به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه لوفیگارو، دیمیتری مدودف روز پنجشنبه استفاده از این سلاحها را در راستای دفاع از سرزمینهای الحاق شده به روسیه از اوکراین اعلام داشت.
وی ادامه داد: همهپرسی برنامهریزی شده توسط مقامهای روسیه و جداییطلب در مورد بخش وسیعی از خاک اوکراین برگزار خواهد شد و "هیچ بازگشتی وجود ندارد".
مدودف گفت: تشکیلات غربی و به طور کلی همه شهروندان کشورهای ناتو باید درک کنند که روسیه راه خود را انتخاب کرده است.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه اواسط ماه جاری نیز در تلگرام خود اعلام کرد بود که "زرادخانه هستهای، بهترین تضمین برای محافظت از روسیه است".
زرادخانه تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه میان نیروهای هوافضا، نیروی دریایی و نیروهای زمینی تقسیم شده است و بر اساس گزارش هستهای سال ۲۰۲۲ بولتن اتمیک ساینتیست، روسیه تا مارس ۲۰۲۲ دارای ۱۹۱۲ سلاح هستهای غیراستراتژیک و دفاعی (شامل کلاهکهای مورد استفاده در هوا، موشک و دفاع ساحلی) بود که طبق این گزارش، همه آنها در مرکز مشخصی نگهداری میشوند.
نیروی دریایی روسیه با بیش از ۹۰۰ کلاهک اژدر و موشک کروز بیشترین سهم از تسلیحات هستهای تاکتیکی را در اختیار دارد. در حالی که نیروی هوا فضای روسیه با حدود ۵۰۰ سلاح پرتاب هوایی اختصاص داده شده به آن، که برای شلیک قابل حمل است، در جایگاه دوم قرار دارد.
هواپیماهای بمبافکن و تهاجمی روسیه مانند Tu-۲۲M۳، Su-۲۴، Su-۳۴ و همچنین رهگیر Su-۳۱K نیز قادر به حمل کلاهکهای هستهای هستند.
در مجموع تخمین زده میشود که نیروی زمینی روسیه حدود ۹۰ سلاح هستهای تاکتیکی دارد که با موشکهای پرتاب شده از سامانههایی مانند موشک بالستیک اسکندر و پرتابگرهای موشک کروز ۹M۷۲۹ قابل استفاده هستند.