۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۵۳
کد خبر: 83039491
T T
۰ نفر
«بند بند عشق»؛ تجلی‌گاه ادب آیینی در سوگ ‌سروده‌های مذهبی

تهران-ایرنا- كتاب «بند بند عشق» شایسته تقدیر در رشته پژوهش ادبی گروه ادبیات دومین جایزه ادبی كتاب سال عاشورا نوشته حمیدرضا جدیدی نگاهی به تاریخ شعرا و تركیب بندهای عاشورایی دارد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، نگارنده كتاب «نگاهی به تاریخ، شعرا و تركیب‌بندهای عاشورایی» در اثر خود كوشیده تا با روش تحلیلی– توصیفی و مقایسه‌ای با نگاهی همه‌ جانبه به وقایع كربلا، ادبیات عاشورایی و ساختار تركیب‌بندهای این رخداد تاریخی و همچنین زندگی و آثار شاعران این عرصه را به استناد منابع و مآخذ معتبر بیان كرده و نمونه‌های فاخری از سروده‌های عاشورایی را در این كتاب ارائه كند.
سیر مندرجات این كتاب نشانگر آن است كه شناسایی شاعران تركیب‌ بندسرا و سروده‌های آیینی و آشكار ساختن ارزش‌های ادبی، هنری، تاریخی و محتوایی آنها با گذری بر مقاتل و كتب تاریخی به ویژه با مركزیت و مقایسه با شعر محتشم كاشانی بیشتر مورد نظر بوده است.
در این كتاب پس از ذكر مقدماتی در تعریف شعر عاشورایی و تاریخ مقتل نگاری و تحریف شناسی واقعه كربلا به معرفی قالب تركیب‌بند و اشعاری كه در زبان فارسی تا امروز به تفكیك ادوار مختلف در رثای واقعه عاشورا با استفاده از این قالب شعری سروده شده، پرداخته شده است.
كتاب «بند بند عشق» در11 فصل شامل كلیات، تركیب‌بند، مقتل و مقاتل عاشورایی، كربلا و امام حسین (ع)، تحریف‌ شناسی واقعه كربلا، تمهیدات، تركیب‌‌بند سرایان مرثیه ‌سرا و عاشورایی تا وفات محتشم كاشانی، محتشم كاشانی، تركیب‌‌بند سرایان عاشورایی از وفات محتشم تا قاجاریه، تركیب‌بند سرایان عاشورایی عهد قاجار، تركیب‌‌بند سرایان عاشورایی معاصر به رشته تحریر درآمده است.
این كتاب كه توسط نشر چكامه باران در 644 صفحه منتشر شده در هر فصل پس از معرفی سرایندگان، متن تركیب‌بندهای عاشورایی را نیز آورده است.
محمدرضا جدیدی متولد 1349 مترجم و پژوهشگر ادبیات، دكترای زبان و ادبیات فارسی، عضو پیوسته انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی است و «سوگنامه حجت خدا بر مراثی خون خدا»، «رج ها تا ترنج ها»، «از پیله تا پروانه»، «اشك حماسه (زیارت ناحیه مقدسه و عاشورا)»، «خیمه های سوخته» و «عطش، آتش و فرات» از دیگر آثار این نویسنده هستند.
فراهنگ**3009** 9053
۰ نفر