یاسوج - ایرنا - چند روزی بیشتر تا اول مهر و بازگشایی مدارس باقی نمانده است و دولت تلاش کرده با اقدام هایی مانند تحویل مدارس جدید، جایگزینی ساختمان های استاندارد به جای مدارس کانکسی و تامین تجهیزات فضای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد را بهبود بخشد.

از آنجا که فضاهای آموزشی استاندارد یکی از مهمترین زیرساخت های مورد نیاز برای تعلیم و تربیت مطلوب است امید می رود با این اقدام ها سال تحصیلی جدید فرایند یادگیری در مدارس استان به شکل مطلوب تری صورت گیرد.

افزایش ۱۰ هزار نفری شمار دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمدی در مهر امسال،نامناسب بودن فضاهای آموزشی در برخی مناطق،کمبود یا نامناسب بودن تجهیزات سرمایشی گرمایشی از دغدغه های دانش آموزان و خانواده ها در سال تحصیلی امسال بوده که دولت تلاش کرده است با انجام اقدام های مختلف به بخشی از این نیازها پاسخ دهد. 

افزایش تعداد فضاهای آموزشی

احداث مدارس جدید یا نوسازی آموزشگاه های فرسوده از مهمترین اقدام های دولت برای بهبود محیط آموزشی در سال تحصیلی جدید است به طوری که ۷۱ فضای آموزشی پیش از آغاز سال تحصیلی در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۱ فضای آموزشی جدید در استان متشکل از ۲۷۰ کلاس درس بهره برداری و برای استفاده دانش آموزان در مهر ماه امسال به آموزش و پرورش تحویل داده شد.

سید رضا حسینی نیک تاکید کرد: برای احداث این فضاهای آموزشی یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی عنوان کرد: انجام ۷۰ هزار متر مربع ایزوگام،۷۰ هزار متر مربع آسفالت از دیگر خدمات برای بهبود فضاهای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد در آستانه مهر ماه امسال است.

 ۲هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح های نیمه تمام

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: با توجه به وجود ۱۴۵ طرح آموزشی در حال اجرای آموزشی در طول یک سال گذشته تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح های نیمه تمام استان تامین و هزینه شده است.

حسینی نیک با اشاره به اهمیت توجه توسعه زیرساخت های آموزشی در مناطق محروم به منظور تحقق دسترسی عادلانه به امکانات تعلیم و تربیت اضافه کرد: هم اکنون ۳۳ طرح محرومیت زدایی با ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در مناطق مختلف استان در دست ساخت است که تلاش می شود تا پایان امسال تکمیل و آماده بهره برداری شود.

تامین تجهیزات آموزشی

تامین تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی شامل میز،نیمکت، صندلی، وایت برد، امکانات سرمایشی، گرمایشی،آبسردکن و سایر امکانات از ملزومات انجام مطلوب فرایند تعلیم و تربیت است که دولت با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی در کهگیلویه و بویراحمد سعی در تحقق آن دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد خریداری تجهیزات آموزشی را از دیگر اقدام های دولت برای رفاه دانش آموزان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود که امسال ۵۰۰ میلیارد  و ۷۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری برای تامین تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی در استان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: ۷۰ میلیارد ریال تجهیزات اداری و کلاس های درس شامل میز،صندلی،وایت برد و سایر امکانات مورد نیاز از مهمترین اقلام خریداری شده برای مدارس استان در سال تحصیلی جدید است.

حسینی نیک تاکید کرد: با توجه به هماهنگی های انجام شده با آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد و اینکه امسال ۱۰ هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزان استان اضافه شده ۱۲ هزار قلم تجهیزات مذکور خریداری شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: همچنین تجهیزات کمک آموزشی به مبلغ ۹۲ میلیارد ریال،امکانات هنرستانی به میزان ۹۸ میلیارد ریال،تجهیزات سرمایشی و گرمایشی با سرمایه گذاری ۹۴ میلیارد ریال خریداری شده است.

وی عنوان کرد: ۲۰۰ دستگاه تجهیزات سرمایشی گرمایشی ۲ زمانه،۷۰ دستگاه کولر آبی و ۳۰ دستگاه آبسردکن خریداری و در اختیار مدارس قرار گرفته است.

برچیده شدن مدارس کانکسی در مسیر تحقق

با مصوبه سفر  پارسال رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد طرح برچیده شدن مدارس کانکسی پرجمعیت در دستور کار قرار گرفت که با تلاش مسئولان بخش عمده ای از این مصوبه محقق شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت:طرح احداث۳۶ مدرسه برای جایگزینی با کلاس های کانکسی با جمعیت هر کدام بیش از ۱۵ دانش‌آموز در این استان پارسال آغاز شد و تاکنون ۳۵ مدرسه از این تعداد آماده بهره برداری شده است .

رضا حسینی نیک اظهار داشت: براساس برنامه ریزی انجام شده نیمی از هزینه مورد نیاز ساخت این مدارس متشکل از ۷۲ کلاس درس از سوی بنیاد برکت تامین شده است.

وی ابراز داشت:۳۱۳ مدرسه کانکسی در مناطق دور دست و روستایی استان وجود دارد که پس از بررسی های کارشناسان ۳۶ باب از این کانکس ها که پذیرای کار تعلیم و تربیت بیش از ۱۵ دانش آموز بودند انتخاب شد.

وی با اشاره به اهمیت وجود مدارس ایمن و استاندارد برای تعلیم و تربیت نسل آینده تاکید کرد: احداث ۱۹ مدرسه برای جایگزینی با مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

تلاش برای بازسازی مدارس شهرستان زلزله زده سی سخت

بازسازی مدارس خسارت دیده از زمین لرزه ای  ۵.۶ ریشتر که شامگاه ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ شهرستان را لرزانده بود از دیگر نیازهای آموزش و پرورش استان بوده که تاکنون بخش قابل توجهی از آن انجام شده است.

برآوردهای کارشناسان نشان می دهد که ۱۰۷ مدرسه در دایره این زلزله قرار داشت که ۴۵ درصد از این آموزشگاه ها دچار خسارت شده بود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد می گوید:تاکنون ۳۲ مدرسه خسارت دیده شهرستان دنا تعمیر و چهار آموزشگاه نیز مقام سازی و تحویل آموزش و پرورش شده است.

وی بیان کرد: هشت مدرسه به طور کامل خسارت دیده و نیازمند بازسازی بود که تا مهر امسال سه آموزشگاه احداث و تحویل آموزش و پرورش می شود.

حسینی نیک ابراز داشت: در مجموع یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی مدارس آسیب دیده از زلزله شهرستان دنا هزینه شده است.

۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد

با وجود انجام این اقدام ها تا رسیدن فضاهای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد به وضعیت ایده آل راه طولانی باقی مانده است به طوری که بر اساس آخرین آمار، ۲۳۲ مدرسه مشکل دار در استان فاقد سرویس بهداشتی یا سرویس بهداشتی متروکه دارند، ۳۰۰ مدرسه بدون انشعاب ، ۳۰۵ مدرسه کانکسی و ۲۱۶ مدرسه دو نوبتی  و چرخشی در استان وجود دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شامل مدارس سنگی، کانکسی، مدارس آجری بالای ۲۵ سال و دیگر موارد هستند.

حسینی نیک افزود: مدارس دیگری هم موجود هستند که دیوار ندارند یا سرویس بهداشتی نامطلوب دارند و برخی از آن ها نیز نیاز به تعمیرات کلی و جزئی دارند.

وی اضافه کرد: برخی اوقات، در مدارسی که دانش‌آموزان آن افزایش یافته، برای برخی از دانش آموزان و کلاس‌ها چند کانکس درون حیاط مدرسه گذاشته‌ شده و فضای اموزشی با این کانکس‌ها تأمین شده اند.

شهرستان بویراحمد با کمبود فضا و تجهیزات مواجه است

بر اساس آخرین آمار سرانه دانش‌آموزی کشور ۵.۳ درصد و سرانه استان کهگیلویه و بویراحمد ۸.۲ دهم است که از این نظر استان کهگیلویه و بویراحمد سومین استان کشور به لحاظ سرانه آموزشی است اما برآوردها نشان می دهد سرانه دانش‌آموزی در بویراحمد زیر سه درصد است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در بحث فضای آموزشی شهرستان بویراحمد به ویژه شهر یاسوج مرکز استان همچنان وجود دارد و سرانه آموزشی در این شهرستان کم است.

حسینی نیک تاکید کرد: برای جبران این کمبودها تمام طرح های نیمه تمام آموزشی این شهرستان به جز یک آموزشگاه به مرحله بهره برداری رسیده اما برای رفع این نقیصه باید چند فضای آموزشی دیگر باید اجرا شود.

کوروش دلشاد،رئیس آموزش و پرورش بویراحمد  گفت: هرساله بیش از سه هزار دانش‌آموز به آمار دانش آموزی شهرستان بویراحمد افزوده می‌شود و لذا شهرستان نیازمند تامین تجهیزات جدید آموزشی است.

کهگیلویه و بویراحمد سه هزار مدرسه، ۱۰ هزار کلاس درس و ۱۷۱ هزار دانش آموز دارد.