اصفهان - ایرنا- رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان گفت: هم اینک مراکز اورژانس این منطقه با کمبود بیش از ۴۵۰ نیروانسانی متخصص روبروست که این مشکل با پذیرش دانشجو در رشته فوریت های پزشکی در سه  دانشگاه استان امکان برطرف شدن دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد حیدری روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: در کنکور سراسری سال آینده  دانشگاه‌های علوم پزشکی  اصفهان، آزاد اصفهان (خوراسگان) و آزاد نجف آباد دانشجو در رشته فوریت‌های پزشکی می پذیرند. 

وی  با بیان اینکه کمبود نیروی فوریت های پزشکی در دوران شیوع کرونا محسوس تر بود، افزود: در این ایام  تعداد زیادی از  نیروهای به کار گرفته شده در اورژانس پیش بیمارستانی غیر بومی بودند و پس از گذراندن دوره طرح تعهد خود، به شهرهایشان بازگشتند و بار دیگر با چالش کمبود نیرو مواجه شدیم. 
ربیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان ادامه داد: از آنجا که در بخش اورژانس به نیروی پرستاری، هوشبری و فوریت‌های پزشکی نیاز است ،دانش آموختگان این رشته‌ها پس از شرکت در آزمون های اولیه جذب  دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌شوند. 

وی  تصریح کرد: از آذرماه سال گذشته تاکنون حدود ۱۰۰ نیروی شرکتی جذب اورژانس پیش بیمارستانی اصفهان  شدند و این موضوع سبب شد تا تعداد نیرو برای هر پایگاه  از ۴.۴ نفر  به   ۵.۵ نفر افزایش یابد. 

وی به مدت زمان رسیدن تیم های امدادی اورژانس به محل امدادخواهی اشاره کرد و گفت:  کمبود نیروی  متخصص و  تعداد آمبولانس  عمده دلایل به تاخیر رسیدن امدادگری  شده است و میانگین زمان رسیدن به حوادث در ۶۰ درصد ماموریت ها مطابق با  استاندارد انجام می‌شود که این زمان در شهرهای کوچک هشت دقیقه ، کلانشهرها ۱۲ دقیقه ، جاده ها ۱۴ دقیقه  در نظرگرفته شده است که باید پوشش ۸۰ درصدی داشته باشد . 

حیدری با بیان اینکه در بخش اورژانس پیش بیمارستانی در سال‌های اخیر آمبولانس جدید وارد شبکه نشده است، افزود، هم اینک تعدادی از آمبولانس‌های موجود عمری بالای  ۱۵ سال دارند و  با بازسازی آمبولانس‌ها موجود سعی در جبران این نقیصه داریم.
وی با اشاره به اینکه ۱۶۰ دستگاه آمبولانس فعال در ۱۶۱ پایگاه اورژانس اصفهان موجود است، گفت: به ازای هر سه دستگاه آمبولانس فعال باید یک دستگاه آمبولانس  رزرو وجود داشته باشد که با این احتساب  تعداد کل آمبولانس های فعال و رزرو  به  ۲۱۰ عدد می رسد. 

وی  گفت: تعداد تماس‌های روزانه با ۱۱۵ را ۲ هزار و ۵۰۰ مورد بوده است  که در ایام کرونا به ۳ هزار و ۵۰۰ مورد هم می رسید که  از این تعدادحدود ۷۰۰تا  ۸۰۰ مورد منجر به اعزام  آمبولانس می شود و از این تعداد پنج درصد از تماس‌ها مزاحمت تلفنی است. 

حیدری با اعلام اینکه بیماران قلبی، مغز و اعصاب و بیماری‌های ریوی بالاترین آمار امدادخواهی غیر ترافیکی را دارند، ادامه داد: در پنج ماه اول امسال ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ ماموریت پیش بیمارستانی در  استان انجام شده است که بیش از ۶۱ هزار ماموریت  در شهر اصفهان انجام شده است واز این رقم در سطح استان ۳۴ هزار مورد  تصادفی بوده است. 

وی همچنین از احداث چهار پایگاه امدادی ویژه بانوان  در استان اصفهان در آینده خبر داد و گفت: به زودی و در صورت رفع مشکل کمبود نیرو از توان بانوان امدادگر برای یاری رسانی به بیماران زن استفاده خواهد شد. 
وی اتاق فرمان را بخش اصلی اورژانس پیش بیمارستانی عنوان کرد و گفت: در این قسمت نیز با کمبود  نیروی متخصص مواجهیم که این نیروها  بیشتر پرستار هستند و وظیفه گرفتن  شرح حال اولیه بیمار را برعهده دارند. شرح حال درست به تشخیص زودهنگام، اعزام آمبولانس و درمان به موقع منجر خواهد شد.