گرگان - ایرنا - نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: کبدی گلستان با توجه به اینکه همچون بسکتبال، سوارکاری و والیبال مزیت نسبی استان محسوب می‌شود امروز نیازمند داشتن یک خانه کبدی مستقل است، زیرا خانه تخصصی این رشته به آن هویت، ارزش، بها و اهمیت می‌بخشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا منتظری جمعه شب در دیدار با ورزشکاران، ملی‌پوشان و پیشکسوتان رشته ورزشی کبدی در گرگان اظهار داشت: هر مزیت نسبی برای رشد و توسعه بیشتر نیازمند زیرساخت‌های مهم، اساسی و مستقل است.

وی بیان کرد: اگر به این مزیت‌های نسبی توجهی نشود و یا مزیت‌ها مورد کم‌توجهی و بی‌توجهی قرار بگیرد، در آینده نه‌چندان دور دچار خسران خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در ورزش، نه تنها هدر رفت هزینه‌ها و سرمایه‌ نیست، بلکه باعث ایجاد نشاط، شادابی و طراوت در جامعه خواهد شد.

نماینده مردم گرگان و اق‌قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: نبود این نشاط و شادابی، آسیب‌های اجتماعی جدی به جامعه وارد می‌ کند به طوری که هزینه‌های درمان آن آسیب‌ها از سرمایه‌گذاری در ورزش بیشتر خواهد شد.

منتظری تاکید کرد: رشته‌های ورزشی در ارتقاء سلامت جامعه نقش موثر و اثرگذار دارد و از آنجایی که ورزش یکی از راه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، باید در این حوزه بیشتر کار شود.

وی ادامه داد: درمان آسیب‌های اجتماعی هزینه بیشتری نسبت به پیشگیری دارد، پس باید هزینه کرد در حوزه پیشگیری بیشتر مورد توجه باشد که بهترین ایستگاه و خواستگاه پیشگیری کار و هزینه در حوزه ورزش است.

وی تصریح کرد: هیچ چیز مانند ورزش نمی‌تواند نام و هویت ایرانی - اسلامی و گلستان را در سطوح مختلف ملی، بین‌المللی و جهانی پرآوازه کند که نیاز است در این بخش به ورزش استان توجه ویژه‌ای شود.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر همه افتخارآفرینان ورزش استان را احصا و جمع‌آوری کنیم، بدون شک رشته کبدی گوی سبقت را از سایر رشته‌ها در بحث ورزشکاران بومی، قهرمان و مدال‌آور از سایر رشته‌های ورزشی ربوده که این سبقت خود حامل پیام‌های خاص و ویژه‌ای در سطوح استانی برای استاندار، مدیرکل ورزش و جوانان، مدیران ارشد استانی و شهرستانی و در سطوح ملی برای وزیر ورزش و جوانان و رییس گلستانی فدراسیون کبدی دارد.

منتظری کادرسازی و تربیت نیروی بومی در حوزه مربیان و ورزشکاران را یک اصل اساسی و مهم دانست و افزود: اینکه کبدی خودش رشد داشته باشد، به تنهایی کافی نیست، باید یک کارگروه ویژه برای کادرسازی از ابتدا تا انتها به ویژه در بخش مربیان تشکیل شود تا استان‌های دیگر از مربیان این استان برای رشد و تقویت این رشته استفاده کنند.

وی بیان کرد: کشورهای مختلف برای جذب ورزشکاران ایرانی و تقویت ورزش خود هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام می‌دهند تا آنان را وارد کشور خود کنند، اما مسوولان و متولیان امر باید شرایط و جذابیت‌هایی فراهم کنند تا ورزشکاران ما در کشور و استان خود، افتخارآفرینی داشته باشند.

منتظری افزود: البته همچنان که به ورزش قهرمانی توجه می‌شود، نباید از ورزش همگانی در قیاس ملی غافل شد، زیرا این بخش از ورزش یک نیاز اساسی محسوب می‌شود.

نماینده دیگر مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی و دبیر کمیته کبدی فراکسیون ورزش مجلس هم گفت: برنامه‌ریزی برای حمایت از همه رشته‌های ورزشی به خصوص رشته‌هایی که مدال‌آوری آنان بیشتر است، باید در دستور کار و رئوس برنامه‌های مدیران ارشد استانی و مربوطه قرار بگیرد.

رمضانعلی سنگدوینی در این جلسه و دیدار اظهارداشت: اگر جلسات ما تنها به گفت و گو و قدردانی باشد و صحبت بیان افراد حاضر بدون نتیجه‌گیری و بدون تاکید بر اجرای مصوبات جلسات باشد، فایده‌ای ندارد.

وی کبدی را یکی از رشته‌های مهم و قهرمان‌پرور و عنوان‌دار دانست و اضافه کرد: باید با توجه به این ویژگی‌ها همه مسوولان و متولیان امر از جمله استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان همت به خرج دهیم و برنامه‌ریزی اصولی داشته باشیم.

وی یادآور شد: گلستان دارای ورزشکاران، قهرمانان و مدال‌آوران به نامی است که اکنون بالغ بر ۱۵۰ ملی‌پوش در رشته‌های مختلف ورزشی دارد.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: حضور ۲ تیم والیبال در لیگ برتر، یک تیم در لیگ برتر بسکتبال که ۲ سال متوالی قهرمان کشور شده و یک تیم در لیگ کبدی که بیشتر اعضای آن در مجموعه کادر فنی و بازیکنان تیم ملی کشور هستند، نشان دهنده پتانسیل، ظرفیت و توانایی بالای گلستان در ورزش است که باید برای انسجام این قدرت در لیگ‌های کشور، با تجمیع مسوولان به منظور حمایت از آنان، برنامه‌ریزی کنیم.

سنگدوینی ادامه داد: باید همه همت خود را برای توجه به جوانان در ورزش بگذاریم، زیرا آینده برای جوانان ایران به عنوان آینده‌سازان این نظام و کشور است.

وی تاکید کرد: هیچ چیز جز ورزش نمی‌تواند پرچم و اقتدار کشور را در سراسر دنیا بالا ببرد و نشاط و شادابی در بین مردم و آحاد جامعه با توجه به افتخارآفرینی‌های ورزشکاران و رقابت‌های زیبا و جذاب ایجا کند.

گلستان مهد و پایتخت کبدی ایران است و این رشته برای اولین بار در ایران، سال ۱۳۷۵ در این استان (روستای محمدآباد از توابع مرکز گلستان) تاسیس و راه‌اندازی شد.

امروز کبدی ایران با مربیان ایرانی و بومی قهرمان جهان شده و مربیان تیم‌های ملی بزرگسالان مردان و زنان ایران، جوانان مردان کشور از استان گلستان هستند.

همچنین ۹۰ درصد فدراسیون کبدی اعم از کادر اجرایی و فنی را ورزشکاران و مدیران گلستانی تشکیل می‌دهند، بطوری که اولین رییس این فدراسیون (محمدرضا مقصودلو) و رییس فعلی آن (عباس اورسجی)، از گلستان بوده و هستند.