مداح با نواي حزن انگيز مي خواند ، از لب تشنه كودكان حسين ، از گلوي بريده طفل شيرخوار حسين ، از قامت رعناي علي اكبر حسين مي گويد ، با يا حسين ، يا حسين اوج مي گيرد و عزادارانش بيقرار حسين.
حسين آن است كه ملكوتيان ، بهشتيان و فرشتگان در عزايش بر سرو روي خود زدند و عاشورايش را ماتم گرفتند.
حسين آن است كه خون اطفال و جوانانش را به پاي نهال اسلام ريخت تا در طول دوران به درخت تنومندي تبديل شود و در همه كره خاكي ريشه بدواند.
السلام عليك يا ابا عبدالله الحسين ، امتت اشك مي ريزند كه شجاعت و مردانگيت را كسي پاس نداشت اما حرمت تو ، لعن و نفرين را بر ناجوانمردي دشمنانت 14 قرن است كه ماندگار كرده است.
السلام عليك يا حسين ابن علي ، عزادارانت بر سر و سينه مي كوبند كه چرا نبود آبي كه لب تشنه طفلانت را خنك كند ، اما رسواييش همواره براي يزيديان دوران برجاي ماند.
حسين (ع) از وادي امن الهي هجرت كرد تا دشمنان ، سرزميني را كه حرمت يكتاپرستي از ابراهيم (ع) به ارث برده است ، آلوده به خون نكنند.
السلام عليك يا خليل الله ، تو با گذشت از خون عزيزت پايه اسلام را بنا كردي و به فرمان خدا خوني ريخته نشد ، حسين ، اما به فرمان او خون عزيزانش را نثار آن كرد تا زنده و جاودانه بماند.
حسين هموست كه بلنداي قامت علي اكبر را نگريست و تنها در دل گريست و فقط گفت: بر دشمنانت لعنت كه به سيماي زيباي تو رحم نمي كنند.
حسين هموست كه علي اصغر در آغوشش جان سپرد و رو به آسمان كرد و گفت: قربانيش كردم در راه تو.
قرنها از حماسه كربلا مي گذرد اما در هر محرم عاشقان امام حسين (ع) بيش از پيش به بزرگيش پي مي برند و براي اداي احترام به خون شهيدان راه حسين گرمتر از گذشته عزاداري مي كنند.
در كدامين مكتب ، مسلك و مذهبي مي توان همچون حسين يافت كه دلسوختگانش اين چنين خالصانه به وجودش عشق بورزند و در راهش از مال و جان هزينه كنند.
عزاداري براي حسين نه از سر مظلوميت اوست بلكه براي يادآوري ايثارها و گذشتها مردانگي و شجاعت اوست تا باقي بماند فرهنگ عاشورا تا ابديت.
فرهنگ عزاداري امام حسين را نمي توان در كتابها و متنهاي ادبي به ديگران آموخت بلكه با برپاي كردن عزاي حسين به ياد خودباوريها و ايثار يارانش و عشق ورزيهاي اين خاندان در راه خدا ، ماندگار مي ماند.
عزاداري در محرم حسين مرتبه ها و شئونات خود را دارد كه اگرچه عصرها متحول شده اند اما نسلها اين حرمتها را حفظ كرده اند.
حجت الاسلام عبدالرضا خوشنويس اربعين حسيني را ابزار كاري براي ترويج آموزه هاي ديني و بهره گيري از فرصتها و زمانها تعريف مي كند.
وي مي گويد : بازماندگان حادثه تلخ و خونبار كربلا پس از عاشورا درصدد يافتن فرصتها براي فراگير كردن پيام كربلا بودند.
زينب كبري (س) در مسير اسارت ، در كوفه ، از جمع مردمي كه براي تماشا آمده بودند ، استفاده كرد ، ظلم را افشا كرد ، اسلام را شناساند.
زينب كبري (س) در فاصله بين كربلا تا مدينه 70 آيه از قرآن را تفسير نمودند و به بازگويي فرهنگ اسلام پرداختند.
استاد خوشنويس مي گويد: زينب ، اربعين را فرصت مي دانست ، زينب تنها براي عزاداري صرف به كربلا برنگشت ، براي بازگويي ظلم و ظالمان به كربلا قدم گذاشت.
زينب استاد كربلا بود ، جغرافياي كربلا ، حوادث اين جغرافيا را براي كساني كه در مدينه بودند بازگو كرد ، حماسه كربلا را يادآور شد ، مجدد چهره بني اميه را برملا كرد.
زينب كربلا ، براي ذكر مصيبت به كربلا نيامد براي تبيين دين ، قيام كربلا ، حفظ شان كربلا ، در اربعين با دلي خونبار به كربلا بازگشت.
اين روحاني معتقد است : اربعين باعث شد تا عاشورا آنگونه كه بايد و شايد براي اهالي دين بماند و چهره دست اندركاران ظلم و ستم برملا شود.
اربعين ياران پراكنده دين خدا را دور هم جمع كرد تا دگر بار دور هم جمع شوند و پيام خدا را به بقيه برسانند .
در روايات دين ما بر بزرگداشت اموات ، شهدا و بزرگان ، پس از چهل روز ، سفارش شده ، اربعين حسيني اما تداوم عشق به حسين ، عزاداري حسين ، طلب معرفت ، لعن و نفرين بر خاندان ظلم تا قيام و قيامت است.
نماينده ولي فقيه و امام جمعه شيراز گفت: قيام حسين (ع) نماد آزادگي ، مردانگي ، دين خواهي و بر ملا شدن ظلم و ستم و ناپايداري ظالم است.
آيت الله اسدالله ايماني افزود: عاشورا حقيقت اسلام را روشن كرد ، اربعين تداوم اسلام و اثبات حقانيت آن بود ، اهميت اربعين شهادت امام حسين و شهداي كربلا براي اين قيام مهم كمتر از روز عاشورا نيست.
وي ادامه داد: اربعين ادامه عزاداري عاشورا در اوج تبليغات دشمن ، حفظ ارزشهاي مكتب خون و شهادت بود ، اين رسالت ميراثي است كه بايد به نسلهاي بعد واگذار شود.
وي اضافه كرد: اربعين نماد يكپارچگي ، وحدت و انسجام مسلمين است ، عزاداري اربعين ضمن عرض ادب به ساحت مقدس امام حسين (ع) ، نشانگر پايداري و ايستادگي مسلمانان در برابر ظلم و ستم و رسوايي ظالمان است.
امام جمعه شيراز گفت: حسين راه شهادت را انتخاب كرد تا اسلام ناب پايدار بماند و معاويه اي كه اسلام وارونه را به نمايش گذاشته بود به خفت و خواري و ياس بكشاند.
بگفته وي ، عاشورا و عزاداري حسيني همواره در طول تاريخ پشت دشمنان اسلام را لرزانده است ، مردم با حضور يكپارچه در عزاداري اربعين يك بار ديگر دشمنان اسلام را به هراس وا مي دارند.
حسين حريت و آزادگي است ، حسين ، سرور آزادگان ، حسين يار و ياور مظلومان ، حسين نور چشم همه اديان و آزاديخواهان است اما اين عشق چيست كه هر چه خونبباري ، كم است .
السلام و عليك يا سيد الشهدا ، دل را به حريم حرمت را فرستادم ، اربابم پناهم ده ، آرامم كن.
السلام و عليك يا حسين ابن علي ، دلم را به نوري روشن كن تا بزرگيت را درك كنم.
حسينم چه كردي كه اين عالم حيران هنوزم حيران است و تا ابد مي خواند: من ندانم كه چه سري است كه در خانه اوست ، داستان تو و غم، صحبت سنگ است و سبو ، اين حسين كيست كه عالم همه ديوانه اوست
اين چه شمعي است كه جانها همه پروانه اوست ، جان حسرتكش ما تشنه پيمانه اوست ، اين حسين كيست كه عالم همه ديوانه اوست ، اين چه شمعي است كه جانها همه پروانه اوست ، كشته عشق حسين از همه كس زندهتر است، هر كجا مينگرم نور رخش جلوهگر است، هر كجا ميگذرم جلوه مستانه اوست، اين حسين كيست كه عالم همه ديوانه اوست.ك/4
680
شيراز -ايرنا،صداي زنجيرها در تاريكي شب ، ذره اي از عمق فاجعه كربلا را ياد آور است ، اين مي شود كه عزاداران حسين (ع) اختيار از كف مي دهند و بر سر و سينه خود مي كوبند.