به گزارش ایرنا، مجید دهقانی زاده روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح ها و محورهای یزد نوین براساس سند آمایش استان تدوین شده است.
وی اظهار کرد: این طرح ها در حوزه های آب، اقتصاد دانش بنیان، انرژی خورشیدی، سرمایه انسانی، گردشگری، معدن، قطعه سازی، پوشاک، کشاورزی و سایر بخش ها است.
رییس سازمان مدیریت استان یزد، محور یزد نوین را اهتمام به دانش بنیانها و منابع انسانی بومی ذکر کرد و گفت: هر برنامه ای که بر این اساس طراحی و اجرا شود، استان را در تغییر این ریل کمک خواهد کرد.
وی اجرای برنامههای یزد نوین را نیازمند اطلاع رسانی طرحهای این حوزه بیان و تصریح کرد: نقش رسانهها در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و باید اطمینان از پیگیری و اجرای این طرحها به مردم داده شود.
دهقانی زاده افزود: انتظار است با استمرار و پیگیریهای لازم در این زمینه آثار برنامه های یزد نوین را طی یک تا ۲ سال آینده در استان شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: اعتبارات استانی به هیچ عنوان کفاف اجرایی شدن طرح های یزد نوین را نمیدهد و به همین دلیل باید تمامی منابع ملی و خیری از روشهای نوین مالی، بورس، صندوقهای مالی و سایر بخشها را بسیج کرد که در این زمینه برنامهریزی لازم صورت پذیرفته و کمترین اتکا به تسهیلات بانکها در آن دیده شده است.
دهقانی زاده گفت: خط پدافندی آب استان، پروژه خط دوم انتقال آب، تامین منابع لازم برای انتقال آب از دریای عمان به یزد از جمله دیگر طرح ها شاخص یزد نوین است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خط انتقال آب از دریای عمان نیازمند اعتبار بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، پیگیریهای بسیار زیادی برای تامین منابع آن صورت گرفته است و در آیندهای نزدیک این طرح به مرحله اجرا وارد میشود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود اضافه کرد: سیاستهای اقتصادی و صنعتی و همچنین هدفگذاری که ما در حوزه توسعه اقتصادی استان یزد درگذشته داشتیم به گونهای نبوده که بتواند نخبگان یزدی را حفظ کند بلکه مهاجرتپذیری در حوزه نیروی کار کارگری را داشته و از طرف دیگر بالاترین نرخ بیکاری فارغالتحصیلان به ویژه بانوان را به دنبال داشته است.
دهقانی زاده خاطرنشان کرد: هرآنچه که نیاز بوده نیروی کار مطلوب از استانهای دیگر به استان جذب شود، انجام شده و از این پس قطعا رقابت شدیدی برای جذب نیروی انسانی بین واحدها رخ می دهد.
وی تصریح کرد: تغییر از این روند همان طرح تحولی یزد نوین است که محور آن استفاده از نیروی انسانی و توانمند دانشبنیان یزدی است و قطعا این تحول با نیروی انسانی توانمند استان میتواند زمینه توسعه استان مبتنی بر توانمندیها و ظرفیتهای آن را فراهم کند.
دهقانی زاده در ادامه گفت: تاکنون بالغ بر ۱۶۰۰ میلیارد تومان دریافت نقدی از محل سفر استانی رئیس جمهوری به استان یزد انجام و تلاش شده تا در زمینه جذب با ساماندهی نظام پیمانکاری در استان موفقتر از گذشته عمل کنیم.
دهقانی زاده در ادامه با بیان اینکه از سال آینده بودجه ریزی در کشور براساس برنامه تحولی انجام می شود، گفت: این تغییر و تحولات یک سری تبعات و موضع گیری همراه است.
وی افزود: تمام دستگاههای اجرایی، شرکتهای دولتی، بانکها و تمام کسانیکه در قانون بودجه مرتبط هستند، مکلف هستند از طریق این سامانه اطلاعات خود را وارد کنند و بودجه سال ۱۴۰۲ به این صورت بر مبنای برنامه تحولی دولت شکل میگیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد تصریح کرد: تورم معلولی است که علتهای متفاوت و زیادی دارد و دولت باید بتواند تمام عوامل تأثیرگذار را کنترل کرده و برای آنها برنامه ریزی جدی داشته باشد، که این مهم زمان بر است.
یزد نوین، طرحی ابتکاری از سوی استاندار یزد است که با هدف توسعه استان در چهار سال آینده، برنامه ریزی و به دستگاهها ابلاغ شده است.