به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز مجمع عمومی و انتخابات هیات امنا و هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی استان گیلان با حضور فرزین رحیم نظری مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، علیرضا نبی رییس هیات مدیره و حسن حمزهزاده مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور و جمعی از کارآفرینان و مدیران عامل مجامع خیری شهرستانهای گیلان برگزار شد.
جمعی که در چشمهاشان برق امید به زندگی موج میزد و وجودشان سرشار از خوبیهای زندگی برای خود و دیگران بود؛ ۱۳۵ نفر مدعوین این نشست در سالن استانداری گیلان دورهم گرد آمدند تا در جلسهای انتخابات این مجمع را برگزار کنند و برای نجات انسانهای دربند اعتیاد گامهای جدی بردارند.
در این جلسه مقامات رسمی استانی هم شرکت کرده بودند؛ حسین مصطفیپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و محمدعلی اباذری، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان، مقامهایی بودند که در این نشست حضور داشتند.
چرخه درمان اعتیاد با اشتغال و کارآفرینی
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این جلسه در خصوص چرایی تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی گفت: تشکیل این تشکل مردم نهاد با توصیه و پیگیری دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به علیرضا نبی و همکارانش سپرده شد که پیشتر سابقه اینکار را در کارنامه خود ثبت کرده بودند.
فرزین رحیمنظری با اشاره به اینکه اعتیاد در دو قدمی ما است، اظهار کرد: خطر ابتلا به مواد مخدر و اعتیاد به شدت جدی است و اپیدمی اعتیاد فقط با حضور همگانی مردم و اقدامات ترتیبی در حوزههای فرهنگی و پیشگیری، درمان، صیانت و مقابله برطرف خواهد شد.
رحیمنظری به آمار اعتیاد در حوزههای دانشآموزی، دانشجویی، کارگری اشاره و عنوان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر نیازمند یاری شما خیرین و بزرگوارانی است که با قلب مهربانتان همواره دغدغه سلامت مردم را داشته و همواره، همراه دولت و مردم بودهاید.
رحیم نظری کمک به معتادان را کمک به مظلومترین قشر جامعه دانست و افزود: این افراد که دست شان از همه جا کوتاه است، نیاز به کمک برای بازگشت به آغوش خانواده و جامعه دارند.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: چرخه درمان اعتیاد زمانی کامل میشود که اشتغال و کارآفرینی به حلقه مفقوده درمان اضافه شود.
تغییر فرهنگ و سبک زندگی کارتن خوابی
مدیرعامل مجمع خیرین یاران زندگی کشور با اشاره به اینکه قرارگرفتن این تشکل مردمنهاد در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر میتواند اشتغال و کارآفرینی را در مراکز ماده ۱۶ ایجاد کند گفت: معتادان متجاهر یک دوره ۶ تا ۹ ماهه را در مراکز ماده ۱۶ طی میکنند. سه ماه از این مدت صرف سمزدایی و درمان میشود و مابقی میتواند صرف کارآموزی و اشتغال شود.
حسن حمزهزاده،افزود: اگر کارگاههایی را به همت کارآفرینان در مراکز ماده ۱۶ راهاندازی کنیم، این پتانسیل انباشته در مراکز وارد عرصه کار شده و چرخه بهبود معتادان کامل میشود و طردشدگان جامعه میتوانند با درآمد ماهیانه مکفی به آغوش خانوادههایشان بازگردند.
مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور با وحشتآور خواندن کارتنخوابی گفت: متاسفانه کارتنخوابی در کشور به یک سبک زندگی تبدیل شده و بسیاری از معتادان متجاهر، کارتنخوابی را به حضور در مراکز ماده ۱۶ ترجیح میدهند بنابراین مهمترین رسالت ما باید تغییر این فرهنگ باشد.
رشد و تعالی نظام اجتماعی در پرتو مشارکت عمومی جامعه
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز با بیان اینکه کار جزیرهای جواب نمیدهد، گفت: همه سمنها(سازمان های مردم نهاد) باید هماهنگی و انسجام لازم را باهم داشته باشند؛ ضمن اینکه وظیفه دولت هماهنگ کردن، نهادینه کردن و پشتیبانی است.
حسین مصطفیپور افزود: رشد و تعالی نظام اجتماعی در پرتو همبستگی، انسجام و مشارکت عمومی افراد آن جامعه تحقق مییابد. در این راستا یکی از مهمترین رویکردهای دولت سیزدهم، مردمیسازی امور است که راهاندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در استان در این راستا ارزیابی میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان نیز در این نشست با اشاره به همسایگی افغانستان و افزایش تولید مواد مخدر طی ۲۰ سال اخیر بالاخص در زمان حضور نیروهای ناتو و امریکا در افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در مبارزه با مواد مخدر در جهان پیشگام بوده و در این راستا سازمان ملل تاکنون هفت بار از جمهوری اسلامی به صورت رسمی تشکر کرده و گیلان نیز در حوزه کشف مواد مخدر جزو استانهای برتر بوده است.
وی با اشاره به اینکه به دستور استاندار و مساعدت ادارهکل بهزیستی استان، مرکز نگهداری معتادان متجاهر با ظرفیت ۲۵۰ نفر برای مردان و ۵۰ نفر برای بانوان به صورت مجزا در گیلان راهانداری شده است، گفت: یاریگری و امداردرسانی جزء سرشت انسانهاست و استان گیلان نیز همواره در این امر پیشگام بوده است و همین است که ما با گشادهرویی از تشکیل مجمع خیرین یاریگران در استانمان استقبال میکنیم.
اباذری افزود: پس از اعلام دستور دبیرکل ستاد در شهریورماه گذشته، همه وجهه همت خود را صرف این کردیم تا امروز با افتخار اعلام کنیم که نهمین شعبه مجمع یاریگران زندگی در استان گیلان تشکیل میشود.
علیرضا نبی، رییس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور با یادآوری گره خوردن بخشی از مشکلات و آسیبهای اجتماعی به اقتصاد گفت: با توجه به جایگاه ویژه کشورمان، باید اوضاع بهتری را در این بخش رقم بزنیم.
این کار آفرین برتر کشور که یک هزار و ۵۷ نفر از معتادان بهبودیافته را در واحد تولیدی خود مشغول به کار کرده است، گفت: معتاد متجاهر برای ما فقط یک واژه است، اما برای کسی که این واژه به آن اطلاق شده، کسی است که هستی، نیستی و عزتش را از دست داده است.
وی با بیان اینکه ما راجع به احیای یک زندگی حرف میزنیم، گفت: در این موارد باید خود را به جای دیگری قرار بدهیم و تصور کنیم که اگر برای فرزندمان این اتفاق میافتاد، برای نجات او آیا خودمان را به آب و اتش نمیزدیم؟
نبی؛ رشت را مرکز فرهنگ و تمدن دانست و گفت: رشت مرکز خوراکیهای خلاق از نظر جهانی است که بسیاری از آنها توسط زنان این دیار تهیه میشود؛ در چنین شرایطی گیلان نباید زن معتاد متجاهر و کارتن خواب داشته باشد.
بعد از سخنرانیها به پیشنهاد رییس شورای شهر کلانشهر رشت، شهروند افتخاری رشت (رشتوندی) به علیرضا نبی اهداء شد.
همچنین هیات رئیسه موقت برای برگزاری انتخابات با حضور فرزین رحیم نظری، نقی تقیزاده و حسن حمزهزاده برای انتخابات این مجمع تشکیل شد.
در این جلسه مصوب شد که در تمامی جلسات هیات مدیره علاو بر اعضای اصلی و علی البدل از تمامی اعضای هیات امنا برای شرکت در جلسات دعوت شود.
در انتخابات این مجمع علیرضا نبی، سهیل سماکچی، بهزاد تقدم نیا، محمد واثق کارگر نیا، محمد اسلمی، سمیه حسن دوست و احمد رفیعی پور به عنوان اعضای اصلی و محمد بهادریان و سید محمود سید جوادی به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره مجمع انتخاب شدند.
همچنین حامد طهمورثی به عنوان بازرس اصلی و احمد مهدی پور به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.
نظر شما