مشهد - ایرنا - معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: استفاده از ظرفیت خیران و تشکل‌های مردمی بهترین شیوه مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر در کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جمالو روز سه‌شنبه در دومین روز از همایش مجمع خیرین یاریگران زندگی در مشهد افزود: در مبارزه با اعتیاد که فرآیند پیچیده و صعب العلاجی است، استفاده از ظرفیت های مردمی از جمله خیرین و متخصصان بخش خصوصی و جامعه مدنی و تشکل های مردمی اثربخشی زیادی دارد.

وی خاطر نشان کرد: ایران رکورد کشف مواد مخدر را طی سال گذشته به اذعان سازمان های بین‌المللی داشته است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطر نشان کرد: چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور گزارش شده است.

جمالو اظهار داشت: در مبارزه با اعتیاد در کشور  باید مسئله محور حرکت و برنامه‌ریزی کنیم.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به جمع آوری و ساماندهی ۶ هزار معتاد متجاهر در سطح استان، پس از یکسال این افراد باید آزاد شوند که برای پاک ماندن و ایجاد بستر مناسب نیازمند یاری خیرین بویژه کارآفرینان هستیم.

محمد حسین صالحی ایجاد شغل و حمایت از معتادان متجاهر را یکی از اقدامات طرح جمع آوری این افراد از جامعه برشمرد و افزود: در مرکز نگهداری حسن‌آباد مشهد سه کارگاه و در مرکز اکبرآباد ۲ کارگاه برای اشتغال معتادان متجاهر ایجاد شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که کارآفرینان و خیرین یاریگران زندگی بتوانند بستر لازم برای ایجاد اشغال پایدار معتادان را فراهم کند.

پای صحبت خیران و کارآفرینان در حوزه مبارزه با مواد مخدر 

دکتر نبی مسوول بنیاد خیریه نبی و عضو هیات مدیره مجمع خیرین یارگران زندگی کشور در این نشست ضمن توضیحاتی در خصوص انتخابات مجمع و شکل گیری هیات امنا و مدیره مجمع خیریه یاریگران زندگی از  همراهی و آمادگی خیرین حوزه های مختلف از جمله صنف طلا و جواهر و صنف هتل داران برای ایجاد اشتغال معتادان در کمپ های مختلف و تبدیل این کمپ ها به شهرک صنعتی تخصصی خبر داد.

وی افزود: با مردمی‌سازی و اجتماعی‌سازی امر مبارزه با موادمخدر و استفاده از ظرفیت خیرین و کارآفرینان بخش های مختلف می توان با ایجاد اشغال پایدار برای معتادان، کمک شایانی به این بخش کرد.

 مهندس استشاری از کارآفرینان حوزه اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه اشتغال راحت ترین مرحله و زنجیره مبارزه با اعتیاد است، گفت: ما نیازمند بسترسازی و تکمیل زنجیره مبارزه با اعتیاد در کشور هستیم،

یکی دیگر از پیشکسوتان حوزه مبارزه با مواد مخدر و عضو مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور نیز در این جلسه با انتقاد از اینکه در نشست های اخیر متاسفانه از پیشگیری سخنی گفته نشده است، گفت: عدالت را باید در حوزه اعتبار و هزینه کرد برای مبارزه با اعتیاد رعایت کرد.

دکتر اعتمادی افزود:  همزمان با وقت و هزینه ای که برای درمان یک معتاد که معمولا حدود ۴۰ سال دارد، می گذرانیم باید برای پیشگیری از اعتیاد جوانان که در حال گرایش و رفتن به سمت معتاد شدن هستند نیز برنامه داشت.

وی با اشاره به فعالیت خود از سال ۱۳۶۹ در حوزه مقابله با اعتیاد بیان کرد: افراد زیادی با وجود داشتن اشتغال و ثروت و جایگاه معتاد شده اند و به هیچ عنوان نبود شغل و اشتغال دلیل معتاد شدن و گرفتار شدن معتادان نیست.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مراحل مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر در کشور با کاستی ها و مشکلات مختلفی روبروست و به همین دلیل نیز فرآیند بازگشت پایدار معتادان به جامعه و عدم رجوع به اعتیاد موفقیت‌آمیز نبوده است.

مجمع خیرین یاریگران زندگی با هدف تسهیل حضور و هم‌افزایی خیرین، کارآفرینان ، متخصصین و جلب مشارکت آحاد مردم با شعار هر ایرانی یک یاریگر زندگی در عرصه‌های پیشگیری، درمان، توانمندسازی، کاهش آسیب و صیانت اجتماعی از افراد مبتلا و خانواده آنان و تلاش برای جامعه‌پذیری افراد بهبودیافته، تشکیل شده است.

همایش مجمع خیرین یاریگران زندگی به مدت ۲ روز به میزبانی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.