به گزارش ایرنا، انسجام، یکپارچگی و به جماعت بودن در قالب امت واحده، از همان صدر اسلام بنا بر دستور کتاب آسمانی و پیامبر اسلام (ص)، کلیدواژه پیروزی و شعار محوری مسلمانان بوده است و هرجا که این شعار و مرام مورد خدشه قرار گرفته، گزندی به جامعه اسلامی وارد شده است.
ایام حدفاصل ۱۲ ربیع الاول، سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت اهل سنت تا ۱۷ ربیع الاول، زادروز پیامبر مکرم اسلام (ص) به روایت شیعه، با ابتکار حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
میراث گرانبهای امام(ره)
مدیر مرکز اسلامی خراسان رضوی گفت: هفته وحدت میراث گرانبهای امام(ره) است که با تدبیری حکیمانه، روزهای واقع بین ۲ تاریخ ولادت پیامبر (ص) به روایت اهل سنت و شیعه را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کردند و این موضوع برکات فراوانی را برای جامعه اسلامی به دنبال داشته است.
حجت الاسلام علیرضا جوانشیری ادامه داد: بر این اساس نشستهای مختلف تخصصی و عمومی و جشن های متعددی که در راستای تقریب مذاهب شکل گرفته، اتفاق افتاده و باعث تحکیم و تقویت وحدت بین پیروان مذاهب اسلامی شده است.
وی با بیان اینکه مرکز اسلامی خراسان رضوی مسوول برگزاری آیین هفته وحدت در استان است، افزود: در هفته وحدت امسال بیش از ۳۱ مورد برنامه مختلف در استان اجرایی میشود.
مدیر مرکز اسلامی خراسان رضوی اظهار داشت: محفل انس با قرآن، دیدار با خانواده شهدا، آیین جشن سالروز ولادت پیامبر(ص)، مسابقات ورزشی، توزیع سبد کالا بین نیازمندان از جمله این برنامه ها است. تاکید بر این است که مردم شیعه و سنی پای کار باشند و اجرای برنامه توسط بدنه اجتماعی شیعه و سنی در مناطق تلفیقی رقم بخورد.
وی ادامه داد: نشستهایی نیز با موضوع بررسی جایگاه جریان مقاومت اسلامی، تمدن سازی اسلامی، اهمیت وحدت و اخوت در شهرهای تلفیقی، دیدار علمای شیعه و سنی در مدارس علمیه، برگزار خواهد شد. در همه این برنامه ها روشنگری دست های پشت پرده حوادث اخیر در کشور، بخصوص دستهایی که سعی در ایجاد اختلاف و تقابل مذهبی داشته اند، در برنامه است.
وحدت اسلامی رویا نیست
مهمترین عنصر در ایجاد عنصر وحدت در جوامع اسلامی، اخلاق و منش اسلامی و عدم توهین به مقدسات سایر مذاهب است و این امر بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است.
امام جمعه اهل سنت شهر نصرآباد در شهرستان تربت جام گفت: وحدت اسلامی رویا و خیال نیست، بلکه یک باور و اعتقاد راسخ است که ریشه در آموزهها و نصوص قرآنی و روایی ما دارد.
مولوی احمد صارمی با بیان اینکه وحدت اسلامی فراهم کننده قدرت حقیقی است که خداوند متعال از آن به عنوان تکیه گاهی استوار برای مسلمانان یاد کرده است، افزود: انسجام در زیر سایه اسلام، عمل به قرآن و سیره نبوی رسول اکرم(ص) به دست میآید.
وی گفت: کشورهای اسلامی منبع عظیم ذخایر معدنی و انرژی هستند، به همین دلیل همواره مورد تهاجم و طمع قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان بودهاند تا منابع امت اسلامی را به یغما ببرند. از همین رو وظیفه متفکران و اندیشمندان اسلامی این است که در پی آگاهی تودههای مردم برآیند، آنان را از اندیشه شوم دشمنان آگاه کرده و وحدت اسلامی را در امت اسلامی حاکم کنند.
وحدت، رمز موفقیت
نقطه مقابل وحدت و اتحاد، تفرقه و تـشتت اسـت و دشمنان اسلام تلاش دارند از طریق شناسایی نقاط اختلافی بین مسلمانان و برجستهسازی و دامن زدن به آنها، زمینه تفرقه و تشتت هرچه بیشتر مسلمانان را فراهم کنند، از این جهت تقویت عنصر وحدت ضرورتی در شرایط حساس کنونی است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی گفت: یکی از نکاتی که در آموزه های دینی برآن تاکید شده و رمز موفقیت شمرده شده، وحدت است.
حجت الاسلام محمدحسین ایزدی با بیان اینکه وقتی مجالس و اجتماعات و جسم با هم باشد، وحدت فکر و روح هم حاصل میشود، افزود: قرآن کریم، به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان، تفرقه و اختلاف را مذمت کرده است.
وی اظهار داشت: مولفه های همگرایی بین شیعه و اهل سنت زیاد است که از جمله آنها میتوان به قبله مشترک، قرآن کریم و پیامبر(ص)، اشاره کرد و هفته وحدت فرصتی است که باید مولفه های همگرایی تقویت و بیش از پیش به آنها توجه شود.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی گفت: در کشور ما با وجود تنوع قومیتها و مذاهب، همگرایی وجود دارد و دشمن برای رسیدن به اهداف خود، به دنبال ایجاد تفرقه و تجزیه طلبی و قوم گرایی است. اگر ما همچنان در کنار هم باشیم وحدت پابرجا خواهد بود و لطف خدا هم شامل حال ما میشود.
امامان معصوم(ع) الگوهای وحدت
پیامبر اسلام (ص) خود منادی وحدت میان مسلمانان بودند و همواره بر این نکته تاکید داشتند و مسلمانان هم، به عنوان پیروان آن حضرت باید ضرورت این مساله را درک کرده و بیش از پیش به دنبال وحدت و انسجام باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع)، که تاثیرات مخرب تفرقه را می دانستند، همیشه بر وحدت امت اسلامی تاکید داشتند و نسبت به ایجاد تفرقه بین مسلمانان هشداد می دادند.
حجت الاسلام مرتضی همتی فر افزود: امام علی(ع) ۲۵ سال خانه نشینی پیشه کرد و حتی در مقابل غصب ولایت، سکوت نمود و در شرایطی که به فرموده آن حضرت "استخوان در گلو و خار در چشم" بود، چنین رفتار کرد تا وحدت امت اسلامی به هم نریزد.
وی ادامه داد: هم اینک نیز جهان کفر درصدد است تا ریشه اسلام را بزند و به شیعه و سنی هم کاری ندارد بلکه با اصل اسلام مشکل دارد و هدف آن اصل دین است و اکنون صف آرایی آنها را برای ضربه زدن به دین میبینیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار داشت: سربلندی اسلام و شکست نقشه دشمنان در گرو تمرکز بر اشتراکات دینی با بصیرت هر چه بیشتر و دنبال کردن وحدت مسلمین است.
بنا بر اعلام دبیر ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی، امسال به این مناسبت برنامه های متنوعی به اجرا درمی آید که اعزام کاروانهای قرآنی منادیان وحدت به مناطق تلفیقی و حضور در نماز جمعه، تولید و پخش سه هزار و ۲۰۰ دقیقه ویژه برنامه در صدا و سیمای استان و دیدار با خانواده شهدای اهل سنت از آن جمله است.
علاوه بر آن برگزاری نشستهای همدلی علمای شیعه و سنی، برپایی نمایشگاه عکس و پوستر با موضوع استکبارستیزی و انزجار از هتاکان به ساحت مقدس پیامبر (ص)، برقراری ایستگاههای شادی وحدت با حضور فعالان مردمی در مناطق تلفیقی و تجلیل از چهرههای وحدتآفرین مردمی، هنرمندان و حافظان قرآن کریم از دیگر برنامه های ستاد گرامیداشت هفته وحدت در خراسان رضوی است.