به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینیپور امروز -جمعه- در مراسم گشایش تالار مرکزی ساری که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود : تالار مرکزی ساری برای تعالی هنر و فرهنگ کل استان ساخته شد و مجموعهای است تا همه هنرمندان استان از آن استفاده کنند و برنامههای مهم فرهنگی و هنری و علنی برگزار شود.
وی اظهار کرد: مازندران هنرمندان بزرگی را تحویل جامعه داد که ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید دفاع مقدس نمونهای از هنرمندان معنوی و ارزشی این استان هستند. حتی در جبهه مبارزه با تکفیریها نیز این هنرمندان معنوی از مازندران برجسته ظاهر شدند.
وی افزود: علاوه بر این حوزه، در عرصه فرهنگ و ادب و هنر هم مازندران مشاهیر بزرگی دارد. نیما که هفته گذشته خودروی ملی ریرا مقابل خانهموزه او در یوش رونمایی شد یکی از این مفاخر است.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت: یکی از شاخصههای این دولت صادقالوعد بودن است. رئیسجمهور فرمود کسی حق ندارد در این دولت موضوعی را اعلام کند که توان انجام را نداشته باشد.وزیر محترم وقتی ابتدای دولت به مازندران سفر کرد قول داد این تالار در بک سال تکمیل شود که به این وعده اکنون عمل شد.
استاندار مازندران اظهار کرد: این مجتمع برای تعالی هنر و فرهنگ کل استان ساخته شد. تالار مرکزی فقط برای ساری نیست. مجموعهای است که همه هنرمندان استان از آن استفاده کنند و برنامههای مهم فرهنگی و هنری و علنی برگزار شود.
حسینیپور افزود: هرچند بابد در همه شهرستانها مجموعههای با کیفیت داشته باشیم. اما تا آن زمان این مجتمع در اختیار همه هنرمندان استان است.
نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به ثبت روز ۱۴ ابان به نام مازندران در تقویم رسمی کشور گفت: در ثبت این روز دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ نقشی کاملا اساسی داشتند و در حالیکه مازندرانیهای آن جلسه هم مخالف بودند با جلب موافقت رئیسجمهور و رای ایشان باعث تصویب این روز شدند.
وی افزود: این اصحاب فرهنگ و هنر مازندران بودند که در طول تاریخ مبانی دینی و اسلامی را با اقدامات فرهنگی خود زنده نگه داشتند و به نسلهای جدید انتقال دادند. با فراهم کردن زیرساختها برای این قشر امیدواریم شاهد افزایش فعالیت هنرمندان و اهالی فرهنگ استان باشیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تالار مرکزی ساری به عنوان بزرگترین مجتمع فرهنگی و هنری شمال کشور صبح امروز –جمعه- با حضور دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه، استاندار مازندران، نمایندگان مرکز استان در مجلس و جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ استان به بهرهبرداری رسید.
تکمیل این مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری که با عزم جدی دولت سیزدهم به مرحله بهرهبرداری رسیده یکی از مطالبات جدی اهالی فرهنگ و هنر مازندران طی سالهای اخیر بود که با نگاه ویژه دولت طی یک سال اخیر به سرانجام رسید.
این مجتمع در زمینی به مساحت ۵ هزار و ۳۰۰ متر و با زیربنای ۱۲ هزار و ۳۸۰ متر مربع ساخته شده و یکی از مجهزترین مجموعههای فرهنگی و هنری کشور محسوب میشود. تالار مرکزی ساری دارای سه سالن با مجموع ظرفیت ۹۴۶ نفر شامل سالن نمایش با ظرفیت ۶۰۱ نفر، سالن سینما با ۱۸۷ صندلی و سالن موسیقی با ۱۵۸ صندلی است که با تجهیزات به روزو حرفهای اجرا به زیرساختهای فرهنگی و هنری مازندران افزوده شد.
برای تکمیل این مجتمع که ساخت آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شد، در یک سال گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد.
این مجموعه علاوه بر این سه سالن دارای فضاهای کارگاهی، اداری و آموزشی نیز هست که امکان تجمیع بخشهای فعالیتهای هنری مرکز استان در یک مجتمع را فراهم میکند. ۴۷۶ متر فضای کارگاهی و تمرینی، ۳۷۰ متر فضای اداری و ۲۵۰ متر فضای آموزشی در این مجتمع ایجاد شده است.
تکمیل این مجموعه یکی از وعدههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهالی فرهنگ و هنر مازندران در سفر ۲۵ آذر ۱۴۰۰ به این استان بود که در سفر ۲۰ اسفند رئیسجمهور به مازندران نیز به عنوان یکی از پروژههای اولویتدار مورد توجه قرار گرفت.
عملیات اجرایی تالار مرکزی ساری سال ۱۳۸۶ با هدف تامین فضای مناسب برای انجام فعالیتهای مهم فرهنگی هنری استانی و ملی و نیز فراهم کردن فضا برای فعالیت هنرمندان از محل اعتبارات ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد و قرار بود طی سه سال به بهرهبرداری برسد.
طی سالهای اخیر بارها از سوی مسئولان تاریخهای مختلفی برای بهرهبرداری از این مجتمع فرهنگی اعلام شد. اهمیت این پروژه نیز سبب شده بود که بازدید از آن در برنامههای سفر مسئولان متعددی قرار بگیرد که در نهایت طی یک سال اخیر به پایان رسید.