به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی واحدپور روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به عملکرد این اداره کل طی فعالیت یکسال دولت افزود: طی مدت یاد شده ۹۵ مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و ۴۷۹ مورد نیز تمدید پروانه کاربرد آن انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه از هفته دولت ۱۴۰۰ تا هفته دولت امسال ۲۳۶ مورد اظهارنامه بررسی صادراتی انجام شده است، اضافه کرد: تعداد اظهار نامه مورد بررسی وارداتی نیز یک هزارو ۳۶۴ مورد و صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی نیز چهار مورد بوده است.
این مسوول با اشاره به اینکه طی بازه زمانی یاد شده ۲۹۵ مورد بازرسی از تجهیزات شهربازی و تجهیزات زمین بازی توسط کارشناسان انجام گرفته است ادامه داد: اداره کل استاندارد استان در همین مدت نسبت به صدور یکهزار و ۲۹۸ مورد گواهینامه ایمنی آسانسور مبادرت کرده است.
وی شمار بازرسی مراکز عرضه لوازم خانگی استان طی یکسال گذشته را ۲ هزارو ۵۲۵ مورد و نمونه برداری از مراکز تولیدی را نیز سه هزار ۵۵۷ مورد عنوان کرد و گفت: در بازرسی طرح طاها (تولید داخل)، نمونه برداری و آزمون نمونه طاها نیز به ترتیب ۹ هزار ۲۱۲ مورد، ۶۸۲ و ۶۸۱ مورد بوده است.
مدیرکل استاندارد استان زنجان ادامه به موضوع تایید صلاحیت و سیستم های مدیریت کیفیت اشاره کرد و گفت: طی مدت یاد شده ۲۳ مورد تمدید تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار استانی، ۲ مورد ابطال و ۲۰ مورد نیز گواهی ۱۷۰۲۵ بوده است.
واحد پور با بیان اینکه در مدت یاد شده در راستای استاندارد سازی، آموزش و ترویج استاندارد ۱۲ مورد تدوین انجام گرفته است، افزود: طی این مدت ۱۵ هزارو ۹۷۶ نفر ساعت برای آموزش مدیران کنترل کیفیت و یک هزار و ۹۰۸ نفر ساعت آموزش کارشناسان استاندارد انجام گرفته است.
وی با اشاره به کالاهای دارای استاندارد اجباری و تشویقی خاطرنشان کرد: منظور از استاندارد اجباری، استانداردی است که اجرای همه یا بخشی از آن در کشور به ترتیبی که در قانون مقرر شده، برای تولید مصرف داخلی، صادرات و یا واردات اجباری میشود اما در استاندارد تشویقی اجرای آن بر حسب قرارداد سازمان با اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد بود.