ساری – ایرنا – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر ضرورت تزریق دُز یادآور واکسن کرونا برای مصونیت از اثرات بیماری ، گفت: تمام افرادی که در موج هفتم فوت کرده اند ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته بود و تزریق دُز بعدی واکسن خود را جدی نگرفته بودند.

عباس علیپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : برخلاف ذهنیتی که در برخی افراد وجود دارد کرونا هنوز از بین نرفته است و این بیماری همچنان در جامعه وجود دارد و افراد را مبتلا می کند.

وی ادامه داد : شرایط این بیماری به گونه ای است که افراد دچار نقص ایمنی را بیشتر مورد آسیب قرار می دهد که سالمندان و بیماران زمینه ای از جمله افرادی هستند که دچار نقص ایمنی هستند و برای همین شاهد هستیم بیشتر مبتلایان و فوتی ها از میان همین افراد هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در موج هفتم نیز شاهد بودیم که اکثر فوتی های استان را سالمندان و بیماران زمینه ای تشکیل می دهند که بیشتر آنها مراقبت های بهداشتی لازم که همان تزریق واکسن بود را انجام نداده بودند.

علیپور افزود: این در حالی است که به کرات در خصوص ضرورت تزریق واکسن مطالب و آموزش های لازم ارائه شد و افراد بخصوص این نوع بیماران و سالمندان پس از گذشت ۶ ماه از تزریق واکسن ، این تزریق را انجام دهند.

به گفته وی درحال حاضر بیش از ۱۰ درصد مردم مازندران دُز چهارم واکسن کرونا را تزریق  و حدود ۶۴ درصد نیز دُز سوم واکسن خود را تزریق کردند .

کم توجهی ۷۰ درصد مردم مازندران به استفاده از ماسک

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده از ماسک برای نجات جان افراد و جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا تاثیرگذار دانست و گفت: در ارزیابی های اخیر ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم استان از ماسک استفاده می کنند که این موضوع چالشی برای کنترل این بیماری محسوب می شود.

عباسپور ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از ماسک برای کنترل بیماری یکی از راههای اثبات شده پزشکی در جهان به شمار می رود در گفت و گوی ۲ نفره استفاده حداقل یک نفر از ماسک بسیار می تواند در جلوگیری از ابتلا به بیماری و انتشار ویروس کمک کند.

آخرین وضعیت کرونا در مازندران

بر اساس تازه‌ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بابل و بابلسر در وضعیت آبی قرار دارند و به عنوان نخستین شهرستان های این استان هستند که در موج هفتم کرونا در وضعیت عادی کرونایی قرار گرفته‌اند. 

براساس ارزیابی جدید وزارت بهداشت، در یک هفته اخیر مابقی شهرستان های مازندران نیز در وضعیت زرد قرار گرفته اند در حالیکه هفته گذشته گلوگاه، بهشهر، جویبار، سوادکوه و رامسر پنج شهرستانی بودند که در محدوده رنگ نارنجی و پرخطر قرار داشته اند و اکنون این وضعیت بهتر شده است.

از سویی دیگر با بهبودی نسبی وضعیت کرونا در مازندران همانطور که شهرستان های قرمز و نارنجی از نقشه کرونایی این استان حذف شده است در حال حاضر ۲۰ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند که جزو نقاط کم خطر کرونایی محسوب می شوند.

بنا به اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گلوگاه، بهشهر، نکا، میاندورود، ساری، قائمشهر، سیمرغ، جویبار، سوادکوه شمالی، سوادکوه، بابلسر، آمل، فریدونکنار، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در وضعیت زرد قرار دارند.