همدان- ایرنا- امام جمعه ملایر گفت: مساجد زنده و پویا باید با حل مشکلات مردم به پایگاهی مستحکم در راستای شناسایی و رفع مسایل و مشکلات فرهنگی، آسیب‌ها و معضلات اجتماعی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حجت الاسلام «محمدباقر برقراری» روز سه‌شنبه به مناسبت روز جهانی مساجد در جمع مردم ملایر در مسجد سیدالشهدا(ع) این شهر اظهار داشت: مسجد خانه خدا است و باید محل جمع شدن جهادگرانی باشد که به دنبال کارهای بزرگ و عام‌المنفعه هستند.

وی مساجد را دانشگاه علوم دینی و معارف و محل آموزش و تبیین قرآن، نهج البلاغه و سایر علوم اسلامی دانست و بیان کرد: سیر عظیم جمعیت مسلمانان در مساجد، همواره مایه وحدت بوده و توطئه دشمنان را در هر زمینه‌ای خنثی می‌کند.

امام جمعه ملایر تفرقه‌افکنی و تجزیه کشورهای مسلمان را از نقشه‌های همیشگی شوم دشمنان اسلام برشمرد و افزود: کارکرد مساجد نباید فقط برای برگزاری نمازهای جماعت و برگزاری مراسم‌های ترحیم و عزا باشد.

حجت الاسلام برقراری با بیان اینکه هدف دشمن مساجد زنده و پویا است و به مساجد غیر پویا کاری ندارد، ادامه داد: پویایی مساجد موجب شد دشمن مسجد الاقصی را به آتش بکشد و در نقاط مختلف دنیا تعرض و اهانت به مساجد زنده و پویای مسلمانان را بارها تکرار کرده است.

وی همچنین ایجاد خرافه پرستی در بین مسلمانان را از دیگر برنامه‌های دشمن برای دور کردن مردم از مسجد و پایین آوردن کارکرد مساجد عنوان و بیان کرد: مساجد یک معبد زنده برخواسته از اسلام ناب محمدی(ص) است که کارکرد آنها در همه ایام و روزهای سال است.

حجت الاسلام برقراری بر لزوم پخش صدای اذان در هر سه وعده اقامه نماز در مساجد تاکید کرد و افزود: مسجد نباید بنگاه اقتصادی و محل برنامه‌های سیاسی باشد.

به گفته وی کارکرد مساجد را از ابتدای انقلاب به ویژه در دوران دفاع مقدس به خوبی دیده‌ایم و این پایگاه مستحکم محلی برای اعزام رزمندگان به جبهه‌ها، محل جمع‌آوری کمک‌های مردمی و حتی برگزاری مراسم‌های جشن عروسی بسیاری از رزمندگان دوران دفاع مقدس با رعایت همه شئونات اسلامی بود.

امام جمعه ملایر یادآور شد: بنیان کار در مسجد، فرهنگی است و چنانچه کار اقتصادی همچون راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه با هدف رفع مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف در مساجد انجام شود، پیوست این کار نیز فرهنگی است.

حجت الاسلام برقراری به کارکرد و نقش مهم مساجد در دوران شیوع ویروس کرونا اشاره و انجام اقدامات ارزشمندی در حوزه‌های بهداشتی، کارهای جهادی، تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و اقلام بهداشتی را از جمله این کارکردها در دوران کرونا عنوان کرد.

وی برپایی برخی تشریفات در مجالس عزا در مساجد را غیر ضروری خواند و گفت: تشویق کودکان و نوجوانان برای حضور در مسجد و برگزاری جشن‌های تکلیف در مساجد باید کار شود و مساجد فعال و پویا برای پویایی مساجد دیگر تلاش کنند.

به گزارش ایرنا؛ تعداد مساجد شهرستان ۳۷۰ تا که از این تعداد ۶۵ تا در شهر ملایر فعال است.