به گزارش ایرنا، «نبیه بری» روز یکشنبه در گفت و گو با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» اظهار داشت: پیش نویس این توافق که از سوی میانجی آمریکایی ارسال شده شامل ۱۰ صفحه و به زبان انگلیسی است و قبل از پاسخ نهایی به یک بررسی نیاز دارد.
رئیس مجلس لبنان در پاسخ به سوال روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر اینکه مضمون پیش نویس پیشنهادی این توافق "گندم یا جو است" ( ضرب المثل لبنانی ) با خنده گفت: اصولاً گندم.
نبیه بری به این موضوع اشاره کرد که وی و «میشل عون» رئیس جمهوری و «نجیب میقاتی» نخست وزیر با دستیاران خود این پیش نویس را مطالعه می کنند تا قبل از ارسال پاسخ، در صورت وجود ملاحظاتی، یادداشت برداری و درباره آنها مشورت کنند.
به نوشته الشرق الاوسط، کمیته تخصصی بررسی پیش نویس پیشنهادی این توافق شامل «الیاس ابوصعب» معاون رئیس پارلمان، «آنطوان شقیر» مدیر کل حوزه ریاست جمهوری، «علی حمدان» مشاور رئیس مجلس و یک افسر فنی از ارتش لبنان ظرف ۲۴ ساعت آینده برای بررسی ملاحظات مقامات لبنانی و ارائه پیشنهادات برای اصلاح آن در صورت لزوم، تشکیل جلسه خواهد داد.
در همین حال ، «ابو صعب» معاون «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان به الشرق الاوسط گفت که فضا بیش از گذشته مثبت است.
وی افزود: ما منتظر نشست کمیته یاد شده پس از ترجمه این پیش نویس پیشنهادی توافق به زبان عربی هستیم تا نظرات لبنانی ها را درباره آن ارائه کنیم.
ابو صعب با تاکید بر لزوم انجام اصلاحات در متن پیشنهادی گفت که سفیر آمریکا در بیروت تاکید کرد که متن نهایی نیست و قابل اصلاح است.
با این حال، او تاکید کرد که اصلاحاتی که لبنان پیشنهاد خواهد کرد، اساسی نیست.
وی گفت: این ایده مورد توافق است و نیاز به ترجمه فنی و حقوقی دارد که باید بر روی آن کار شود.
به اعتقاد وی، این پیش نویس پیشنهادی توافق ثمره موضع واحد لبنان است که کوتاه آمدن طرف مقابل را به همراه داشت.
پیشنهادهای «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی روز شنبه توسط «دورُتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت به طور جداگانه تسلیم روسای قوای سه گانه لبنان شد.
در این پیوند، پایگاه خبری المرکزی لبنان گزارش داد که پس از دریافت این پیشنهادها، «میشل عون» با «نبیه بری» رئیس مجلس و «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان تماس گرفته و درباره چگونگی پاسخ لبنان به این پیشنهاها در اسرع وقت با آنها تبادل نظر کرده است.
شبکه «الجدید» لبنان نیز گزارش داد که پیشنهادهای «آموس هوکشتاین» درباره تعیین مرزهای دریایی شامل جدایی کامل ترسیم بین مرزهای دریایی و زمینی است و توافقی برای خارج نشدن هیچ نقطه دریایی از هیچ نقطه زمینی که بر تعیین مرزهای بعدی تأثیر بگذارد، است.
یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه گفت که این رژیم درحال بررسی جزئیات نهایی پیشنهاد میانجی آمریکایی درخصوص پرونده ترسیم مرزهای آبی بین فلسطین اشغالی و لبنان است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی ابراز عقیده کرد که لبنان و رژیم صهیونیستی در چارچوب مذاکرات غیرمستقیم طی تعطیلات آخر هفته میلادی بر سر پیشنهاد آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی درخصوص پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان توافق کردند.
وی گفت که تل آویو درحال بررسی جزئیات نهایی توافق است و به همین دلیل اکنون ممکن نیست که پایان کار این پرونده را تبریک گفت.
لاپید ابراز عقیده کرد: همانطور که از روز اول مطالبه کردیم، این پیشنهاد منافع امنیتی و سیاسی و اقتصادی اسرائیل را حفظ می کند.
بیش از یک دهه قبل اعلام شده بود که بخشهای شرقی دریای مدیترانه دارای منابع گازی به نسبت بزرگی هستند. در پی این گزارشها اعلام شد که از دو سال قبل رژیم اسرائیل تلاشهای اکتشافی خود را در این منطقه آغاز کرده است.
پس از آن بود که تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و ایالات متحده به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.
از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیرهسازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.
در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدانهای گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان شنبه شب با اشاره به رسیدن متن پیشنهاد مکتوب میانجی آمریکایی درباره ترسیم مرزهای دریایی به مسئولان لبنانی گفت: ما در مقابل روزهای حساسی درباره ترسیم مرزها هستیم و به زودی موضع مسئولان کشور درباره این پیشنهاد مشخص می شود.
دبیرکل حزب الله لبنان بیان کرد: اگر پرونده ترسیم مرزها به سرانجام مطلوب برسد، این نتیجه اتحاد، همکاری و همبستگی ملی است.
نصرالله افزود: اگر این پرونده به نتایج مثبتی ختم شود، افق های درخشانی برای ملت لبنان باز خواهد شد.