به گزارش امروز (یکشنبه) ایرنا، روزنامه ترکیهای "Türkiye Gazetesi" در این باره گزارش داد؛ در گفت وگوهایی که میان دمشق و آنکارا انجام شده است، دولت سوریه پنج خواسته را برای برقراری روابط دیپلماتیک با آنکارا مطرح کرده است.
این روزنامه نوشت: شرط نخست سوریه تسلط دوباره دمشق بر استان ادلب است و شرط دوم نیز بر این نکته تاکید دارد که گذرگاه «باب الهوی» و گمرکهای گذرگاه مرزی «کِسِب» به کنترل دولت سوریه دربیایند و همچنین دمشق بر مسیر تجاری موسوم به «ام۴» به عنوان کمربند ارتباطی دیرالزور- حسکه و حلب-لاذقیه کنترل کامل یابد.
طبق این گزارش، دولت سوریه همچنین خواستار حمایت ترکیه از لغو تحریمهای اروپا و آمریکا علیه افراد و شرکتهای مرتبط با دولت سوریه است.
این روزنامه همچنین اعلام کرد که سوریه خواهان همکاری با ترکیه در زمینه مبارزه با تروریسم و تسلط دوباره دولت مرکزی دمشق بر چاه های نفت سوریه و همچنین حمایت در زمینه ساخت سدها، بزرگراهها، برق، مؤسسات آموزشی، آب و کشاورزی است.
به نوشته این روزنامه، از جمله موضوعات بررسی شده میان دوطرف، حمایت ترکیه برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و نهادها و سازمانهای بینالمللی مشابه دیگر بوده است.
"Türkiye Gazetesi" در ادامه آورده است که ترکیه نیز خواستههایی در این باره دارد. هیئت ترکیه خواستار پاکسازی کامل مناطق تحت کنترل یگانهای کُرد، شاخه سوری حزب کارگران کردستان (پ ک ک)، رفع کامل تهدیدات تروریستی در مرزها، تکمیل اقدامات سیاسی و روند ادغام نظامی میان معارضان و دمشق و همچنین بازگشت امن و اسکان مجدد آوارگان سوری در کشورشان شده است.
طبق نوشته این رسانه، آنکارا همچنین خواستار آن است که حمص، دمشق و حلب مناطق آزمایشی برای بازگشت امن آوارگان سوری در مرحله اول باشند و پس از آن مناطق دیگری به این اقدام اختصاص داده شود.
این روزنامه ترکیهای در ادامه اعلام کرد که "اجرای روند مذاکرات ژنو، تدوین قانون اساسی دموکراتیک و برگزاری انتخابات آزاد از دیگر خواستههای مطرح شده توسط طرف ترکیهای" است.
با آغاز بحران سوریه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگی بین المللی، ترکیه، آمریکا، عربستان، فرانسه و انگلیس، عملا در کنار تروریست ها قرار گرفتند و پشتیبانی و لجستیک آنها در طول این سال ها مستقیما به عهده آنکارا بود، اما با گذشت بیش از ۱۱ سال از بحران سوریه و شکست اثر گروه های تروریستی و تغییر معادلات این جنگ به نفع دمشق، تمامی حامیان تروریست ها متوجه شدند که حکومت دمشق به این راحتی ها شکست نمی خورد و آنها باید روش و فکر خود را تغییر دهند.
«اوزگور بورسالی» دبیرکل حزب وطن ترکیه که در سالهای اخیر به دولت "رجب طیب اردوغان"، رئیسجمهور ترکیه نزدیک شده، دیروز در خبری مهم اعلام کرد که با موافقت آنکارا به زودی هیئتی از این حزب برای دیدار با "بشار اسد"، رئیس جمهوری سوریه به دمشق سفر میکند.
وی گفت که این سفر در پاسخ به درخواست نظام سوریه انجام میشود و چند وقتی است که در دستور کار حزب وطن قرار دارد. این سفر طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده توسط حزب وطن به عنوان یک حزب مستقل ترکیه انجام خواهد شد.
بورسالی در ادامه درباره موضع دولت ترکیه درباره این سفر نیز گفت: دولت آنکارا در جریان این مسئله قرار دارد.