به گزارش ایرنا از کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات جشنواره ملی زرشک، جواد اشرفی روز شنبه در سومین روز این جشنواره که در روستای هریوند شهرستان سربیشه برگزار شد افزود: این جریانی که شروع شده با قوت پیگیری خواهد شد و امید است با برگزاری جشنواره زرشک شاهد افزایش ارزش افزوده این محصول مزیتدار استان باشیم.
وی به کشاورزان اطمینان خاطر داد که معرفی محصولات مزیتدار استان با همت دستگاههای دولتی ادامه خواهد یافت و کشاورزان نیز در راستای تقویت و بهبود مستمر تولید باکیفیت زرشک، پای کار باشند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: استفاده و فرآوری محصولات وقتی ارزش افزوده دارد که وارد عرصه تجاری شود و در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای محصولات کشاورزی کمیته خاصی تعریف شده است.
وی افزود: یکی از کارکردهای شکرگزاری نعمت زرشک، برگزاری جشنواره ملی زرشک برای بسترسازی و زمینه فرآوری و تکمیل زنجیره این محصول است.
اشرفی با اشاره به خواص غذایی و دارویی زرشک گفت: در زمینه محصولات مزیتدار استان اسناد علمی زیادی وجود دارد اما هنوز بهصورت عملیاتی اقدام نشده است.
وی از ارائه منابع علمی درخصوص محصولات کشاورزی مزیتدار خراسان جنوبی به سرمایهگذاران استقبال کرد و افزود: امسال در گام نخست، جشنواره ملی زرشک برگزار شده است در حالی که باید از سالهای گذشته بهصورت ملی به این جشنواره پرداخته میشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کشاورزی پیشران اقتصاد این استان گفت: در گام دوم، همایش علمی در دانشگاه بیرجند برگزار میشود تا براساس آن بتوان آنچه موجب زنجیره ارزش افزوده و فرآوری میشود را از طریق دانشگاهها و مقالات علمی ارائه کرد.
فرماندار سربیشه هم گفت: در حال حاضر از جمعیت ۴۱ هزار نفری این شهرستان ۳۰ هزار نفر روستایی و عشایر هستند.
محمدرضا لکزایی به فعالیت ۲ هزار خانوار در قالب هشت هزار بهرهبردار زرشک در شهرستان سربیشه اشاره کرد و افزود: خرید توافقی زرشک با قیمت مناسب را خواستاریم که زحمات کشاورزان توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه احداث ۲ تا ۳ کارخانه فرآوری زرشک در منطقه آغاز شده است گفت: سالن بزرگی نیز برای فعالیت چند مرکز خرید و بارگاه زرشک پیشبینی شده است.
اولین جشنواره ملی زرشک روز پنجشنبه (۲۱ مهر) با حضور جمعی از مسوولان کشوری و استانی در روستای هدف گردشگری افین شهرستان زیرکوه آغاز به کار کرد و روز گذشته با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان در شهرستان قاینات برگزار شد.
این جشنواره در سومین روز با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در شهرستان سربیشه برپا شد و قرار است در شهرستانهای درمیان و بیرجند هم برگزار شود.
۳۸ هزار زرشککار خراسان جنوبی از اواسط شهریور کار برداشت این محصول را از سطح ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار اراضی کشاورزی آغاز کردهاند و تا اواخر مهر حدود ۸۵ هزار تن زرشک تر و ۲۲ هزار تن زرشک خشک را روانه بازار میکنند.
جشنواره ملی زرشک با شعار "زرشک خراسان جنوبی، برای همه مردم ایران" از ۲۱ تا ۲۷ مهر در پنج شهرستان استان خراسان جنوبی شامل زیرکوه، قاینات، سربیشه، درمیان و بیرجند برگزار میشود.
۹۸ درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید میشود و ۵۰ هزار خانوار مستقیم و غیرمستقیم از این محل امرار معاش میکنند.