آیت الله علی اکبر کلانتری سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: داوری و قضاوت در خصوص عملکرد دولت خیلی زود است؛ باید زمان بیشتری از عمر این دولت بگذرد تا بتوان بهتر درباره عملکرد و دستاوردهایش قضاوت کرد، البته با نگاهی به اقدامات انجام شده در طول یک سال گذشته میتوان تا حدودی به ارزیابی عملکرد دولت در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بپردازیم.
کارنامه موفق دولت در سیاست داخلی و خارجی
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری به رویکرد و دستاوردهای دولت در حوزه سیاسی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در یک سال اخیر جهان با چالشها و مسائل مختلفی در شرق و غرب درگیر بود اما میتوان گفت دولت در ارتباط با سیاست داخلی و خارجی موفق عمل کرده است و ضمن حفظ اقتدار و عزتمندی کشور ایران در عرصه جهانی و بینالمللی شاهد گسترش و تحکیم مراودات با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه و مسلمان بودهایم.
کلانتری با بیان اینکه گسترش روابط با سایر کشورها میتواند در توسعه کشور در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی اثرگذار باشد،گفت: سیاستهای دولت در داخل کشور نیز باعث کاهش حواشی و تنشها و ایجاد انسجام در میان مردم و دولت شده است. این در حالیست که در سالهای گذشته کشور با تنشها و حاشیههای مختلف روبه رو میشد که این مسائل تا مدتها در رسانهها و محافل علمی و سیاسی کشور مورد بحث و مجادله قرار میگرفت.
مواضع محکم در مذاکرات
آیت الله کلانتری به مذاکرات برجام اشاره کرد و گفت: اگرچه این مذاکرات به کُندی پیش میرود اما این مسئله حاکی از آن است که دولت روی مواضع خود محکم ایستاده است و به راحتی به زیادهخواهیهای آمریکا و کشورهای غربی تَن نمیدهد.
این استاد دانشگاه به دستاوردهای اقتصادی دولت در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم و در طول این مدت محدود شاهد توفیقات بسیاری در حوزه اقتصادی بودیم. راهاندازی بسیاری از کارخانهها و کارگاههایی تعطیل و نیمه تعطیل و افزایش مبادلات خارجی به ویژه با کشورهای شرقی از مهمترین رویکردهای دولت بود که این رویکردها قطعا منجر به رشد اقتصادی و افزایش اشتغالزایی خواهد شد.
ساماندهی یارانه علیرغم همه جوسازیها
وی ساماندهی یارانهها را از دیگر اقدامات قابل توجه دولت در حوزه اقتصادی قلمداد کرد و گفت: دولت با وجوئد همه مخاطرات، فشارها و جوسازیها این کار را آغاز کرد؛ کاری که میتواند موجبات کاهش قاچاق کالاهای اساسی، کوتاه کردن دست واسطهها و افزایش عدالت اقتصادی را فراهم کند.
کلانتری مهار کرونا، تهیه واکسن بر حسب نیاز کشور و عدم قطعی برق و گاز در سال جاری را از دیگر اتفاقات خوب در طول این مدت دانست و گفت: متأسفانه برخی محافل سیاسی خدمات دولت را تخریب میکنند و این اقدامات را نادیده میگیرند.
وی با بیان اینکه این تخریبها بر خلاف منافع ملی است، گفت: رسانههای غرب شب و روز در تلاش هستند که با هجمه سنگین تبلیغاتی، دولت سیزدهم را تخریب کنند و متأسفانه برخی از رسانههای داخلی هم با آنها همراهی میکنند.
توجه ویژه دولت سیزدهم به مسائل فرهنگی
کلانتری رویکرد دولت سیزدهم در مسائل فرهنگی را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: دولت سیزدهم نسبت به دولتهای گذشته به مسائل فرهنگی توجه بیشتری دارد و در مجموع کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام داده است اما هنوز هم با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و توقع میرود دولت تأکید و پیگیری بیشتری در حوزه فرهنگی داشته باشد.
کلانتری یادآور شد: در کنار همه این پیشرفتها و توفیقات لازم است که در برخی زمینهها تلاش بیشتری صورت بگیرد. به عنوان مثال دولت باید تمهیدات کافی برای مبارزه با گرانیها بیندیشد. اگر گرانیها کنترل نشود، پیشرفتهای دولت را تحتالشعاع قرار میدهد.
وی اهتمام دولت به مسائل اولویت دار در سفرهای استانی را حائز اهمیت دانست و در ادامه اظهار داشت: انتظار مردم این است که دولت دربرخورد با برخی از مسائل از جمله شکل گرفتن مافیای خودروسازی قاطعیت بیشتری داشته باشد و همچنین در رابطه با فسادستیزی بایستی اقدامات اساسیتری صورت بگیرد و با تصویب قوانین و مقرارت منسجمتر گلوگاههای فساد را ببندد. هرچند تاکنون اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام شده است اما نیاز است که با جدیت بیشتری در این مسیر حرکت کنیم.
دوم تا هشتم شهریورماه هر سال با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر که در انفجار تروریستی هشتم شهریورماه 1360 به شهادت رسیدند، به نام هفته دولت نامگذاری شده است.