به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام عباس امینی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه باید از آیین پیادهروی اربعین بیشترین استفاده را برد، اظهار داشت: این سنت از سالها پیش در بین مردم رواج داشت و پس از سقوط صدام بُعد و اهمیتی بین المللی پیدا کرد.
وی به آیین پیادهروی جاماندگان اربعین نیز که به تازگی رونق گرفته اشاره کرد و ابراز داشت: این آیین نیز برای بهرهمندی آنهایی که به هر دلیلی نتوانستند در مراسم معنوی اربعین شرکت کنند، کار پسندیدهای است.
رییس شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه نقد عدهای از افراد به شبیهسازی پیاده روی وارد نیست، تصریح کرد: شبیهسازی از دیرباز در فرهنگ سوگواری ما در قالب تعزیه رایج بوده است و پیادهروی جاماندگان اربعین نیز بخشی از جریانسازی فرهنگی است.
امینی هدف از برگزاری این آیین را نزدیک کردن حال و هوای معنوی مراسم اصلی بین جاماندگان خواند و اظهار داشت: اگر شبیهسازی به قصد انحراف و بدعت در دین باشد، از انجام آن جلوگیری میشود.
امام جمعه شاهرود ادامه داد: برپایی موکبهای فرهنگی در مسیر پیادهروی جاماندگان و همچنین اقامه نماز ظهر و عصر در پایان مراسم ضروری است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شاهرود نیز در این نشست گفت: برپایی آیین پیادهروی جاماندگان در سال گذشته با استقبال بینظیر شهروندان شاهرودی همراه بود.
ابوطالب جلالی با اشاره به اینکه پارسال این برنامه در میانه درگیریهای مرتبط با کرونا برگزار شد، افزود: برگزاری پیادهروی جاماندگان اربعین در سال گذشته نخستین تجربه بود و باید امسال با شناسایی نقاط ضعف و برطرف کردن آنها هرچه باشکوهتر این آیین انجام شود.
وی با بیان اینکه دشمنان با استفاده از ابزار رسانهای خود در تلاش به منظور حاشیهسازی برای این مراسم معنوی هستند، ابراز داشت: اطلاعرسانی مناسب و روایت درست از آیین پیادهروی جاماندگان اربعین میتواند در نشان دادن برکات این برنامه تأثیرگذار باشد.
نقش اربعین در فرهنگ عمومی، فرهنگسازی برای جاماندگان پیادهروی اربعین، اعلام نظر اعضای شورای فرهنگ عمومی در مورد نقشه فرهنگی شهرستان از موارد مطروحه در این نشست بود.