به گزارش ایرنا، در این حرکت اعتراضی که همسر آسانژ و برخی چهرههای سیاسی از جمله «جرمی کوربین» رهبر سابق حزب کارگر انگلیس و خانم «کلاودیا وب» نماینده مجلس از حوزه انتخابیه «لستر ایست» حضور داشتند شعارهایی درخصوص آزادی بنیانگذار ویکی لیکس سرداده شد.
خانم «وب» با ایراد سخنانی خطاب به نمایندگان مجلس یادآور شد که وظیفه آنها دفاع از دمکراسی است و «اگر جولیان آسانژ به آمریکا منتقل شود، باعث ترس در میان سایر خبرنگاران برای افشای حقیقت خواهد شد.» وی هشدار داد که تصمیم دولت لندن در خصوص آسانژ «به خودسانسوری روزنامه نگاران در سراسر جهان تبدیل می شود».
«لن مک کلاسکی» دبیرکل سابق دومین اتحادیه کارگری انگلیس موسوم به یونیون نیز که یک دستمالگردن با شعار آسانژ را آزاد کنید دور گردنش انداخته بود اقدام انگلیس و آمریکا را در این زمینه مورد انتقاد قرار داد و نماد مقابله با آزادی بیان توصیف کرد. او گفت: آسانژ حقیقت را گفت و تحملش برای آنها دشوار بود.
بنیانگذار ویکی لیکس به دلیل انتشار صدها هزار سند فاش شده مربوط به جنگ افغانستان و عراق، در آمریکا تحت تعقیب است. آسانژ در سه سال گذشته عمر خود را در زندان بلمارش انگلیس به سر برده است.
اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که چگونه ارتش ایالات متحده صدها غیرنظامی را در حوادث گزارش نشده در طول جنگ افغانستان کشته است. پروندههای فاش شده از جنگ عراق هم نشان می دهد که ۶۶ هزار غیرنظامی توسط نیروهای عراقی کشته و زندانیان شکنجه شده اند.
ایالات متحده ادعا می کند که افشای اطلاعات نظامی این قانون را زیر پا گذاشته و جان انسان ها را به خطر می اندازد، اما آسانژ می گوید که پرونده او دارای انگیزه های سیاسی است.
۲۷ خردادماه گذشته، پریتی پاتل وزیر کشور سابق انگلیس با صدور فرمانی، با استرداد جولیان آسانژ به آمریکا موافقت کرد. وکلای آسانژ نیز در اعتراض به این تصمیم، به دادگاه عالی انگلیس شکایت کردهاند.