به گزارش خبرنگار ایرنا، حوادث شغلی به هر صورت و درجهای که باشد برای کارگر، کارفرما و جامعه زیانهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری در بردارد که هزینههای درمانی، خسارت ناشی از توقف کار به دلیل حادثه و خسارات پرداختی در صورت از کارافتادگی از جمله آنها به شمار می رود، از این رو رعایت ضوابط برای کاهش حوادث، امری حیاتی است.
به مناسبت روز ایمنی، چند تن از خبرنگاران استان زنجان با مسوولان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اکیپ های بازرسان کار همراه شدند تا در یک روز کاری آنان را همراهی کنند و با فرآیند و نحوه کار بازرسان از نزدیک آشنا شوند.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در خصوص انجام این رزمایش سراسری گفت: صیانت از نیروی کار در کارگاههای تولیدی و خدماتی از اولویتهای مهم بازرسان کار است.
طیب جعفری از بازرسان کار به عنوان مهمترین بازوی اجرایی در جهت نظارت بر حسن اجرای قانون کار و مسائل ایمنی در کارگاه ها نام برد و افزود: با ارتقای فرهنگ ایمنی کار، آموزش و رعایت درست مقررات ایمنی، بهداشت و محیط زیست میتوان حوادث ناشی از کار را در کشور کاهش داد.
وی با بیان اینکه رویکرد فعالیت بازرسان کار، پیشگیری از حوادث کار به ویژه در کارگاههای ساختمانی است، گفت: بازرسان در جریان بازدید ها و بررسی های خود، راهنمایی های لازم را به صاحبان کارگاهها و کارفرمایان می دهند.
طیبی تصریح کرد: تلاش ما این است قبل از شروع هر کار تولیدی و ساختمانی، موارد مربوط به ایمنی و احدها و حفاظت از نیروی کار، به نحو مطلوب تامین شود.
به گفته مدیر تعاون، کارورفاه اجتماعی استان زنجان در مان حاضر ۱۶ بازرس کار در این اداره کل فعالیت دارند و به طور مستمر با حضور در واحدها و کارگاهها مسائل مربوط به این حوزه را رصد می کنند.
مقصد تیم بازرسان کار که خبرنگار ایرنا با آنان همراه شد، کارگاههای ساختمانی در پروژه های نهضت ملی مسکن در شرق شهر زنجان بود.
«عبدالحمید محتوی» و «سعید قدیمی» از بازرسان کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، بررسی سرزده خود را از یک کارگاه در کوی زنگان آغاز کردند.
کار بازرسان با گرفتن اطلاعات در خصوص تعداد کارگران و سن و سال آنان، اخذ اطلاعات در خصوص تمهیدات ایمنی کارگاه از قبیل داشتن مسئول ایمنی و تجهیزات لازم، پرس و جو از نحوه قراردادهای کاری و اسناد پرداخت دستمزد کارگران، پی گیری صلاحیت ایمنی پیمانکارن جزء، آغاز شد و با بازدید میدانی از چند و چون و میزان رعایت نکات ایمنی در کارگاه ادامه یافت.
بازرسان ضمن بررسی و مشاهده میدانی بخش های محتلف کارگاه، موارد مورد نیاز ایمنی را به مدیر و سرپرستان هر بخش گوشزد کردند که در این پروژه اغلب شامل ایجاد مواردی همچون لزوم ایجاد حفاظ مناسب در راه پله ها و مسیرهای تردد کارگران در ساختمان های در دست ساخت و تقویت استحکام اداوات کار از قبیل بالابر و داربست ها بود.
بازرسان، پروژه موسوم به ام ۶ گلشهر را به عنوان مقصد بعدی برای بررسی و نظارت خود انتخاب کردند. در این کارگاه نیز مطابق رول، ابتدا اطلاعات و مستندات مورد نیاز از مدیران کارگاه اخذ کردند و در ادامه به بررسی های میدانی و راهنمایی و ابلاغ رفع نقایص پرداختند.
به گزارش ایرنا توجه به ابعاد و مسائل ریز و درشت مربوط به ایمنی کارگران و یادداشت برداری از نقایص و ابلاغ کتبی آنها به مدیران پروژه، دستور اصلی کار بازرسان کار است.
به گفته بازرسان، برای اجرای این ابلاغ ها و رفع نقایص با توجه به شرایط کارگاه، مهلتی به کارفرمایان و صاحبان پروژه ها داده می شود و اگر در فرآیند اجرای این ابلاغ ها قصورهای ادامه داری مشاهده شود، متخلفان جریمه می شوند و در مواردی حتی حکم به تعطیلی کارگاه نیز داده می شود.
به گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان طی ۲ سال گذشته (سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰)، ۵۶۸ مورد حادثه ناشی از کار در سطح این استان رخ داده که در این مدت ۲۲ نفر از کارگران جان خود در اثر این حوادث از دست دادند.