مراغه- ایرنا- رئیس بخش دانه‌های روغنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به روند روبه رشد پژوهش‌ها، سطح زیرکشت و عملکرد هسته‌های بذری دانه‌های روغنی اشاره کرد و گفت: سطح زیرکشت هسته‌های بذری دانه‌های روغنی نسبت به سال زراعی گذشته سه برابر شده است.

«حسین رستمی» روز یکشنبه و در حاشیه دومین روز از همایش سالیانه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور که در مراغه در حال برگزاری است، به خبرنگار ایرنا بیان کرد: طی سالهای اخیر دستاوردهای ارزشمندی در بخش تحقیقات دانه‌های روغنی به دست آمده که معرفی ارقام جدید مناسب برای اقلیم‌های مختلف کشور با تولید اقتصادی مانند ارقام گلرنگ فرامان، سینا و امید از جمله آنهاست.

وی همچنین به تولید اولین رقم کلزای دیم اشاره و بیان کرد: معرفی محصولات روغنی جدید متحمل به سرما و خشکی و توسعه تنوع ژنتیکی آنها مانند کاملینا - بالنگوی شهری نیز از دستاوردهای ارزشمند در این بخش به شمار می‌رود.

به گفته وی توجه ویژه به کیفیت روغن و استفاده‌های صنعتی در کنار مصارف خوراکی و تعریف پروژه‌های اصلاح مولکولی ارقام موجود از طریق همکاری با موسسه‌ها و دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور نیز از اقدامات دانش‌بنیان در زمینه توسعه کشت و افزیش بهره‌وری دانه‌های روغنی است.

وی همچنین به افزایش تعداد و کیفیت مطالعات به‌زراعی در تحقیقات دانه‌های روغنی نیز اشاره کرد و افزود: روند روبه رشد کشت دیم دانه‌های روغنی با تکیه بر نتایج پژوهش‌ها ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا نخستین روز از بیست‌وهشتمین همایش سالیانه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور طی ۱۶ شهریور سال جاری با حضور برخی از مسئولان کشوری از جمله معاون وزیر جهاد کشاورزی از طریق وبینار برگزار شده بود.

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.