به گزارش ایرنا، علی هدایتی روز شنبه در ستاد جوانی جمعیت خراسان شمالی اظهار داشت: این میزان تسهیلات به چهار هزار و ۸۴۸ متقاضی استان در راستای حمایت از فرزندآوری پرداخت شد.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات فرزندآوری با کارمزد چهار درصد است، افزود: برای فرزند اول تا پنجم این تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریال و برای فرزند پنجم یک میلیارد ریال با اقساط سه ساله پرداخت میشود.
هدایتی ادامه داد: در این میان بانک های ملی، ملت، صادرات، سپه، تجارت و رفاه بیشترین میزان پرداخت و بانک های خصوصی پاسارگاد، اقتصاد نوین، سامان و ایران زمین کمترین پرداخت تسهیلات را داشته اند.
پرداخت ۶ هزار و ۶۷ فقره تسهیلات ازدواج
وی با اشاره به میزان پرداخت تسهیلات ازدواج در خراسان شمالی گفت: از ابتدای سال ۶ هزار و ۶۷ فقره وام ازدواج به مبلغ هشت هزار و ۷۰۷ میلیارد ریال در استان پرداخت شده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان شمالی با گلایه از همکاری نکردن برخی بانک های خصوصی در پرداخت تسهیلات ازدواج، تصریح کرد: این روند موجب فشار و مراجعه بیشتر به سایر بانکها میشود.
هدایتی افزود: افزایش و تجمیع تقاضاهای تسهیلات ازدواج در چند بانک خاص، مشکلاتی از قبیل تاخیر در پرداخت این نوع تسهیلات به زوجین را به وجود میآورد به گونه ای که ۶ هزار و ۳۰۷ متقاضی وام ازدواج در نوبت دریافت وام هستند.
سزارین در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشوری
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این ستاد، اظهار داشت: زایمان به روش سزارین در بیمارستانهای استان به ۳۸ درصد رسیده که از میانگین کشوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کمتر است.
به گفته محمدرضا اکبری؛ میانگین زایمان به روش سزارین در کشور ۵۴.۳ درصد است.
وی با اشاره به فواید زایمان طبیعی و عوارض روش سزارین گفت: متاسفانه در برخی از شهرستان ها برای زایمان غیرطبیعی به استان های دیگر مراجعه می کنند به گونه ای که میزان زایمان سزارین در گرمه ۵۸ درصد است.
اکبری با اشاره به بهره مندی زنان محروم باردار و شیرده از سبد غذایی معاونت بهداشتی استان، گفت: اینک نام هفت هزار و ۷۰ مادر باردار در سامانه سیب ثبت شده است که ۴۶ درصد آنها از سبد غذایی این نهاد برخوردار شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، افزود: همچنین ۲ درصد کودکان زیر پنج سال از حمایت های تغذیه ای این مرکز برخوردارند که با بررسی های انجام شده در صدد افزایش میزان بهره مندی هستیم.
وی یادآور شد: این طرح با هدف ارتقای وضعیت تغذیه مادران تحت حمایت است که در این چهارچوب کارت آنان هر ۲ ماه یکبار شارژ می شود تا از طریق فروشگاه های طرف قرارداد نیاز غذایی خود را تامین کنند.
طبق ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تسهیلات فرزندآوری بدون سپرده گذاری و تنفس ۶ ماهه برای بازپرداخت اقساط با کارمزد چهار درصد و رعایت دوره زمانی ابلاغی، طبق دستورالعمل بانک مرکزی پرداخت می شود.
خراسان شمالی در میزان ناباروری جزو استانهای با خطر متوسط قرار دارد، نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است که این میانگین در کشور ۱.۸ درصد در نظر گرفته شده است.
این استان۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ حدود ۲۷۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ سال دارد که حدود ۳۲ درصد جمعیت خراسان شمالی را شامل می شوند.