جعفر برزگر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تشریح عملکرد یکساله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اظهار کرد: با توجه به رسالت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با توجه به اینکه دولت مردمی عنایت ویژهای به موضوع مسکن دارد خوشبختانه با یاری مدیران و کارشناسان امر توانستیم یک هزار و ۵۰۰ واحد در قالب طرح نهضت ملی مسکن، شاهد آیین کلنگ زنی آن در استان باشیم.
وی با تشریح اعتبارات این طرح، افزود: برای اتمام این طرح، ۱۴۵ هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است که از طریق تسهیلات بانکی و آورده مردمی تامین میشود؛ البته مسوولیت تامین زمین برای ادامه احداث این واحدها در تمام شهرهای استان بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان است. از مجموع ۲۸ شهر استان فقط در ۴ شهر زمین تامین و به متقاضیان موثر تخصیص داده شده است.
برزگر در رابطه با اختصاص زمین برای احداث واحدهای طرح نهضت ملی مسکن، تاکید کرد: در همین رابطه ۴ شهر سهم اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی و چهار شهر منطقه آزاد ماکو بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجانغربی با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی عزم جدی برای احداث سالانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی در کشور دارد، اضافه کرد: سهم آذربایجانغربی از این تعداد ۱۳ هزار واحد مسکن روستایی است که این اقدام نقش بسزایی در مقاوم سازی و حتی مهاجرت معکوس به روستاها ایفا میکند.
اعطای ۱۰۰۰ سند مالکیت در روستاهای بالای ۲۰ خانوار
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجانغربی با اشاره به اعطای اسناد مالکیت روستایی اضافه کرد: در هفته دولت اسناد مالکیت اماکن روستایی در اختیار مالکان اصلی قرار میگیرد که در همین راستا و به صورت نمادین یک هزار جلد سند مالکیت در روستاهای بالای ۲۰ خانوار و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت به مردم اعطا میشود.
وی گفت: این اماکن بدون سند ملکی بودند که با اجرای این طرح، سند تک برگی برای آنان صادر شد که تعداد اسناد ملکی در تمام شهرستانها بر اساس تکمیل پرونده از سوی درخواست کنندگان و طی مراحل صدور سند انجام میشود.
برزگر با بیان اینکه آذربایجانغربی دارای ۲۴۸ هزار و ۴۴۵ واحد مسکن روستایی و ۵۱ هزار و ۲۶۲ واحد مسکن شهری زیر ۲۵ هزار نفری است، اظهار کرد: از این تعداد ۲۲۶ هزار و ۸۳۵ جلد سند صادر شده است.
افتتاح ۵۰۰ واحد مسکن روستایی در آذربایجانغربی طی هفته دولت
برزگر با تاکید بر پروژههای قابل افتتاح در هفته دولت بیان کرد: در طول هفته دولت ۵۰۰ واحد مسکن روستایی در آذربایجانغربی آماده افتتاح است.
وی افزود: اعتبارات این طرح نیز ۲ هزار میلیارد ریال است که در قالب تسهیلات بانکی طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی و آورده مردمی فراهم شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی گفت: در طول یکسال اخیر از محل این فعالیتها برای ۶۳۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.
ارائه تسهیلات ۲ میلیارد ریالی برای روستاییان از پنجم شهریور
برزگر با تایید خبر مصوب شورای عالی مسکن در خصوص آغاز پرداخت تسهیلات مقاوم سازی به روستاییان گفت: از آبان ماه ۱۴۰۰ در شورای عالی مسکن طرحی مصوب شد تا از طریق آن تسهیلات ۲ میلیارد ریالی به روستاییان ارائه شود.
وی ادامه داد: این قانون اواخر بهمن ماه سال گذشته به بانک مرکزی و بانکهای عامل ابلاغ شد اما متاسفانه بدلیل مشکلات تامین منابع تا به امروز عملیاتی نشده بود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجانغربی افزود: با تامین منابع مالی ۱۳ درصد یارانه دولتی و دستور ریاست محترم جمهوری همزمان با آغاز هفته دولت و با مصوبه هیات دولت، مشکلات این طرح ساماندهی شد تا طرح ارائه تسهیلات به مرحله اجرا برسد.
وی با تاکید بر سهل بودن مراحل پذیرش مدارک تسهیلاتی اظهار کرد: روستاییانی که دارای زمین و پروانه ساختمانی هستند میتوانند از پنج شهریور ماه با در دست داشتن مدارک خود به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستانهای محل سکونت خودشان مراجعه و تشکیل پرونده دهند.
برزگر در خصوص این تسهیلات کم بهره ادامه داد: این تسهیلات در قالب مدت باز پرداخت ۲۰ ساله و با کارمزد پنج درصدی به صورت ضمانت سفته زنجیرهای ارایه میشود.
وی با اشاره به اهداف این طرح گفت: با پرداخت این تسهیلات عملیات مقاوم سازی مساکن روستایی در استان سرعت بیشتری خواهد گرفت تا هموطنان عزیز بتوانند از این خدمات بهره کافی را ببرند.
مقاوم سازی ۴۵۰۰ واحد مسکونی در شهر قطور
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با اشاره به زلزله سال ۱۳۹۸ در شهر قطور گفت: با توجه به خسارات وارد شده به منطقه قطور، ۶ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی خسارت دید که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در یک عملیات جهادی وارد گعده کمک رسانی به این عزیزان شد که به یاری همکارانم توانستیم این عملیات را به اتمام برسانیم.
برزگر اظهار کرد: از مجموع واحدهای خسارت دیده، یک هزار و ۶۳۰ واحد نیازمند تعمیر بودند که به صورت کامل مراحل تعمیر آنها به اتمام رسید؛ البته چهار هزار و ۵۰۰ واحد نیز به کلی ویران شده بود که از این تعداد سه هزار و ۸۴۹ واحد نوسازی و بازسازی شد.
وی در رابطه با عمده دلایل نوسازی نشدن واحدهای باقی مانده، یادآور شد: برخی از این واحدها به دلیل اینکه صاحبان ملکیشان به صورت فصلی در آن منطقه زندگی میکنند، حتی با وجود پرداخت مبالغ بلاعوض و معرفی به بانک جهت دریافت تسهیلات بانکی، تمایلی برای نوسازی نداشتند.
برزگر با اشاره به اعتبار این طرح مقاوم سازی افزود: مبلغ یک هزار و ۴۰۵ میلیارد ریال به صورت کمک بلاعوض به مالکان واحدهای خسارت دیده پرداخت شد و مبلغ سه هزار و ۳۱۵ میلیارد ریال نیز در قالب تسهیلات بازسازی مساکن روستایی با کارمزد پنج درصدی با بازه پرداخت ۲۰ ساله تخصیص یافت.
طرح هادی تمامی روستاهای آذربایجانغربی تهیه شده است
وی با اشاره به تهیه طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار گفت: طرح هادی در تمامی ۲ هزار و ۱۶۸ روستای دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی تهیه شده است.
برزگر در خصوص بازنگری طرح هادی در برخی از روستاها اظهار کرد: بر اساس تغییرات فیزیکی و نیازمندیهای روستاها، دریک سال بازنگری طرح هادی ۱۷۹ روستا نیز به اتمام رسیده است.
وی با تاکید بر اجرا و عملیاتی کردن طرح هادی روستایی در برخی از مناطق، افزود: با اجرای این طرح، هدایت هدفمند توسعه کالبدی و فیزیکی روستا محقق و در یک سال عملیات اجرای طرح هادی در ۲۳۰ روستا به اتمام رسید.
برزگر طرح هادی را مهم ترین سند رسمی و قانونی توسعه و عمران روستاها در کشور دانست و ادامه داد: این طرح در واقع طرحی است که وظیفه ساماندهی و اصلاح بافت کالبدی موجود و همچنین میزان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف را تعیین و عملکردهایی همچون مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستا را مشخص میکند.
وی تاکید کرد: این امر در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سکونتگاه های روستایی یا طرح های جامع ناحیه انجام میشود.
برزگر مهمترین هدف اجرای طرح هادی در روستاها را افزایش راندمان کار روستاییان، بهبود کیفیت و رفاه سطح زندگی در روستاها دانست و گفت: جلب سرمایه گذاری در روستاها، تکمیل و اصلاح چرخه تولید و مصرف روستایی، پیشگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها از جمله اهداف اصلی اجرای طرح هادی است.
وی محرومیت زدایی در روستاها را یکی از نکات بارز طرح هادی در روستاها دانست که در راستای بهبود کیفیت روستایی صورت میگیرد.
بهره برداری از اجرای طرح هادی ۲۳۰ روستای آذربایجانغربی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با اشاره به طرحهای اجرا شده هادی در سراسر استان گفت: در یکسال اخیر توانسته ایم فرآیند اجرای طرح هادی را در ۲۳۰ روستا به پایان برسانیم.
برزگربا اشاره به افتتاح نمادین طرح هادی در ۲۴ روستای شاخص، اضافه کرد: تمامی این طرحهای هادی روستایی در طول هفته دولت افتتاح می شود.
وی در رابطه با هزینه صورت گرفته برای طرح هادی روستایی در آذربایجانغربی، افزود: مبلغ ۴۱۹ میلیارد و ۹۵۶ میلیون ریال اعتبار طی یک سال اخیر برای این طرح هزینه شده است.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای منومیات مقام معظم رهبری در بحث محرومیت زدایی و با فرمان تاریخی حضرت امام(ره) از تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ کار خود را آغاز کرد.
آذربایجان غربی با ۲۴۸ هزار ۴۴۵ واحد مسکن روستایی دارای ۲ هزار و ۱۶۸ روستای بالای ۲۰ خانوار است.
این استان همچنین دارای ۵۱ هزار و ۲۶۲ واحد مسکن شهری زیر ۲۵ هزار جمعیت است.