پرویز شهابی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، ضمن تاکید بر اینکه طرح های پژوهشی باید مشکلی از جامعه و سازمان حل کند، افزود: نگاه مسئله محور در تدوین طرح های پژوهشی باید همواره مورد توجه جدی باشد.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری تحت عنوان تولید، اشتغالزایی و دانش بنیان از سوی مقام رهبری ، این موضوع را نشان دهنده ضرورت پیشرفت های فناورانه در کشور دانست و اظهار داشت: آینده کشور در دست شرکت های دانش بنیان بوده و تکنولوژی حرف اول را می زند که بر همین مبنا باید با تمام توان از شرکت های دانش بنیان حمایت کرد تا به مرحله تولید رسیده و بازار مصرف فعال داخلی داشته و حتی صادرکننده نیز باشند.
شهابی به جایگاه پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سطح منطقه و جهان اشاره و اضافه کرد: طبق گزارش های جدید در نظام رتبه بندی لایدن برای سال ۲۰۲۲ رتبه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تمامی حوزه های موضوعی(All Science) از رتبه ۵۷۷ به رتبه ۵۴۰ در بین دانشگاه های بین المللی در سطح جهانی و در حوزه موضوعی علوم پزشکی (Biomedical and Health Sciences)از رتبه ۲۸۴ به رتبه ۲۵۸ ارتقا یافته است.
وی با بیان اینکه لایدن یکی از نظام های معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاههای برتر دنیا را بر اساس شاخص های معتبر علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می دهد، ادامه داد: دانشگاه های دنیا در قالب ۴ معیار کلی مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی در لایدن مورد رتبه بندی قرار می گیرند.
شهابی اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نظام رتبه بندی سایمگو از رتبه جهانی ۶۱۷ در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۶ در سال ۲۰۲۲ ارتقا یافته است که این نظام رتبهبندی نیز بر اساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبهبندی میکند که این رتبهبندی یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهش محور در جهان است.
به گفته وی بر اساس جدیدترین رتبه بندی وبومتریکس (جولای ۲۰۲۲) جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رتبه بندی جدید با ۲ پله صعود نسبت به ارزیابی قبلی ، رتبه سوم را در بین دانشگاه های علوم پزشکی کسب کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه این مجموعه در سال ۲۰۱۲ میلادی در رتبه ۵ قرار داشت که پس از سال ها تلاش با ارتقای دو پله ای به رتبه ۳ کشوری رسیده است.
شهابی گفت: طبق این رتبه بندی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بین کل دانشگاه های کشور با صعود ۳ پله ای به رتبه هفت و در بین دانشگاه های دنیا با ارتقاء ۸۸ پله ای به رتبه ۸۶۴ دست یافته است.
وی بر لزوم تمرکز بر صادرات محصولات دانش بنیان تاکید کرد و افزود: از جمله مولفه های اولویت دار دانشگاه علوم پزشکی تبریز تمرکز روی صادرات محصولات تولیدی است.
شهابی گفت: تولیداتی همچون کالبدنما و بایوپرینتر سه بعدی از مصادیق این نوع تولیدات است که قبلا به برخی کشورها از جمله پاکستان صادر شده و ۱۰ قرارداد صادرات به کشورهای همسایه هم در حال نهایی شدن است.