شاهرود - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان از تولید ارقام زردآلوی تجاری مقاوم به سرما در این مرکز به عنوان نویدی برای آینده کشاورزی شاهرود خبر داد.

احمد دزیانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح تولید زردآلوی مقاوم به سرما از سال ۸۸ در مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) آغاز شد، افزود: ارقام محتمل به سرما از بین ۱۶۰ ژنوتیپ(رقم) زردآلو در کلکسیون مرکز انتخاب و با ارقام تجاری نظیر رجبعلی و شاهرودی دورک‌گیری انجام شد.

وی با اشاره به معرفی ۱۰ زردآلوی هیبرید مقاوم به سرما در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: در سه سال گذشته که سرمازدگی در شاهرود رخ داد به خصوص در سال ۹۹ که سرمازدگی گسترده در همه ارقام زردآلو را شاهد بودیم، این ۱۰ رقم به طور کامل پربار بود.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان انجام پژوهش به منظور یافتن راهکار برای مشکلات اصلی بخش کشاورزی در استان را از وظایف این مرکز دانست و تصریح کرد: کاهش کمیت و کیفیت آب‌های زیرزمینی، سرمازدگی محصولات کشاورزی به خصوص زردآلو و میوه‌های درختان نیمه سردسیر، کاهش کیفیت خاک با توجه به فقر مواد آلی و فرآیند شور شدن خاک‌ها، انتقال مهارت‌های نوین کشاورزی به بهره‌برداران و مصرف بی‌رویه سموم و کودهای شیمیایی، از جمله این موارد است.

دزیانیان یادآور شد: مصرف بهینه آب و معرفی روش‌های آبیاری تحت فشار، معرفی روش‌های مقابله با سرمازدگی، معرفی الگوی کشت، نیازسنجی آموزشی برای بهره‌برداران و کارکنان و همچنین معرفی روش‌های کاهش مصرف سموم به خصوص در محصولات گلخانه‌ای، پسته و انگور نیز از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی به عنوان کارفرمای مرکز تحقیقات است.

دزیانیان اضافه کرد: امسال پیوندک زردآلوی مقاوم به سرما از طریق موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر شاهرود به چهار استان کشور ارسال شد تا سازگاری این ارقام را در اقلیم‌های خود بررسی کنند.

به گزارش ایرنا، ۱۶۰ ژنوتیپ یا رقم زردآلو و ۱۳۵ رقم انگور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) موجود است.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان ۲ درصد اراضی کشاورزی است. سطح زمین‌های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین‌های کشاورزی استان سمنان را شامل می‌شود.

سطح باغ‌های شهرستان شاهرود هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ‌های استان سمنان را شامل می‌شود.