به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب چهارده ترکیببند آیینی متشکل از ۱۴ ترکیببند آیینی با عناوین پیامبر اعظم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت زینب(س)، علی اصغر(ع)، امام رضا(ع)، حضرت حمزه، حوض خون و بانوی حماسه را شامل میشود. این کتاب پانزدهمین مجموعه شعر نوشته نغمه مستشارنظامی شاعر دوره پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران است.
غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای کتاب چهارده ترکیببند آیینی مقدمهای با عنوان با جوهر اشک و قلم حماسه نوشتهاست. حدادعادل در مقدمه خود ضمن اشاره به تحول شعر فارسی پس از انقلاب اسلامی، به بعضی از ویژگیهای اشعار این کتاب پرداخته است.
قالب ترکیببند یکی از قالبهای شعر فارسی است. ترکیببندهای فراوانی با مضمونهای مذهبی، آیینی و اخلاقی سروده شده است که مشهورترین آنها ترکیب بند محتشم کاشانی و جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی است. محدود نکردن شاعر در یک قافیه و ردیف و ایجاد فرصت روایت و مضمونپروری برای سراینده از ویژگیهای شاخص این قالب ادبی است که برای شرح روایت و سرودن منظومههای آیینی کارایی ویژهای دارد.
قسمتی از متن کتاب
زینب تویی، تو پاسدار حرمت نوری
تنها چراغ روشن این شام دیجوری
آیینه روشنگر فردا، نوید صبح
چون جلوهگاه نور حق در وادی طوری
زینب تویی، تکثیر نور سوره کوثر
مشکات اسرار خدا در سوره کوثر
اوج حماسه، مادری، ایثار و ایمانی
هرگز ستمکش نیستی، هرچند رنجوری
بر جان ما تابیده نورت، حضرت خواهر
آیینه عشقی، اگر نزدیک اگر دوری
تاریخ اسلام است نامت، نور ایمانی
معنای دین مصطفی، تفسیر قرآنی
کتاب چهارده ترکیببند آیینی نوشته نغمه مستشار نظامی در هزار نسخه، ۲۰۰ صفحه و قیمت پشت جلد ۹۰ هزار تومان توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی در سال ۱۴۰۱ منتشر شده است.