سوسن محمدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت ۲۱ شهریور ماه به عنوان روز ملی سینما افزود: هم اکنون ۱۰ سینما با ۶۴ سالن و هفت هزار و ۶۰۲ صندلی در استان فعال است.
وی ادامه داد: در مشهد پردیس سینمایی اطلس با ۱۲ سالن و هزار و ۵۸ صندلی، پردیس گلشن با چهار سالن و ۳۳۴ صندلی، پردیس سیمرغ با پنج سالن و هزار و ۲۰۰ صندلی، پردیس هویزه با هشت سالن و هزار و ۱۳۳ صندلی، سینما آفریقا با هشت سالن و ۹۴۴ صندلی، پردیس سینمایی برفی با ۶ سالن و ۳۶۰ صندلی، پردیس پارک بازار با ۶ سالن و ۷۷۸ صندلی فعالیت دارند.
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از دیگر سینماهای فعال خراسان رضوی سینما ویلاژتوریست با ۱۰ سالن و هزار و ۷۵ صندلی، سینمای گناباد با یک سالن و ۳۴۰ صندلی و سینمای نیشابور با چهار سالن و ۳۸۰ صندلی است.
محمد زاده افزود: هم اکنون سینماهای شهرهای تربت حیدریه، تایباد، تربت جام، قوچان، کاشمر و نیز سینماشهر فیروزه نیشابور و پیروزی مشهد در زمره سینماهای تعطیل استان هستند که اولویت ما فعال سازی این سینماهاست.
پیگیری برای راه اندازی سینماهای تعطیل و ساخت سینماهای جدید
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص راهکار این نهاد در خصوص بازگشایی سینماهای تعطیل گفت: هر کدام از سینماهای تعطیل بنا به دلایلی از جمله به روز نبودن یا استهلاک تجهیزات، نیاز به بازسازی داشتن، اختلاف مالک و بهره بردار و عدم توانایی مالک دولتی برای تجهیز و بازسازی تعطیل مانده اند که برطرف کردن هرکدام از این موانع راهکار جدا و البته سختی را می طلبد.
محمدزاده افزود: از سوی دیگر هزینه های بازسازی و نوسازی به حدی زیاد است که مالک و بهره بردار بخش دولتی قادر به تامین آن نیست، مالک و بهره بردار بخش خصوصی هم با پیش بینی عدم سوددهی سینما نسبت به هزینه کرد بازسازی، تمایل به این کار نشان نمی دهد.
وی درخصوص ساخت سینمای جدید در خراسان رضوی گفت: در شهرستان تربت حیدریه از طریق شهرداری زمینی معرفی شده که پس از بازدید پیگیر ارائه مدارک برای موافقت اصولی بوده ایم تا پس از آن اجرای طرح ساخت سینما آغاز شود، همچنین در مجتمع فرهنگی- هنری متعلق به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان نیز سالن سینما در حال ساخت است.
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در شهرستان خواف نیز با توجه به فرسودگی سینمای قدیمی، پیگیر تشکیل پرونده درخواست اخذ رای انحلال سینما برای امکان تخریب و تغییر کاربری آن و نیز تامین زمین برای مقدمات ساخت سینمای جدید هستیم.
محمدزاده افزود: سینمای شهر درگز هم سالهاست که تعطیل بوده و به حالت مخروبه و بلاتکلیف در آمده است از این رو مدیران شهرستان مزبور پیگیر تشکیل پرونده درخواست اخذ رای انحلال هستند.
وی ادامه داد: در مشهد نیز ۲ طرح جدید ساخت سینما شامل پردیس مهر کوهسنگی با ۱۳ سالن و پردیس ملل با پنج سالن در حال اتمام است که امیدواریم تا پایان مهرماه پردیس مهر کوهسنگی فعال شود و پس از آن نیز تا پایان سال پردیس ملل آماده بهره برداری شود.
او در خصوص وضعیت سینمای سبزوار اظهار داشت: سینمای تعطیل شده سبزوار، با تبدیل به پردیس پنج سالنه بازسازی شده است که افتتاح آن از اتفاقات خوب نیمه دوم سال خواهد بود.
آمادگی فرهنگسراهای مشهد برای راه اندازی سینما
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: شهرداری مشهد با توافقات به عمل آمده با سازمان سینمایی کشور در صدد مشارکت در افزایش سرانه صندلی سینماست، از این رو اعلام آمادگی کرده تا پنج فرهنگسرای خود را به منظور تبدیل به سالن سینما به چرخه نمایش اضافه کند.
محمدزاده افزود: با توجه به استقرار اکثر سالنهای فرهنگسراها در حاشیه شهرو مناطق کم برخوردار، تبدیل آنها به سینما از اهمیت بالایی برخوردار است، در حال حاضر این سالن ها در مرحله دریافت موافقت اصولی از کمیسیون ماده هشت استان هستند تا اجرای طرح تبدیل و بازسازی آغاز شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۲ سالن از سالنهای مزبور موافقت اصولی را گرفته و سه سالن دیگر تا پایان مهر ماه این مرحله را طی خواهند کرد.
تمرکزگرایی در صدور مجوز برای فیلم بلند
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص وضعیت ساخت فیلم در استان گفت: این استان وضعیت بسیار مناسبی در تولید فیلم کوتاه دارد و فعالیت دفاتر سینمای جوانان در شهرستانهای مختلف منجر به تولیدات متعدد فیلم کوتاه و توفیقات آنها در جشنواره داخلی به ویژه جشنواره های خارجی شده است.
محمدزاده افزود: هر ساله خراسان رضوی در جشنواره فیلم کوتاه تهران که بیشتر پاییز هر سال برگزار می شود شرکت کرده و فیلمسازان استان در این جشنواره معتبر همواره درخشیده اند و افزون بر این توفیقات آنها در جشنواره بین المللی چشمگیر بوده و جوایز متعددی کسب کرده اند.
وی با اشاره به چهره های برجسته سینمای کشور اعم از کارگردان و بازیگر که اهل خراسان رضوی هستند ادامه داد: یکی از دلایل کم توفیق بودن این استان در ساخت فیلم بلند، متمرکز بودن صدور مجوز فیلم بلند در تهران است.
او اضافه کرد: تقریبا یک سال است که اختیار صدور مجوز برای ساخت فیلم بلند یا فیلم سینمایی از استانها گرفته شده و پیگیریها در این زمینه نیز خیلی نتیجه مثبتی نداشته است و اخیرا نیز اعلام شده که مدت زمان ساخت فیلمها در استانها باید حداکثر ۴۵ دقیقه باشد.
سرپرست اداره سینمایی و سمعی – بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: افرادی که قصد ساخت فیلم بلند دارند، مجوز از تهران می گیرند که روند طولانی و وقت گیری است و در زمان دریافت مجوز، سایر دستاندرکاران از جمله بازیگر و فیلمبردار و دیگران نیز در همان تهران تیم ساخت فیلم را تشکیل می دهند.
محمدزاده افزود: اگر مجوز ساخت فیلم بلند در خراسان رضوی صادر شود و سختگیریهای تهران نباشد، حمایت بیشتری صورت می گیرد و به طور قطع ساخت این فیلم به توفیق بیشتری دست پیدا می کند، با این حال اخیرا یکی از پیشکسوتان سینمای استان مجوز ساخت فیلم بلند سینمایی گرفته است.
وی به برخی اقدامات برای توسعه فیلمهای سینمایی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: انجمن تهیه کنندگان فیلم بلند مشهد مدتی است اقدام به راه اندازی پاتوق فیلم مشهد و مرور دستاوردهای سینمایی استان در این عرصه کرده که محلی برای گردآوری اهالی سینما و تقویت این عرصه در داخل استان است.