ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تداوم روند تردد زوار اباعبدالله الحسین (ع) از طریق مرز تمرچین پیرانشهر گفت: از ابتدای عملیات عبور زائران اربعین حسینی به سمت کشور عراق از این مرز تاکنون بیش از ۵۰ هزار زائر خارج شده است.

محمدصادق معتمدیان روز جمعه در حاشیه بازدید از پایانه مرزی تمرچین در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بازگشت زوار از مرز تمرچین هم آغاز شده و تاکنون پنج هزار نفر از زوار اباعبدالله الحسین (ع)، مرز تمرچین را برای بازگشت به کشور انتخاب کرده‌اند که اقدامات لازم برای میزبانی و پذیرایی از آنان صورت گرفته است.

وی افزود: این مرز آمادگی پذیرایی از بازگشت شمار زیادی از زوار را دارد و محدودیتی از این بابت وجود ندارد.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: ما آمادگی کامل داریم و  زائران می‌توانند مرز تمرچین را برای مسیر بازگشت انتخاب کنند.

معتمدیان با اشاره به اینکه زیرساخت‌های لازم برای بازگشت زوار تدارک دیده شده است، تاکید کرد: مرز تمرچین در زمان بازگشت زوار ظرفیت میزبانی از ۱۰۰ هزار زائر اباعبدالله الحسین (ع) را دارد.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در این پایانه برای بازگشت زوار تدارک دیده شده است. 

به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجان‌غربی، گذرگاه تمرچین، از روز ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.

امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است.

زوار پس از گذشتن از مرز تمرچین در ایران و حاج عمران در طرف عراقی، مسیر حاج عمران - اربیل، اربیل - کرکوک و کرکوک به بغداد را به عنوان مسیر رفت و الحسینیه بغداد به سمت حاج عمران نیز مسیر بازگشت زوار خواهد بود.

کوتاه شدن مسیر تمرچین به سمت بغداد و سهل الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن از جمله مزایای تردد زائران اربیعن از طریق این مرز است.

مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.

این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.