دکتر حسن اسمخانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فدراسیون سرآمدان علمی ایران، از سال ۱۳۹۴ با هدف دستیابی کشور به مرجعیت علمی جهانی آغاز به کار کرده که از جمله مهمترین اقدامات این فدراسیون، شناسایی و انتخاب محققان معتبر، متعهد و پیشرو تحت عنوان سرآمدان علمی و حمایت از آنها است.
وی اضافه کرد: این فرآیند سالانه و براساس فعالیتهای سه سال گذشته (منتهی به دوره ارزیابی) انجام می شود و هر سال ۱۰۰ نفر به عنوان سرآمد علمی، شناسایی و در ۲ گروه الف و ب، متناسب با اعتبار علمی کسب کرده حمایت میشوند، این فرآیند معمولا در اردیبهشت ماه هر سال انجام می شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: برای ورود به فرآیند رقابت و ارزیابی سرآمدان علمی، داشتن حداقل یکی از شرایط چون میانگین ارجاعات، انتشار مقالات در ژورنالهای علمی و غیره ضروری است.
گفتنی است این مراسم روز ۱۳ شهریور امسال برگزار شد که طی برگزاری مراسمی از سه سرآمد علمی و سه مرکز علمی برتر تقدیر به عمل آمد.
سه مرکز برتر در هفتمین دوره معرفی سرآمدان شامل دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، تربیت مدرس و سه فرد سرآمد نیز علی مرسلی از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر سید حامد ابوطالبی از پژوهشگاه دانشهای بنیادی و دکتر محمد علی شهبازی از دانشگاه علوم پزشکی زنجان بود.
دبیرخانه سرآمدان علمی ایران با بررسی مقالات منتشر شده در نشریات برتر در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ و استفاده از آیین نامه انتخاب سرآمدان علمی تعداد ۱۰۰ سرآمد علمی و ۱۵ سرآمد علمی جوان را شناسایی و معرفی کرد.
سرآمد علمی جوان از بین افرادی با رتبه بیشتر از ۱۰۰ و سن کمتر از ۴۵ سال انتخاب شده اند.