به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم پیله فروش روز چهارشنبه در اجلاس سیاستگذاری معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری منطقه چهار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد،افزود: مواجهه منفعلانه با کسب و کارهای نوین و فناوری های روز از چالش های ما در مسیر تحول دانش بنیان است و باید رویکرد خود را در این رابطه تغییر دهیم.
این مسوول با بیان اینکه رویکرد منفعلانه فرصت تطبیق با فناوری های روز از بین می برد،اظهار داشت: نمونه این مورد را در موضوع نرم افزارها و پلت فرم های مربوط به حوزه فضای مجازی شاهد بودیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه با هم افزایی ظرفیت های علمی، تحقیقاتی و صنعتی کشور اتفاقات خوبی رقم می خورد،اظهار داشت: معنا ندارد برای دریافت گواهی های فنی و استاندارد، خودمان را معطل اروپا و آمریکا بکنیم، بلکه باید تلاش کرد با استفاده از ظرفیت های داخلی به مرجعیت استانداردسازی و کیفیت سازی برسیم.
پیله فروش از قزوین به عنوان یک استان با فرصت های بی نظیر در حوزه اقتصاد دانش بنیان یاد کرد و گفت: سیل سرمایه ها به قزوین سرازیر است و نمونه های خوبی از دانش بنیان ها را در صنعت و کشاورزی این استان شاهد بوده ایم که باید برای توسعه این روند تلاش جدی کنیم.
این مسوول گفت: محدودیت های قانونی در حوزه سرمایه گذاری و زمین یک فرصت برای توسعه سرمایه گذاری در صنایع پاک و دانش بنیان در قزوین است و باید آن را غنیمت بشماریم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود آب را مساله و اولویت اساسی در قزوین ذکر کرد و گفت: برای قرارگیری استان در مسیر تحول دانش بنیان توجه به این موضوع بسیار مهم است و برای حل مشکلات و کمبودهای خود در این حوزه استفاده از پساب های صنعتی و بازچرخانی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مسوول ادامه داد: در حال حاضر به جز تصفیه خانه فاضلاب شهر صنعتی البرز که آن هم دارای مسایل و مشکلاتی است، تصفیه خانه مهم و بزرگی برای این منظور نداریم و در این رابطه باید تدبیر کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین گفت: در راستای تامین آب مورد نیاز قزوین و تاکستان انتقال آب از حقابه سد طالقان در دستور کار قرار دارد و امیدواریم آن را طی سه سال آینده به سرانجام برسانیم.
پیله فروش یکی دیگر از چالش ها و موانع پیش روی قزوین در مسیر تحول دانش بنیان را کمبود نیروی کار ماهر عنوان کرد و گفت: صنایع ما در حال دانش بنیان شدن هستند اما متناسب با این موضوع از نیروی کار متخصص و ماهر بهره مند نیستیم.
وی با بیان اینکه مشاغل سخت از جمله کار در دامداری ها و مرغداری ها و بخش های مختلف کشاورزی و کارگاه های ساختمانی به دلیل نداشتن متقاضی لازم در اختیار اتباع و مهاجرین خارجی است،افزود: از سویی دیگر جوانان فارغ التحصیل از دانشگاه ها انتظار یافتن شغل دارند اما از مهارت و تخصص لازم برای حضور در بخش تولید و صنعت برخوردار نیستند.
این مسوول ادامه داد: برای حل این چالش با هماهنگی بین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و بعضی دانشگاه ها، ظرفیتی برای آموزش مهارت ها و رشته های مورد نیاز بخش صنعت ایجاد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین سهم پایین اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص و اثربخشی محدود دانش بنیان ها در حل مسایل استان را از دیگر چالش ها عنوان کرد و گفت: سهم پایین صنایع در تحقیق و توسعه را نیز باید به این چالش ها افزود.
وی اظهار داشت: هزینه تحقیق و توسعه در بخش تولید باید از سوی صنعت تقبل شود تا به نتیجه لازم برسد در غیر این صورت تجربه نشان داده که با هزینه های دولتی، نتایج این تحقیقات در قفسه کتابخانه دانشگاه ها خاک می خورد.