تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰

قصرشیرین- ایرنا- مرز خسروی گذرگاه و نقطه وصال دلباختگان امام حسین (ع) و کوتاهترین مسیر کشورمان به کربلای معلی در قصرشیرین غربی‌ترین نقطه ایران اسلامی مفتخر به قدوم مبارک زائران حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) این روزها عجیب شوری حسینی دارد و ذوب در حسین (ع) است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرز رسمی خسروی از ۱۶ محرم الحرام مصادف با ۲۳ مردادماه امسال به روی عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین (ع) باز شد تا بار دیگر این دروازه قدیمی و اصلی کربلای معلی مملو از زائرانی باشد که برای ذوب شدن در حسین (ع) و زیارت کربلای او در این مسیر قدم گذاشته و سر از پا نشناسند.

مرزنشینان استان کرمانشاه و به خصوص شهرستان قصرشیرین این روزها خالصانه و با عشق و ارادت مدال نوکری زائران آقا امام حسین (ع) را بر گردن آویخته اند و شبانه روز برای پذیرایی از زائران حرم کوی دوست در تلاش و تکاپو هستند و این مصداق واقعی بیت معروف «عشق حسین است چه‌ها می کند».

این روزها در قصرشیرین روایت عشق است و جنون، هرکسی با هر لباس و منصب و هر پست و مقامی از زن و مرد گرفته تا پیر و جوان و حتی کودکان پای کارند تا بهترین خدمت را به زائران حرم حسینی ارائه کنند.

مرزنشینان قصرشیرین این روزها یکپارچه و یک دست با تشکیل ستادها و کمیته های مختلف مردمی و برپایی موکب ها در تلاشند تا گرد راه زائران اباعبدالله الحسین را توتیای چشمان خود کنند و با تمام توان در خدمات رسانی به زائران از پذیرایی و اسکان گرفته تا هدایت و راهنمایی زائران تلاش کنند.

دروازه غربی ایران اسلامی این روزها مفتخر به قدوم مبارک زائران حسینی  است و شهر حال و هوایی کربلایی به خود گرفته و از هر کوی و برزن و از تمام مساجد و حسینیه های شهر و به خصوص مرز خسروی صدای روضه حسین (ع) دل ها را راهی بین الحرمین می کند.

غروب ها که بیشتر زائران وارد قصرشیرین می شوند از سوی مردم و ستادهای مردمی در مساجد و حسینیه ها و منازل شهروندان در شهرستان پذیرایی شده و اسکان داده می شوند و صبح زود با توجه به ساعات مجاز تردد (۵ تا ۱۹) راهی مرز می شوند.

در قصرشیرین در ۱۰ نقطه شهرستان، ۸۲ هکتار پارکینگ در محدوده کمربندی قصرشیرین و ۱۰ هکتار پارکینگ متفرقه در سطح شهر برای استفاده خودروهای شخصی زائران آماده شده تا با اطمینان خاطر خودروهای خود را در این توقفگاه ها قرار داده و با ناوگان حمل و نقل عمومی شامل ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۲۰ دستگاه تاکسی راهی مرز خسروی شوند.

در این پارکینگ ها امکانات بهداشتی، دوربین ها و همچنین نگهبان به صورت شبانه روزی حضور دارند و خدمات شایسته ای به زائران ارائه می شود.

توزیع غذا در وعده های صبحانه، شام و ناهار نیز برای زائران توسط ستادهای مردمی پای کار و موکب های برپا شده از دیگر خدمات ارائه شده به زائران در قصرشیرین و مرز خسروی است که در مجموع ۲۰ موکب در قصرشیرین  و مرز خسروی به زائران خدمات رسانی می کنند.

در میدان امام حسین (ع) قصرشیرین اتوبوس ها و تاکسی ها برای انتقال زائران به مرز حضور دارند و نیروهای پلیس نیز برای برقراری نظم و امنیت در مسیر مستقر شده اند.

در اولین نقطه قصرشیرین به مرز خسروی موکب ارتش حضور دارد که برای پذیرایی از زائران حسینی برپا شده است و در امتداد مسیر وارد مرز خسروی که می شوید در ابتدای ورود به مرز با موکب بزرگ بنیاد مستضعفان مواجه می شوید که علاوه بر توزیع صبحانه، ناهار و شام و پذیرایی از زائران امکان استراحت شبانه را نیز برای زائران با توجه به وجود امکانات سرمایشی مناسب، فراهم کرده است و بسیاری از زائران که می خواهند بعد از نماز صبح و آغاز تردد روزانه از مرز خارج شوند ترجیح می دهند شب را در همین موکب بمانند.

مسجد جامع مرز خسروی و دیگر موکب های واقع در این مرز نیز شبانه روز پای کارند تا خدمات خوبی به زائران ارائه کنند که علاوه بر این نیز حضور نیروهای پلیس، دستگاه های مختلف عضو ستاد اربعین، نیروهای راهداری، پلیس راه، انتظامی، ارتش و بهداشت و درمان و جمعیت هلال احمر و همچنین گمرک در مرز نیز جلوه هایی از عشق حسینی را برای خدمت به زائران امام حسین (ع) به منصه ظهور گذاشته است.

مجموعه پایانه بین المللی مرز خسروی آخرین نقطه ای که است که زائران اباعبدالله الحسین از این قسمت عازم عراق می شوند که در بدو ورود به محوطه پایانه برای کسانی که به هر دلیلی توانایی پیاده روی ندارند تاکسی و خودروهایی فراهم شده است تا به قسمت سالن های ورود و خروج منتقل شوند که در ابتدا وارد سالن بزرگی می شوید که امکانات بسیار خوبی را از لحاظ سرویس های بهداشتی، سیستم سرمایشی و همچنین صندلی های انتظار برای استراحت کوتاه زائران فراهم کرده است.

در ادامه با عبور از ایکس ری های مسافری به گیت های گذرنامه می رسید که در این قسمت ۲۹ گیت با ۵۸ کاربر در خدمت زائران هستند و کارهای مربوط به گذرنامه زائران را کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند همچنین در آن سوی گیت های خروج نیز بازهم یک سالن انتظار دیگری ایجاد شده است.

از سالن پایانه که بیرون می روی و با تابلوی «به سمت عراق» مواجه می شوی که به طرف نقطه صفر حرکت می کنی با مسافت بسیار کوتاهی در عرض ۲دقیقه به دروازه خروج از کشور می رسید جایی که نیروهای مرزبانی با اسپند و قرآن زائران را به شکلی شایسته بدرقه می کنند.

اما بنری بزرگ در سر درب دروازه خروجی مرز خسروی و ورود به مرز منذریه خودنمایی می کند و عنوان این بنر این است که زائران برای بازگشت به کشور حتما از نام مرز منذریه استفاده کنند چون عراقی ها نام خسروی را با منذریه می شناسند.

                                                                                  

زائران که پس از کنترل گذرنامه ها وارد منذریه و عبور از گیت های خروجی طرف عراقی می شوند با خودروهایی که در منذریه برای زائران پیش بینی شده به سمت کربلا و نجف راهی این سفر زیارتی می شوند.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

                                                                                          

خسروی یک مرز قدیمی، پایدار و ماندگار برای تردد زائران به کربلای معلی 

استاندار کرمانشاه گفت: خسروی یک مرز قدیمی، ماندگار و پایدار برای تردد زائران است و شرایط این مرز به گونه ای است که زائران به راحتی می توانند از این گذرگاه عازم کربلای معلی و عتبات عالیات شده و به کشور بازگردند.

«بهمن امیری مقدم» افزود: تمام تمهیدات و مقدمات لازم برای حضور زائران در این مرز رسمی فراهم شده و براساس تدابیر انجام شده همه اعضای ستاد اربعین از دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح گرفته تا ستادهای مردمی پای کار هستند که زائران خدمات شایسته ای دریافت کنند.

طبق نظر سنجی‌های انجام شده بیشترین رضایت زائران اربعین از مرز خسروی است

قصرشیرین- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس فرم‌های توزیع شده و نظر سنجی‌های انجام شده در مرزهای عبوری از زائران در بین مرزهای چهارگانه، بیشترین رضایت‌ها از مرز رسمی خسروی است.

«شهریار حیدری» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مزایای مرز رسمی خسروی به عنوان گذرگاه اصلی و قدیمی تردد زائران به عتبات عالیات در کشور عراق، وجود پارکینگ ها با ظرفیت بالا برای خودروهای شخصی زائران، پذیرایی، اسکان، تسهیل در رفت و آمد با توجه به نزدیک بودن این مسیر به بغداد، کربلا و نجف و اشتیاق کامل عراقی ها در آن سوی مرز برای پذیرایی از زائران ایرانی و وجود امنیت کامل برای تردد زائران بیان کرد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: امکانات و ظرفیت های بالای مرز رسمی خسروی پاسخگوی شمار زیادی از زائران است و  قابلیت تردد تمام زائرانی را دارد که در سامانه سماح، این مرز را برای تردد به عراق انتخاب کرده اند.

حیدری ادامه داد: امکانات خودرویی مناسب و اشتیاق و استقبال مردم  استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین برای میزبانی زائران با تمام توان و تجهیز امکانات، وجود گیت های گذرنامه به تعداد کافی و وجود ۲۳ هتل، زائرسرا و مهمانپذیر برای پذیرایی از زائران در کنار حسینیه ها، مساجد و مدارسی که برای اسکان تجهیز شده اند و برپایی موکب ها برای خدمات رسانی به زائران از دیگر قابلیت های مرز خسروی است.

تردد بیش از هفت هزار نفر از مرزخسروی تا دهم شهریور ماه 

رییس ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین گفت: از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در ۲۳مرداد ماه مصادف با ۱۶ محرم الحرام تا دهم شهریورماه جاری هفت هزار و ۲۳۴ نفر از این گذرگاه رسمی و بین المللی عازم کشور عراق شده‌اند.

«محمد حیدری» افزود: ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و  ۱۲۰ دستگاه تاکسی کار جابجایی و انتقال زائران را به مرز خسروی و بالعکس برعهده دارند و ۱۰ نقطه پارکینگ نیز با امکانات رفاهی برای زائران پیش بینی شده است.

حیدری ادامه داد: موکب ها نیز جانمایی شده و برخی از موکب ها زودتر از موعد مقرر ستاد مرکزی اربعین برای خدمات رسانی به زائران مستقر شده اند و همچنین اماکن اقامتی، مساجد، حسینیه ها و مدارس شهرستان به منظور اسکان زائران تجهیز شده است.

وی گفت: زائران به صورت گروهی و انفرادی همه روزه می توانند از ساعت ۵ تا ۱۹  از مرز خسروی عازم عراق شوند که هر قدر به زمان اربعین نزدیک می شویم زمان تردد از مرز نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

او ادامه داد: مرز خسروی برای تردد زائران پیش بینی شده و موکب های خدمات رسانی به زوار اربعین باید از مرز سومار عازم عراق  شوند.

خسروی از نظر زیرساختی و امکانات آماده ترین و بهترین و بزرگترین پایانه ی مرزی کشور است

معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در نشست خبری اخیر در محل پایانه مرزخسروی و بازدید از زیرساخت های این گذرگاه  با اشاره به اینکه زیرساخت‌های خوبی در مرز خسروی وجود دارد، اظهار امیدواری کرد بخش زیادی از زائران از این مرز تردد کنند چرا که خسروی از نظر زیرساختی و امکانات آماده‌ترین، بهترین و بزرگترین پایانه مرزی کشور است.

«داریوش امانی» افزود: مرز رسمی و بین المللی خسروی در شهرستان قصرشیرین از نظر سیستم های سرمایشی، گرمایشی و سالن ها امکانات مناسبی برای حضور زائران دارد.

امید که همه ی زائرانی که در راه عشق حسین (ع) قدم در این مسیر عاشقی گذاشته اند با سلامت راهی حرم عشق شوند و به سلامت بازگردند.

خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.