به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد حیدری شامگاه دوشنبه در هفدهمین شورای آب استان همدان با اشاره به اینکه هماهنگی و عزم جدی برای حل مشکل آب شهر همدان ستودنی است، اظهار داشت: پیگیریها و تماسهای روزانه استاندار همدان با وزیر نیرو سرعت اجرای کار و رفع مشکلات آب همدان را افزایش داده است.
وی افزود: در حال حاضر با تامین آب شبکه، آرامش خوبی به شهر بازگشته است و امیدواریم با حفظ سد اکباتان این آرامش تداوم داشته باشد.
حیدری خاطرنشان کرد: تک تک چاههای کشاورزی که به شبکه اضافه شده است، بررسی شده تا بیشترین بهرهوری را داشته باشیم.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو با اشاره به اینکه اوج آبدهی چاههای کشاورزی اضافه شده ۴۴۴ لیتر در ثانیه است، تاکید کرد: امروز برای اضافه شدن ۲۲۰ لیتر آب در ثانیه ظرفیت جدید برنامه ریزی شده است که با تامین آن ظرفیت آب چاهها به ۶۷۰ لیتر در ثانیه افزایش مییابد.
وی گفت: کدورت سد اکباتان از ۱۰۰ به هزار رسیده است و تلاش داریم اگر این سد از مدار خارج شد چاههای جدید جایگزین آن شوند.
حیدری افزود: حفر چاه مراحل طولانی دارد که با موافقت وزیر نیرو مجوز آنی حفر ۳۰ حلقه چاه در همدان صادر شده است تا در کمترین زمان ممکن به کمک ما بیاید.
وی اظهار داشت: بازگشایی مسیر رودخانه سیمین کمک بسیار زیادی به حفظ آب سد اکباتان دارد و باید برای تداوم حیات سد، هر چه سریعتر مسیر رودخانه "اِبِرو" نیز بازگشایی شود.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو تصریح کرد: رودخانههای سیمین، اِبِرو، دره مرادبیک و عباس آباد ظرفیت خوبی دارند که باید از آن برای تامین آب همدان استفاده شود.
وی ادامه داد: روز سهشنبه ۹ گروه متخصص و تازه نفس از سایر استانهای کشور برای اتصال چاهها به همدان اعزام میشوند تا جایگزین نیروهای قبلی شوند.
حیدری افزود: بنا بر اعلام وزیر نیرو هیچ مشکلی برای تامین تجهیزات و نیروی انسانی جهت تامین آب و رفع مشکلات کنونی استان همدان وجود ندارد.
وی اظهار داشت: شرکتهای آبفا و آب منطقهای استان گروههای جدیدی برای بررسی و بازرسی وضعیت چاههای کشاورزی اضافه شده اختصاص دهند.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو تاکید کرد: ۶۰ تانکر برای آبرسانی به مردم همدان از سایر استانها اعزام شده است که از روز سه شنبه نیز ۶۰ تانکر با رانندههای تازه نفس از سایر استانها راهی این شهر میشوند.
به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است. همین موضوع در چند هفته گذشته موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفری یک روزه به استان روند اجرای طرح آبرسانی به همدان و خروج این شهر از وضعیت بحرانی را بررسی کرد.
طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سالهای گذشته به کندی پیش میرفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرف در اجرای کار شد و فعالیت کارگاهها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.
اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.
میانگین بارشهای استان همدان در سال جاری آبی ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.