۲۷ مرداد ۱۴۰۱، ۱۹:۳۳
کد خبرنگار: 5368
کد خبر: 84858612
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرنوشت مخالفان سعودی و مصری در انتظار معارضان سوری تحت امر ترکیه

تهران-ایرنا- عضو هیئت آشتی ملی سوریه در سخنانی با اشاره به اظهارات و اخبار منتشر شده اخیر مبنی بر احتمال ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان آنکارا و دمشق گفت که مزدوران و معارضان تحت امر ترکیه در سوریه در نهایت سرنوشتی مشابه مخالفان سعودی و مصری پس از تغییر موضع آنکارا در قبال روابط با ریاض و قاهره خواهند داشت.

به گزارش پنج‌شنبه ایرنا، «عمر رحمون» عضو کمیته آشتی ملی سوریه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری اسپوتنیک با اعلام این مطلب افزود: همانطور که اردوغان مخالفان و معارضان سعودی و مصری را قربانی و آنها را از ترکیه اخراج کرد، این سرنوشت هم در انتظار مزدوران سوری خواهد بود.

رحمون خاطر نشان کرد، مقامات ترکیه پنج سال است که در سطوح مختلف با طرف سوری چه از طریق سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی و چه از طریق روش‌های دیپلماتیک معمول در ارتباط هستند و طی این دوره چندین دیدار مشترک بین دو طرف برگزار شده است.

وی افزود: این لهجه آشتی طلبانه ترکیه به این دلیل است که سوریه و ترکیه دو کشور همسایه هستند و حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز بین آنها وجود دارد، شکل طبیعی این رابطه به شکل وجود جلسات، نشست‌های مشترک و یک میز گفت‌وگو است؛ چرا که این مرزها وجود روابط سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی را تحمیل می‌کند و با یک نشست ساده یا یک بیانیه گذرا نمی‌توان این مسائل را حل و فصل کرد و باید هماهنگی مستقیم و بدون میانجی بین دو طرف وجود داشته باشد.

عضو هیئت آشتی ملی سوریه ادامه داد: اما مشکل در این است که رئیس جمهوری ترکیه یکی از رهبران ترکیه در مرحله قبل بود که خود را وارد جنگ سوریه کرده و روابط سوریه و ترکیه را فراموش کرده بود و صفحه‌های جنگ علیه سوریه را ورق زد.

رحمون گفت: اردوغان درحال حاضر وضعیت مناسبی ندارد؛ به ویژه اینکه وی انتخابات ریاست جمهوری را پیش روی خود می‌بیند که خود مستلزم حل و فصل مشکلات داخلی و خارجی عدیده‌ای است که سوریه نیز بخش اصلی مشکلات اردوغان به شمار می‌رود.

وی در خصوص کشورهای میانجیگر میان آنکارا و دمشق نیز گفت: نقش روسیه در این زمینه را نمی‌توان انکار کرد، چراکه اردوغان درصدد جبران الطاف اقتصادی قابل توجه روسیه به کشورش و نجات اقتصاد آن با منعقد کردن چند توافقنامه تجاری با آنکارا است.

بار سنگین آوارگان سوری

رحمون در ادامه تاکید کرد: بار سنگین آوارگان سوری در ترکیه یک اهرم فشار بر شخص اردوغان است و او درصدد است تا این پرونده را هرچه سریع‌تر و پیش از انتخابات ریاست جمهوری آتی حل و فصل کند. اردوغان همچنین در تلاش است تا راه حلی را برای نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) بیابد.

وی تصریح کرد که تمامی این موارد باعث شده است که لحن ترکیه در قبال سوریه و پرونده آن تغییر کند و تمایل آنکارا به نزدیکی روابط با دولت سوریه بیشتر شود.

عضو کمیته آشتی ملی سوریه در بخش دیگری از اظهاراتش درباره اخبار منتشر شده مبنی بر تماس یا دیدار نزدیک بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: این موضوع نیاز به فراهم کردن زمینه توسط دو طرف دارد. هر دو کشور خواسته‌هایی دارند، اما تا این لحظه ترکیه هیچ اقدامی را در دستور کار قرار نداده است تا چنین دیداری عملی شود.

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر تمایل ترکیه برای از سرگیری روابط با دمشق پس از ۱۲ سال قطع رابطه منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha