در سی و چهارمین المپیاد بین المللی کامپیوتر در اندونزی موفق به کسب دو مدال طلا، یک مدال نقره و یک دیپلم افتخار شد.
نوجوانان ایرانی با کسب این افتخارات توانستند جایگاه واقعی ایران را در عرصه علم و آموزش به جهانیان نشان دهند، با غرور و نشاطی بسیار به وطن بازگردند و مردم را دلگرم به آینده درخشان علمی کنند.
در این راستا، الهام یاوری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره درخشش دانشآموزان ایرانی در المپیادهای بین المللی اظهارکرد: آماری که از کسب مدال در المپیاد ریاضی، زیست شناسی، فیزیک، شیمی و کامپیوتر میتوانیم ارائه کنیم، دانشآموزان سال ۱۴۰۰، ۲ طلا، ۱۲ نقره و ۵ برنز گرفتند که امسال این تعداد به ۹طلا، ۶نقره و ۳ برنز رسیده است که در واقع رشد دانشآموزان را نشان میدهد.
وی افزود: البته هنوز دانشآموزان المپیاد نجوم درحال آزمون هستند و سوم شهریور به کشور بازمیگردند، بنابراین نتیجه المپیاد آنها در روزهای آینده مشخص میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره تسهیلات درنظر گرفته شده برای دانشآموزان المپیادی توضیح داد: دانشآموزانی که مدال طلای کشوری دریافت کردهاند یا در تیم المپیاد اعزام شده اند، از کنکور معاف میشوند و در دانشگاه مورد علاقه خود می توانند تحصیل کنند.
دانشآموزانی که مدال طلای کشوری دریافت کردهاند یا در تیم المپیاد اعزام شده اند، از کنکور معاف میشوند و در دانشگاه مورد علاقه خود می توانند تحصیل کنندیاوری خاطرنشان کرد: اخیر در تفاهمنامه ای که میان بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم منعقد شده، تسهیلات مالی برای دانش آموزان المپیادی هم در نظر گرفته شده است، همینطور اینکه این دانش آموزان جز استعداد درخشان با شرایط خاصی محسوب میشوند و در واقع می توانند گذر از مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس، و فوق لیسانس و دکتری را با تسهیلات بیشتری انجام دهند.
بررسی مصوبه افزایش تسهیلات به تعداد بیشتری از المپیادیها
وی همچنین درباره برنامههای درنظرگرفته شده برای دانشآموزان آماده شرکت در سال آینده المپیاد اظهار کرد: با تصویب باشگاه دانشپژوهان جوان و استقلال این سازمان، نقش ما در اداره المپیاد قدری کمرنگتر میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: اما در مورد المپیاد چند مصوبه در دست بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مهم ترین این مصوبات افزایش تسهیلات به صورت پلکانی به دانشآموزان المپیادی از ۴۰ نفر برگزیده به حدود ۲۰۰ نفر است.
یاوری برای آماده سازی دانشآموزان برای المپیاد سال آینده گفت: اکنون برنامه علمینو در تلویزیون پخش میشود که یک دوره عمیق و دقیق برای دانشآموزانی است که در سراسر کشور میخواهند در رقابتهای المپیاد شرکت کنند، این برنامه در تلوبیون هم قابل دسترسی است.
حضور ۳۲ درصدی دختران در المپیاد
وی همچنین درباره حضور دختران در المپیادها عنوان کرد: به حضور دختران در المپیادها اهتمام جدی داریم، تقریبا تعداد حضور دختران و پسران در مرحله اول المپیاد برابر بوده یعنی ۴۸ درصد دختران در مقابل ۵۲ درصد پسران شرکت کردند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: با نگاه به مرحله دوم المپیادها، ۳۹ درصد دختران در مقابل ۶۱ درصد پسران حضور دارند که درصد دختران پذیرفته شده به نسبت مرحله قبل کمتر شده است اما این عدد حضور دختران به نسبت سایر کشورهای دنیا قابل توجه است یعنی دختران ما در المپیادها همواره حرفای جدی برای گفتن دارند.
یاوری خاطرنشان کرد: مرحله نهایی المپیاد که تیم اعزامی هستند، حضور دختران کمتر شده، یعنی ۳۲ درصد دختران در مقابل ۶۸ درصد پسران حضور داشتند.
وی با بیان اینکه میزان حضور دختران در المپیادها به نسبت متوسط جهانی وضعیت بهتری دارد، گفت: دختران ما در المپیاد امتیاز بیشتری نسبت به سایر دختران کسب می کنند، اما این آغاز کار است و نیاز به تقویت برای بهبود این وضعیت وجود دارد.