به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد شامگاه سهشنبه در هجدهمین نشست اعضای شورای آب استان همدان با اشاره به اینکه چاههای بیشتری برای تامین آب همدان وارد مدار میشود، افزود: یک اطمینان بخشی خوب به همه شهروندان همدانی میدهیم که با تدابیر صورت گرفته و با تزریق آب چاهها به شبکه آبرسانی، هرچه زودتر مشکلات پیش آمده برطرف شود.
وی اظهار داشت: در طول ۲ هفته گذشته در توافق با صاحبان چاههای کشاورزی یک ظرفیت سازی مناسبی ایجاد شد تا بخشی از مشکلات آب همدان برطرف شود.
قاسمی فرزاد با قدردانی از همه کشاورزانی که آب چاههای خود را در اختیار مردم همدان قرار دادهاند تصریح کرد: این را بدانند در برنامههای آتی، به روشهای مختلف از آنها حمایت و کار پسندیده آنها را جبران خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: اصلاحات شبکه آبرسانی همدان انجام شده و تا انتقال قطعی آب از خط تالوار، اقدامات اساسی در حال اجرا است.
استاندار همدان با اشاره به اینکه حفر چاههای پدافندی برای شبکه آبرسانی شهر همدان در نظر گرفته شده است، افزود: با دستور وزیر نیرو، مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه برای شرایط پدافندی، صادر شده است تا در زمان ایجاد اختلال در شبکه آبرسانی همدان، مشکلی نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: عملیات لوله گذاری پروژه آبرسانی از خط تالوار به همدان پایان یافته است و اکنون شیرآلات، الکتروپمپها و سایر تجهیزات مورد نیاز در حال نصب است.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از این اَبَر پروژه، آب سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار میگیرد، اظهار داشت: احمد وحیدی، وزیر کشور، پنجشنبه گذشته در سفر به استان، از طرح آبرسانی به همدان دیدن و تاکید کرد تا بررسیهای لازم برای تامین آبی سالم، بهداشتی و دارای استانداردهای علمی برای رسیدن به دست شهروندان همدانی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو در سطح کشور پروژههای بزرگ و اثرگذاری در دست اقدام دارد و از دوستانی که شبانه روز درگیر هستند تا مشکل آب همدان برطرف شود قدردانی میکنیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه با دستور کتبی وزیر نیرو، کارکنان این وزارتخانه برای حل مشکل آب در همدان مستقر شدهاند، افزود: با یک عزم ملی شرایط با ثباتی در استان فراهم و مشکلات آب به زودی برطرف میشود.
وی با بیان اینکه تلاش شد تا با حضور میدانی مشکلات کنونی آب همدان را بر طرف کنیم، گفت: ظرفیت سازی برای ایجاد خطوط و اتصال چاههای کشاورزی مهمترین راهکار اضطراری برون رفت از شرایط کنونی تامین آب در همدان است.
قاسمی فرزاد با ابراز ناراحتی از اینکه مردم در طول یک ماه گذشته با مشکلات آب همراه بودند تاکید کرد: امیدواریم با تلاش مجموعه وزارت نیرو و مسئولان استان، خط گذرگاه (بایپس) فردا تکمیل شود و ظرفیت بهرهبرداری از چاههای کشاورزی افزایش یابد.
وی تاکید کرد: انتظار داریم با پیشرفت کار، وضعیت آبرسانی به شهر همدان بهبود و میزان قطعیها کاهش یابد.
استاندار همدان با اشاره به بازگشایی سرشاخههای رودخانه بالا دست سد اکباتان گفت: مسیر سرشاخههای سد اکباتان با تصویربرداری هوایی کنترل شود تا برداشت غیر مجاز از این رودخانه صورت نگیرد.
به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است. همین موضوع در چند هفته گذشته موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده(تا ۲۱ شهریور) به بهره برداری می رسد.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفری یک روزه به استان روند اجرای طرح آبرسانی به همدان و خروج این شهر از وضعیت بحرانی را بررسی کرد.
طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سالهای گذشته به کندی پیش میرفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرف در اجرای کار شد و فعالیت کارگاهها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.
اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.
میانگین بارشهای استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.
نظر شما