تربت‌حیدریه- ایرنا - رباط تاریخی "لاری" به عنوان بزرگترین مجموعه بومگردی خراسان رضوی که کارکرد اقامتی و پذیرایی دارد، روز سه‌شنبه همزمان با آخرین روز از هفته دولت افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه گفت: این اثر تاریخی که تا چندی پیش ویرانه و محل تجمع افراد بی‌خانمان و معتاد بود؛ پس از مرمت و احیا،کارکرد فاخر و ارزشمند خود را بازیافت.

علی محمدی افزود: با تسهیلات و حمایت های دولت، راه‌اندازی مجموعه‌های بومگردی در این شهرستان همچون دیگر نقاط استان خراسان رضوی سرعت گرفته است.  
وی خاطرنشان کرد: رباط ارزشمند تاریخی لاری از امروز نه تنها محل اقامت و پذیرایی گردشگران و توریست ها خواهد شد؛ بلکه با اشتغال زایی و جذب مسافر در اقتصاد محله و شهر اثرگذار خواهد بود.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه بیان داشت: اثر فاخر و تاریخی رباط لاری بر اساس نیت واقف محل اتراق و تازه نفس‌شدن مسافران و تاجران در گذشته‌های دور بوده است و امروز خواسته بانیان آن دوباره احیا و عملیاتی شد که از منظر مذهبی و فرهنگی هم کار مهم و اثرگذاری انجام شده است.

محمدی گفت: در فاز اول رباط لاری شامل رستوران سنتی، ۲۰ واحد اقامتی، بازارچه صنایع دستی و سوغات،  ۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری و برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده است که در فازهای بعدی تا ظرفیت ۶۰ نفر برای اقامت قابل افزایش است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه افزود: رباط لاری با کاربری تاریخی "کاروانسرایی" اکنون بزرگترین مجموعه بومگردی خراسان رضوی است و با کارکردی که دارد به نوعی نخستین مجموعه از جنس خود در استان است و اگر حمایت دستگاههای استانی و محلی همچون میراث فرهنگی، اوقاف و همکاری سایر نهادهای اداری و قضایی نبود؛ راه‌اندازی نمی‌شد.

وی خاطر نشان کرد: به ‌دلیل موقعیت ویژه و قرارگیری رباط لاری در داخل بافت تاریخی و بازارهای سنتی تربت‌حیدریه، احیای این اثر تاریخی کمک زیادی به حفظ و مرمت سایر آثار تاریخی شهر خواهد کرد و به طور یقین هم افزایی زیادی ایجاد می کند.

 در این مراسم که جمعی از مسوولان خراسان رضوی و محلی از جمله معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت حیدریه حضور داشتند؛ سرمایه‌گذار رباط لاری نیز گفت: اقامتگاه حاصل تغییر کاربری کاروانسرایی عهد قاجار است که توسط شخصی بنام مرحوم محمدرضا لاری بنا شد.

رسول ایوبی افزود: مجموعه رباط لاری از بناهای تاریخی شاخص تربت‌حیدریه سال ۱۳۸۱ به شمارهٔ ۶۶۶۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت و از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این خطه به شمار می‌رود.

وی گفت: این مکان تاریخی در زمینی به مساحت سه هزار و ۸۴۰ با بیش از ۲۰ غرفه و دالان ساخته شد تا کاروان‌های بین راهی و تاجران در آن مشغول داد و ستد شده و از امکانات رفاهی موجود استفاده کنند.

۴۸ بنا و محوطه تاریخی و ۲ اثر معنوی و ناملموس از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده تربت حیدریه تاکنون در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.