به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر جعفر احمدی روز سه شنبه در همایش ملی شرکت های دانش بنیان کشاورزی که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد،افزود: براساس سند چشم انداز بیست ساله کشور تا افق ۱۴۰۴ باید ۵۰ هزار شرکت دانش بنیان در میهن مان داشته باشیم اما اکنون تعداد این شرکت ها کمتر از هشت هزار مورد است که نشان می دهد در این حوزه عقب هستیم و باید گام های جدی تر و بیشتری برداریم.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با بیان اینکه در استان قزوین نیز وضعیت خوبی از حیث تعداد شرکت های دانش بنیان نداریم، گفت: سهم استان قزوین از شرکت های دانش بنیان کشور با وجود اینکه از قطب های صنعت و کشاورزی کشور به شمار می رود، کمتر از ۲ درصد است.
رئیس همایش ملی شرکت های دانش بنیان کشاورزی ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز این وضعیت با شدت بیشتری به چشم می خورد و تنها شاهد فعالیت ۲ یا ۳ شرکت دانش بنیان کشاورزی در قزوین هستیم.
وی با بیان اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان ها تشکیل شده و تلاش دارد تا اقتصاد مناطق به سمت دانش بنیان شدن حرکت کنند،افزود: حرکت به سمت کشاورزی علمی و دانش بنیان یک الزام برای کشورماست و چاره ای جز حرکت در این مدار نداریم.
احمدی با بیان اینکه پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال ۲۰۲۵ از هشت میلیارد نفر به یازده میلیارد نفر افزایش یابد،افزود: این مساله در کنار چالش ها و بحران هایی نظیر خشکسالی ها، تغییرات اقلیمی، آسیب های زیست محیطی و افزایش شوره زارها و مناطق بیابانی نشان می دهد که تا چه حد نیازمند استفاده از فناوری و دانش بنیان ها در بخش کشاورزی هستیم.
وی ادامه داد: آثار و تبعات این چالش ها را در کشاورزی کشورمان دیده ایم که مثلا با یک سرمازدگی بخش زیادی از محصولات مزارع و باغات آسیب می بینند و خسارات بسیار فراوانی به بار می آید.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: باید با برگزاری این همایش ها و انتقال تجارب و ایده ها و هم افزایی در میان فعالان دانش بنیان بتوانیم حرکت شکل گرفته برای کشاورزی علمی و دانش بنیان در کشور را سرعت ببخشیم.
احمدی با بیان اینکه باید رویکرد جدیدی را در حوزه تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان شاهد باشیم،افزود: در حوزه پارک های علم و فناوری و مراکز رشد بیشتر تمرکزها بر تخصیص فضای اداری و دفتری به شرکت هاست که با جنس کار شرکت های دانش بنیان کشاورزی متفاوت است و این مساله شاید یکی از دلایل کم بودن تعداد شرکت های دانش بنیان این حوزه است که باید آنرا مرتفع کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: یکی دیگر از موانع در این حوزه کشاورزی خرده مالکی و کوچک در کشور ماست که امکان دانش بنیان کردن و هوشمندسازی را در مزارع و واحدهای کشاورزی ما محدود کرده و باید در این حوزه نیز تدبیر لازم را بیاندیشیم.
وی با بیان اینکه حرکت های خوبی در کشور برای تقویت کشاورزی دانش بنیان شکل گرفته و در همین راستا اکوسیستم کشاورزی در قزوین فعال شده و رئیس جمهور نیز به این موضوع و احیای دشت قزوین تاکید و توجه ویژه ای داشته است،افزود: باید با استفاده از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی بتوانیم این ماموریت را به خوبی به سرانجام برسانیم.
این مسوول گفت: به زودی پردیس فناوری کشاورزی قزوین راه اندازی می شود که می تواند به تقویت فعالیت شرکت های دانش بنیان در این بخش متناسب با نیازهای این حوزه کمک کند.
گفتمان سازی کشاورزی دانش بنیان در دانشگاه ها باید به جامعه منتقل شود
دکتر سید علی قاسم زاده رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نیز در این همایش گفت: تامین امنیت غذایی امروزه یکی از دغدغه ها و چالش های مهم پیش روی جوامع و حاکمیت ها به شمار می رود.
وی اظهار داشت: برخی آمارها حاکی است تنها پنج درصد جمعیت جهان به غذا و آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند که این وضعیت برای بشر امروزی که مدعی پیشرفت و رسیدن به قله های تمدنی می باشد، سخت و دردناک است.
این مسوول دانشگاهی با اشاره به تنوع اقلیمی و قابلیت های بالای کشاورزی و تولید غذا در میهن اسلامی،گفت: استفاده بهتر از این ظرفیت ها در راستای تامین امنیت غذایی و حل مشکلات موجود در این عرصه با تقویت شرکت های دانش بنیان و حرکت به سمت کشاورزی علمی محقق می شود.
قاسم زاده اظهار داشت: تحریم های ظالمانه دشمن اهمیت کشاورزی و تامین امنیت غذایی را برای ما بیش از پیش کرده و به نظر می رسد تنها با تقویت بخش کشاورزی به مدد استفاده از فناوری و تقویت عرصه های دانش بنیانی این حوزه امکان تقابل با تحریم ها را خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با بیان اینکه برگزاری چنین همایشی به گفتمان سازی در زمینه اهمیت کشاورزی،آب و محیط زیست در بین دست اندرکاران، تصمیم سازان و جامعه کمک می کند، در پایان افزود: این نشست ها باید موجب هم افزایی جامعه علمی و دانشگاهی کشور در راستای تقویت کشاورزی و دانش بنیان کردن آن و انتقال گفتمان سازی کشاورزی دانش بنیان از محیط دانشگاه به سطح جامعه شود.
مسوولان و نمایندگان ۵۰ شرکت دانش بنیان بخش کشاورزی از مناطق مختلف کشور در این همایش شرکت داشتند.
نظر شما