رشت – ایرنا - سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: زمینه راه‌اندازی نخستین موزه آشنایی با خوراک در رشت به‌عنوان «شهر خلاق خوراک‌ یونسکو » فراهم شده است و گیلانیان می‌توانند در تکمیل این مکان فرهنگی - تاریخی نقش آفرین باشند.

رضا حسن‌پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رشت از سال ۹۴ در کنار شهرهای آدلاید استرالیا، بارسلونای اسپانیا، برگن از نروژ ، بوداپست مجارستان، دیترویت آمریکا، لیورپول انگلیس، رم از ایتالیا، مونته ویدئوی اروگوئه، سالوادور برزیل، سنگاپور و۲۲ شهر دیگر از ۴۶ کشور جهان به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست.
وی عنوان کرد: ایجاد موزه تخصصی خوراک، برپایی جشنواره ها، برگزاری نشست‌های تخصصی و ایجاد خیابان غذا برنامه‌هایی است که برای پایداری این عنوان در رشت پیش‌بینی شده است.
سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان ادامه داد: در همین راستا فراخوان مربوط به جمع‌آوری آثار مرتبط با راه‌اندازی این موزه از سوی این معاونت صادر و منتشر شده است.
حسن پور گفت: آثار ارزشمند اهداکنندگان جمع‌آوری و پس از آن، بهترین و کاربردی‌ترین این آثار پس از بررسی در شورای تخصصی برای نمایش در این موزه انتخاب می‌شود.
وی یادآور شد: علاقه‌مندان می‌توانند تا پایان شهریورماه جاری با مراجعه به معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان آثار خود در قالب عکس، کتاب‌های قدیمی، کلیپ‌های منحصربه‌فرد و ادوات آشپزی قدیمی خود را برای تکمیل و راه‌اندازی این موزه اهدا کنند.
چندی پیش خبر سلب عنوان جهانی شهر خلاق خوراک یونسکو از رشت در فضای مجازی موجب نگرانی دغدغه‌مندان فرهنگی این سرزمین شده بود که مدیر کمیته علمی ثبت شهر رشت بعنوان شهر خلاق خوراک یونسکو اعلام کرد: خبر سلب عنوان جهانی شهر خلاق خوراک یونسکو از رشت کذب است؛ رشت و کرمانشاه دو شهر خلاق خوراک ایران در فهرست شهرهای خلاق یونسکو هستند.
روشن بابایی در خصوص دست به دست شدن خبری در فضای مجازی مبنی بر سلب عنوان یاد شده از رشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: رشت از سال ۹۴ به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست و کرمانشاه نیز  ۹ نوامبر ۲۰۲۱ (۱۷ آبان ۱۴۰۰) به این فهرست افزوده شد .
وی تاکید کرد: برگزاری نشست های تخصصی ،جشنواره ها، ایجاد خیابان غذا ،موزه های تخصصی غذا برنامه هایی است که برای پایداری این عنوان در رشت پیش بینی شده است.
۳۰۰ نوع غذای محلی در گیلان شناسایی شده که ۲۷ شیوه پخت از این تعداد غذا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.