به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی چمران روز شنبه در مراسم افتتاح سه مجتمع تربیتی، آموزشی، درمانی یاورشهر گفت: بحث تربیتی و تربیت نسل زمان خود و آینده بسیار مهم است؛ چنانکه پیامبر اسلام(ص) هم برای تربیت انسانها مبعوث شد.
وی افزود: در آغاز هفته وحدت باید به بحث تربیتی که در شهرداری تهران گوشه ای از آن را دنبال کردیم، اشاره کنیم و امیدواریم در این موضوع به جایگاه خوبی برسیم.
چمران ادامه داد: قرارگاهی در حوزه آسیب های اجتماعی ایجاد شد تا بحث معتادان متجاهر که از مشکلات شهر بود و برای نسلهای جوان ما بدآموزی داشت را جمع آوری کنند؛ بخشی از این مساله به عهده شهرداری گذاشته شد و امروز شاهدیم که وعده های داده شده تحقق یافته است؛ در مسائل تربیتی جوانان، زنان و میانسالان کارهای خوبی انجام شده تا این افراد از این ورطه هولناک بیرون بیایند و در مسیر زندگی سالم قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه تلاش دشمن در ازدیاد آسیب های اجتماعی و گسترش اعتیاد است، افزود: شایسته است که بیشتر تلاش کنیم و از کسانی که در این مسیر همکاری می کنند، تشکر کنیم و باید بعد از آموزش و تربیت، کاریابی برای آنها صورت پذیرد، چون در غیر اینصورت به حالت اول خود باز می گردند.
همچنین مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران نیز در این مراسم گفت: اجرای پروژهها و زیرساختهای اجتماعی برای شهر تهران ارزش افزوده ایجاد میکند.
احمد احمدی صدر تاکید کرد: با توجه به مقام والای انسان و نگاه مترقی دین به ظرفیت والای انسان و همچنین فرمایش مقام معظم رهبری که عنوان کردند به آسیب های اجتماعی به گونه ای نگاه کنید که گویی این آسیب در خانواده شما روی داده است؛ شهردار تهران به گفتمانی در این زمینه توجه کردند که باید در سال های گذشته به آن توجه می شد.
وی افزود: تا پیش از این سه هزار ظرفیت در یاورشهرها ایجاد شده بود و امروز یاور شهر ویژه معلولان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، یاورشهر هشت ویژه زنان اعصاب و روان با ظرفیت ۱۵۰ نفر و یاور شهر ۹ حداقل با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ نفر در فاز اول و در فاز دوم که مراسم کلنگ زنی آن انجام می شود، دو هزار و ۵۰۰ نفر به این ظرفیت افزوده می شود.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران ادامه داد: با مدیریت و تاکید شهردار پایتخت و اهتمام ویژه معاون اجتماعی و فرهنگی و همکاری معاونت فنی و عمرانی این مراکز ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره مدیریت شهری اعتقاد بر این است که تنها نباید به توسعه کالبدی شهر توجه کرد، بلکه پروژه های اجتماعی و ایجاد زیرساخت های اجتماعی برای پایتخت ارزش افزوده ایجاد می کند.
همچنین معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در مراسم افتتاح سه مجتمع تربیتی، درمانی و آموزشی یاورشهر با بیان اینکه نباید پس از آسیب حرکت کنیم گفت: باید در حوزه مدیریت و کاهش آسیبهای اجتماعی در شهر تهران پیشدستانه عمل کرد.
محمد امین توکلی زاده اظهار داشت: قرارگاه اجتماعی شهر تهران قرارگاه همدلی بین همه مسئولان است؛ به طوری که همه نهادها و سازمانها بالاتر از توان خود در این مجموعه فعالیت می کنند.
وی افزود: ۱۴ سازمان متولی در یک سال گذشته با تمام وجود پای کار آمدند تا اندکی در جهت کاهش آسیب های شهر تهران قدم بردارند.
معاون شهردار تهران ادامه داد: در شهرداری تهران نیز همه مجموعه ها بسیج شدند. به عنوان مثال، محلی که یاورشهر ۹ در آن ایجاد شد ظرفیتی بود که معاونت حمل و نقل شهرداری تهران در اختیار ما قرار داد و معاونت فنی و عمرانی نیز وظیفه ساخت این مجموعه ها را برعهده گرفت.
وی تاکید کرد: ما در مرحلهای رسیدهایم که میتوانیم آسیبهای اجتماعی را مدیریت کنیم و البته در برخی مناطق نیز کار زیاد داریم.
توکلی زاده خاطرنشان کرد: وقتی اعلام می شود در پاتوق کوه سنگی معتاد وجود ندارد، یا منطقه ۱۲ اعلام میکند که میتوان مجموعههای مربوط به کاهش آسیب اجتماعی را به محله هرندی منتقل کنیم و یا دره فرحزاد به قطب گردشگری تبدیل میشود؛ اینها اتفاقات خوبی است که نشان میدهد، کار قرارگاهی شدنی است. به طوری که به یک الگوی خوب برای سایر شهرها تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: نگاه ما در فراهم کردن زیرساختها باید پیشدستانه باشد و نباید شرایط به گونهای پیش رود که پس از آسیب حرکت کنیم.
معاون شهردار تهران گفت: با توجه به مشاوره هایی که اساتید دانشگاه به ما میدهند، به دنبال این هستیم تا زیرساختهای لازم را در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری تهران نگاه بلند و دور اندیشانهای در زمینه آسیبهای اجتماعی دارد، افزود: نسبت به آسیبهای شهر پیش دستانه باید عمل کنیم.