به گزارش ایرنا از اعلام عصر چهارشنبه روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را افشار فتح الهی در جلسه دیدار با اعضای شورای اسلامی روستای گوری این جزیره عنوان و با اشاره به فعالیت سرمایهگذاران حوزه شیلات در جزیره قشم گفت: ما خواستار تغییر تدریجی سیستم پرورش میگو از روش سنتی به روش متراکم، از سوی فعالان شیلاتی جزیره هستیم زیرا این شیوه پرورش یکی از بدترین روشها در مبحث تولیدات شیلاتی است.
به گفته وی، سیاست جاری سازمان منطقه آزاد قشم، صدور مجوز به فعالیتهای پرورش میگو به شیوه سنتی را رد کرده و ادامه کار سرمایهگذاران در این حوزه را منوط به رعایت اصول قانونی و زیستمحیطی، رعایت حریم دریا و جاده و مؤکدا رعایت حقوق عامه مردم کرده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پایان تأکید کرد: هر سرمایهگذاری که در این چارچوب حرکت نکند، مشمول ابطال مجوز و قراردادهای فعالیتی میشود.
در جلسه دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اعضای شورای اسلامی روستای گوری بخشی از مشکلات این روستا در حوزههای اجتماعی، سلامت و رفاهیات ساکنان این روستا، مورد گفتمان قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.