تهران – ایرنا – وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای توپخانه و هوایی این کشور به مراکز فرماندهی ارتش اوکراین و پایگاه های مزدوران آمریکایی که نیروهای مسلح اوکراین را همراهی می کنند، حمله کرده اند.

به گزارش ایرنا از شبکه اسپوتنیک؛ با وجود هشدارهای مکرر کرملین به کشورهای دیگر برای جلوگیری از سفر شهروندانشان به اوکراین برای جنگیدن به همراه نیروهای مسلح این کشور، هزاران مزدور بیگانه برای همراهی با نیروهای مسلح کی یف علیه عملیات نظامی ویژه روسیه، وارد اوکراین شده اند.

مسکو اخطار کرده است که این مزدوران از حمایت هایی که به جنگجویان عادی در میدان نبرد داده می شود، بهره مند نخواهند شد.

به گفته وزارت دفاع روسیه؛ این پایگاه مزدوران به ارتش خصوصی "آکادمی پی ام سی" اختصاص داشته که قبلا با نام شرکت بلک واتر مرتکب جنایت هایی شده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تارنمای شبکه خبری "ان‌بی‌سی نیوز"؛ با تداوم جنگ در اوکراین و ادامه ارسال تسلیحات غربی به این کشور، آمریکا از ترس واکنش خطرناک روسیه و احتمال رخ دادن درگیری مستقیم با آن، از تحویل موشک‌های دوربرد به کی‌یف خوددداری کرده‌است.

مقام های ارشد ارتش آمریکا به کاخ سفید توصیه کرده‌اند که از ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین به دلیل بیم از بروز جنگ گسترده با روسیه خودداری کند.

براساس گزارش این شبکه خبری آمریکایی، مقام های دفاعی ارتش ایالات متحده به دولت توصیه کرده‌اند از ارائه موشک‌های دوربرد به اوکراین موسوم به "سامانه‌ موشکی تاکتیکی ارتش" (ATACM) خودداری کند و ابراز نگرانی کرده اند که ارسال این موشک ها می تواند علیه اهدافی در داخل خاک روسیه مورد استفاده قرار گیرد و خطر جنگ گسترده با روسیه را افزایش می دهد.

از سوی دیگر «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه به آمریکا نسبت به ارائه این تسلیحات هشدار داد و آن را "خط قرمز" خواند. اگر واشنگتن تصمیم بگیرد موشک‌های دوربرد را به کی‌یف تحویل دهد، از خط قرمز عبور کرده و به طور مستقیم با ما وارد جنگ می شود.

دولت بایدن روز پنجشنبه بسته بزرگ دیگری از کمک های نظامی به اوکراین را به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار، شامل خمپاره، مین و سامانه های موشکی (HIMARS) اعلام کرد. اما این کمک ها شامل سامانه موشکی ATACM نمی شود که بردی بسیار وسیع تر از سامانه های موشکی تحویل شده دارند.

گفته می شود شماری از نمایندگان از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تنها از درخواست اوکراین برای ارسال موشک های با برد تا ۳۰۰ کیلومتر حمایت کرده اند و دولت بایدن هم ماه گذشته تاکید کرده است که اوکراین نیازی به موشک های با برد بیشتر ندارد.

 یک مقام ارشد آمریکا روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره ارسال موشک های دوربرد به اوکراین گفت که در حال حاضر این گزینه روی میز نیست. اما افزود که با توجه به تغییر احتمالی در پویایی نبرد وضعیت و نوع کمک ها نیز متحول می شود.

از زمان آغاز جنگ در اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند۱۴۰۰)، دولت بایدن موضع خود را برای ارسال سلاح به اوکراین در بحبوحه درخواست‌های مکرر این کشور، متحدان اروپای شرقی و نمایندگان کنگره، تغییر داده است. بایدن ابتدا موافق ارسال موشک های ضد هوایی "استینگر"، قطعات توپخانه "هویتزر"، موشک های ضد کشتی و سامانه های موشکی "هیمارس ام۱۴۲" نبود اما بعدا به ارسال این تسلیحات چراغ سبز نشان داد.

 
 
 

برچسب‌ها