تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۲

انزلی – ایرنا – اربعین است و غریو یا حسین (ع) عزاداران امام سوم شیعیان در سراسر گیتی طنین انداز است، این خیل عظیم سوگورانند که در ماتم مظلوم ترین شهید تاریخ بشریت رخت عزادارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، براستی این حسین (ع) کیست که عالمی را عزادار و دیوانه خود کرده است؟ او کیست که عشق اش چنان با تارو پود مردم گره خورده که قرنها پس از او گریانند!؟  

این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست

این چه شمعی است که جان‌ها همه پروانه‌ اوست

چه شگفت انگیز آن شوری که مردمی را وامی دارد تا با سرمایه عشق، مسیری طولانی را برای رسیدن به معشوق طی کنند، این چه داستان غریبی است که گذشت سالها از اندوه آن نکاسته است و جهان یکصدا حسین (ع) را می خواند.

بیستم صفر ۶۱ هجری قمری چهل روز پس از واقعه عاشورا یادآور ورود کاروان‌ اسرای کربلا از شام به مدینه و اولین زیارت جابر بن عبدالله بن‌ حرام انصاری‌ از صحابه رسول خدا (ص) از مرقد مطهر امام حسین (ع) است. اگرچه قرن‌ها از این واقعه می گذرد اما این داغ تا ابد در دل عاشقان سرور و سالار شهیدان تازه است.

اعتبار اربعین حسینی از دیرباز در تقویم تاریخی وفاداران به امام سوم شیعیان شناخته شده است، سنتی که تا به امروز پابرجاست و در کربلای معلی با قوت برگزار می شود و هر ساله میلیون ها مسلمان از جای جای دنیا در حرم مطهر امام حسین(ع) گرد می آیند و به عزاداری می پردازند.

هر آنکس نیز که سعادت این حضور در کربلا را نمی یابد به واسطه فضای مجازی و دوستانی که در پیاده روی اربعین شرکت دارند می تواند از این فاصله دور از ثواب این زیارت بهره گرفته و دل را به یاد امام حسین (ع) جلا بخشند.

ما نیافتادیم شُکرت از قلم ای جان حسین

باز می‌گوییم هردَم دَم به دَم ای جان حسین

مادرت فریاد می‌زد یابُنَیَ….سوختیم

آذری‌ها تا که گفتند از حرم ای جان حسین

نامِ ما را قبلِ ما زهرا نوشته یک به یک

امروز نوای یاحسین(ع) از سینه عاشقان ابا عبدالله برعرش کبریا می رسد آندسته از کسانی که پس از بازگشایی مرزهای بین ایران و عراق از پیاده روی اربعین جا مانده اند شهرهای مختلف گیلان از چابکسر تا آستارا همراه با شیعیان جهان برای پاسداشت واقعه کربلا در دسته های مختلف در ماتم عزای پسر زهرا (س) بر سر و سینه می کوبند "سینه مالامال درد است ای دریغا مرهمی".

میزبانی ۳۶۰ بقعه متبرکه گیلان از عزاداران اربعین حسینی

پس از گذشت ۲سال با کاهش ویروس کرونا در جهان و ایران اسلامی امسال برگزاری مراسم ماه محرم و اربعین با رعایت دستورالعمل به حالت عادی برگشت علاوه بر شرکت بالغ بر سه هزار زائر شرکت کننده در پیاده روی اربعین ۳۶۰ بقعه متبرکه استان گیلان میزبان عزاداران حسینی بود.  

حجت الاسلام ستار علیزاده مدیر کل اوقاف و امور خیریه گیلان از قرائت زیارت اربعین در ۱۸۰ بقعه متبرکه استان گیلان در ظهر روز شنبه خبر داد.

اجرای مراسم تعزیه‌خوانی در ۱۵ بقعه متبرکه گیلان و اطعام زائران و مسافران در ۵۴ بقعه شاخص استان به صورت بیرون بر و در قالب بسته بندی از دیگر برنامه های امروز است.  

 علاوه بر این موارد پیاده‌روی و تجمع بزرگ دلدادگان حسینی با حضور عاشقان آن امام همام در سراسر استان به سمت حرم مطهر آقا سیدجلال الدین اشرف در حال برگزاری است.

اربعین حسینی تنها یک مراسم مذهبی نیست بلکه حکایت درستی است از انتقال پیام عاشور به جهانیان، پیامی قوی، موثر و کارآمد که پس از ۱۴۰۰ سال همچنان پویاست و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود و تا همیشه تاریخ ادامه خواهد داشت.

 مردم انزلی هم ظهر روز شنبه ۲۰ صفر در میدان امام (ره) این شهر گرد آمدند ودر سوگ سرور و سالار شهدا به عزاداری پرداختند. 

 رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرانزلی در اجتماع اربعین حسینی در میان خیل عزادان این شهرستان گفت : زیباترین تحلیل از واقعه عاشورا از زبان امام صادق (ع) در زیارت اربعین آمده است که می فرماید امام حسین (ع) آمد تا ما را از جهالت ، حیرانی و سرگردانی نجات دهد . 

حجت الاسلام یونس علیپور با اشاره  به انواع جهالت بشری ادامه داد: بشر درگیر دو نوع جهالت کهن و نوین بود، در جهالت کهن، پیامبر اسلام(ص) مردم را از بت پرستی به یکتاپرستی دعوت کرد و بعد از اسلام مردم در کنار پیامبر اکرم (ص) در جنگ شرکت کردند و انصار خانه های خود را در اختیار مهاجرین قرار دادند و به این ترتیب جهالت کهن از بین رفت. 

وی اضافه کرد : جهالت نوین و مدرن ، جهالت طاغوت بود که با شهادت سید شهدا(ع) و یارانش اسلام بیمه شد. اباعبدالله (ع) با طاغوت مقابله کرد و با خونش اسلام را زنده نگه داشت . 

وی افزود : هرساله میلیون‌ها نفر با ایثارگری، گذشت و برادری در پیاده روی اربعین شرکت می‌کنند و اوصاف عاشقان سیدالشهداست .