نقی کریمیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : ۵۰۰ فروند قایق و جت اسکی گردشگری در ۳۰ کلوپ دریایی مازندران فعالیت دارند که از ساعت ۱۶ امروز تا اطلاع بعدی فعالیتشان متقف شد و مسافران و گردشگران هم برای در امان ماندن از غرق شدگی اجازه استفاده از این امکانات تفریحی را ندارند.
توقف فعالیت کلوپ های دریایی مازندران پس از آن صورت می گیرد که هواشناسی از ورود سامانه ناپایدار جوی به استان خبر داد و اعلام کرد که این سامانه مناطق ساحلی و دور از ساحل را تحت تاثیر قرار میدهد و بیشینه سرعت وزش باد نیز تا ۱۳ متر بر ثانیه خواهد رسید که این امر باعث شکلگیری امواج تا ۲.۱ متر می شود و برای فعالیت های دریایی مناسب نخواهد بود.
هواشناسی مازندران هشدار داد که این وضعیت جوی دریایی علاوه بر احتمال غرق شدن قایق های تفریحی و شناورهای سبک، باعث پاره شدن تورهای صیادی به ویژه تورهای صید پره و ایجاد خطر برای فعالیت های صیادی خواهد شد.
در این اخطاریه به مسافران و علاقهمندان به دریا توصیه شده است در طی این مدت از فعالیتهای تفریحی خودداری کنند و صیادان و فعالان حوزه شیلات نیز از حضور در دریا بپرهیزند.
رئیس هیات نجات غریق مازندران با بیان این که طرح سالم سازی دریا در سواحل مازندران هم فردا جمعه هشتم مهرماه به کار خود پایان خواهد داد ، گفت : همه ساله طرح سالمسازی دریا از اول خرداد آغاز می شد و در آخرین روز ماه شهریور به پایان میرسید ، اما در سال جاری با توجه به روند نزولی شیوع کرونا و افزایش سفرها ، برای افزایش خدماترسانی به گردشگرانی که نوار ساحلی مازندران را به مقصد گرشگری انتخاب میکنند، این طرح تا هشتم مهرماه ادامه یافت.
وی افزود : در زمان حاضر حدود ۵۰۰ نفر از ناجیان غریق در نوار ساحلی مازندران در قالب گشت های موتوری و نظارت های میدانی وظیفه حفاظت از سلامت و جان شناگران را برعهده دارند.
کریمیان با بیان این که در ۴۸ ساعت گذشته ناجیان غریق در دریای مازندرانی خزر جان ۱۲ نفر از مسافران را از غرقشدگی نجات دادند، اضافه کرد : امسال از ابتدای طرح سالم سازی سواحل مازندران در استان تاکنون در مجموع یک هزار و ۲۵۰ نفر از شناگران در دریای مازندران نجات یافتند.
وی با بیان این که امسال مشکلی هم در پرداخت حقوق ناجیان غریق استان وجود نداشت ، ادامه داد : امسال برای اولین بار در ادوار اجرای طرح سالم سازی سواحل حقوق این قشر زحمتکش در استان بموقع پرداخت شد.
کریمیان با اشاره به مشکلات زیرساختی در حوزه سواحل استان برای حفاظت از جان شناگران، گفت : ابزار کار برای نجات جان شناگران در معرض خطر غرق شدگی در دریا در استان وجود ندارد و ادامه کمبود امکانات از این دست می تواند فاجعه جان باختن سالانه شناگران در آب های ساحلی دریای مازندران را تدوام بخشد.
به گزارش ایرنا، طرح سالمسازی دریا از سال ۱۳۹۱ با هدف کاهش تلفات ناشی از غرق شدن هنگام شنا و همچنین ارائه خدمات تجمیعی گردشگری و نظارتهای اجتماعی در ۶۰ نقطه از سواحل مازندرانی دریای خزر به اجرا درآمد و امسال هم از هفتم خرداد آغاز به کار کرد.
مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالمسازی، از شاخصترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب میشوند.
مازندران حدود ۴۸۰ کیلومتر از سواحل جنوبی دریای خزر را در اختیار دارد که بیشترین میزان در میان سه استان شمالی است.