فاروق سخنور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این برنامه با هدف آشنایی جوامع محلی با اهمیت غارها و لزوم برنامهریزی برای حفاظت و بهرهبرداری پایدار از این مکان های طبیعی انجام گرفت که با استقبال خوب مردم روستای سهولان، اعضای انجمنهای زیست محیطی و مسوولان شهرستانی و استانی روبرو شد.
وی افزود: غارها علاوه بر ارزشهای زمین شناختی، باستان شناسی و فرهنگی، به عنوان زیستگاههای بسیار حساس و منحصر بفرد گروههای مهمی از حیات وحش از جمله خفاشها و کبوترها به شمار میرود که نقش کلیدی در اکوسیستم بیرون غار از جمله تعدیل جمعیت حشرات، دفع آفات و گردهافشانی گونههای گیاهی دارند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اضافه کرد: غار سهولان یک اثر ملی طبیعی بینظیر است که با وجود قدمتی دیرینه، از سال ۱۳۷۹ امکان بازدید عمومی پیدا کرده و سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر از این غار دیدن میکنند که شمار آنها هرساله رو به افزایش است.
وی ادامه داد: غار آبی - تاریخی سهولان یکی از مهمترین و کم نظیرترین غارهای طبیعی کشور و از شگفت انگیزترین جلوه های طبیعت زیبای آذربایجان غربی به شمار میرود که امسال برای بازدید گردشگران ساماندهی شده است.
به گزارش ایرنا، غار سهولان مهاباد دومین غار بزرگ آبی ایران است که در ۴۳ کیلومتری شمال شرقی مهاباد در محور مهاباد - بوکان (جاده برهان) در آذربایجانغربی قرار دارد.
سهولان به زبان کردی به معنی یخبندان بوده و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار گرفته است و مردم محلی غار را «کونه کوتر» یعنی لانه کبوتر نیز می نامند که دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است.
غار سهولان شبیه غار علیصدر در همدان است، این غار آبی با جلوههای طبیعی و قندیلهای منحصربفرد در دامنه رشته کوههای کهوتر مهاباد قرار دارد.
۲ مهرماه به عنوان روز «ملی غار پاک» نامگذاری شده است؛ شعار امسال این روز «غار تنوع زیستی و منابع آبی، حفاظت، احیا و بهرهبرداری مسوولانه» تعیین شده است.
روز غار پاک تقریبا مختص کشور ایران است و کمتر کشوری وجود دارد که چنین روزی را در تقویم خود داشته باشد.
مهاباد در ۱۱۶ کیلومتری مرکز آذربایجانغربی در جنوب این استان واقع شده است.