۱۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۰:۴۱
کد خبرنگار: 1178
کد خبر: 84902736
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قطر: بهره برداری لبنان از منابع انرژی خود، امنیت منطقه را تقویت می کند

تهران-ایرنا- در سایه احتمال امضای پیش نویس پیشنهادی ترسیم مرزها بین فلسطین اشغالی و لبنان در روزهای آینده، وزارت خارجه قطر بهره برداری لبنان از منابع انرژی خود را موجب تقویت امنیت منطقه دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره لبنان، وزارت خارجه قطر اعلام کرد: تعیین مرزهای آبی لبنان (با فلسطین اشغالی) و فراهم شدن امکان اکتشاف و بهره برداری و صادرات این کشور از منابع گازی در آب‌های سرزمینی خود، موجب افزایش امنیت و ثبات در منطقه می شود.

این وزارتخانه افزود: قطر از پیشرفت مثبت در میانجیگری آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی لبنان استقبال می کند.

وزارت انرژی لبنان اوایل شهریورماه گذشته خبر از کناره ‌گیری شرکت روسی "نواتک" از مشارکت در کنسرسیوم سه جانبه با شرکت های نفتی "توتال" فرانسه و "انی" ایتالیا برای احداث خطوط لوله و استخراج گاز لبنان به خاطر تحریم های غرب داد و از سهم ۲۰ درصدی خود در این کنسرسیوم صرف نظر کرد و شرکت نفت و گاز قطر جای آن را گرفت.

"آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی پیش نویس پیشنهادی توافقی را به مقامات های لبنان و مسئولان رژیم صهیونیستی درباره ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و بهره برداری از منابع انرژی موجود در این منطقه ارایه داده است که دوطرف در حال بررسی آن هستند. براساس برخی گزارش های رسانه ای رژیم اسرائیل، مقامات رژیم صهیونیستی با این پیش نویس موافق هستند و نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز اعلام کرده که این کشور درحال بررسی متن پیشنهادی برای اعلام نظر نهایی خود نسبت به آن است.

سید حسن نصرالله شنبه شب در سخنانی تأکید کرد: ما در برابر یک هفته سرنوشت ساز در مورد ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی قرار داریم و اگر در پرونده ترسیم مرزها به نتایج مناسبی دست پیدا کنیم، به دلیل وحدت، همکاری و همبستگی ملی مردم لبنان خواهد بود.
نصرالله افزود: اگر این پرونده به نتایج مثبتی ختم شود، افق های درخشانی برای ملت لبنان باز خواهد شد.

بیش از یک دهه قبل اعلام شده بود که بخش‌های شرقی دریای مدیترانه دارای منابع گازی به نسبت بزرگی هستند. در پی این گزارش‌ها اعلام شد که از دو سال قبل رژیم اسرائیل تلاش‌های اکتشافی خود را در این منطقه آغاز کرده است.

پس از آن بود که تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و ایالات متحده به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.

از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.

در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکل‌های مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدان‌های گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکل‌های مختلف مقابله می‌کند. 

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha