به گزارش ایرنا، شاخص سهام در بازار بورس انگلیس نیز در نتیجه تغییرات گسترده اقتصادی و مالی دولت که ساعاتی پیش توسط کواسی کوارتنگ وزیر دارایی این کشور در مجلس عوام ارائه شد، کاهش یافت.
هر پوند روز جمعه در برابر دلار آمریکا با ۳ درصد کاهش به زیر ۱.۰۹ دلار و در برابر یورو به ۱.۱۲ یورو رسید. وزیر دارایی انگلیس از اظهار نظر در مورد کاهش ارزش پوند خودداری کرده و گفته که "در مورد تحرکات بازار اظهار نظر نمیکند".
این درحالیست که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. شاخص تورم در انگلیس به دلیل شرایط جدید ناشی از جنگ در اوکراین، همهگیری کرونا و برگزیت به سرعت در حال افزایش است و از محدوده ۲ درصد در سال گذشته به ۹.۹ درصد رسیده که در ۴۰ سال گذشته بی سابقه است. پیشبینی میشود که تورم در سال آینده به ۲۲ درصد برسد.
در همین حال نرخ بهره بین بانکی نیز از محدوده ۰.۱ درصد به ۲.۲۵ درصد جهش کرده است. کارشناسان پیشبینی میکنند که نرخ بهره تا اوت آینده به ۵.۲ درصد برسد.
اندیشکده مطالعات مالی انگلیس (آیافاس) واکنشهای بازار به برنامه اقتصادی دولت را نگران کننده خوانده و معتقد است که راهبرد جدید دولت متکی به سرمایه گذارانی است که مایل به وام دادن بیشتر به انگلیس هستند.
کواسی کورتنگ روز جمعه با تشریح برنامه اقتصادی دولت از حذف نرخ بالای مالیات بردرآمد برای دهکهای بالا خبر داد. اقدامی که به گفته کارشناسان در نیم قرن گذشته بیسابقه است.
«مارک داودینگ» مدیر ارشد سرمایه گذاری شرکت BlueBay Asset Management (یکی از بزرگترین شرکتهای اروپایی در زمینه مدیریت اوراق درآمد ثابت) میگوید: چالشهای پیش روی اقتصاد انگلیس به اندازهای است که تاکنون هیچ کس به عمرش ندیده است.
وی معتقد است که پوند در سال آینده به نرخ مبادله ۱ به ۱ با دلار آمریکا برسد که در ۲۰۰ سال گذشته بی سابقه خواهد بود.
پوند زمانی ارز برتر جهان بود اما ارزش این واحد پولی در قرن گذشته به طور مداوم و همزمان با نزول جایگاه آن در تجارت جهانی و ذخایر بانک مرکزی کاهش داشته است.
رای به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در سال ۲۰۱۶ نیز ضربه سنگین دیگری وارد کرد و منجر به رقابت تنگاتنگ آن با سایر ارزهای بازارهای نوظهور شد.